Pavel Ryšavý
30. ledna 2019 • 05:00

Lubina o napadení v Hradci i tragické bouračce: Do smrti to v sobě ponesu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Napadení pardubického trenéra otřáslo v sobotu extraligou. Hradecké fanoušky prý ani náznakem neprovokoval. „Zrovna tohle byla věc, na kterou jsem si dával velký pozor,“ říká Ladislav Lubina ve velkém rozhovoru pro iSport Premium. Mluvil i o tom, co se dělo po dopravní nehodě, kterou způsobil před 11 lety, při níž zemřel člověk. Tentokrát nevystupoval jako sopka plná energie a vtipů, jak je u něj obvyklé. Neodpovídal jako kulomet. Vážil slova, fór nepadl ani jeden.



Pardubického trenéra Ladislava Lubinu napadli při sobotním zápase dva příznivci Hradce. Přímo v hale. Těsně před začátkem třetí třetiny, když přicházel na střídačku. „Všechno probíhalo dlouho celkem v pohodě. Jenom nebyly nijak zabezpečeny schody, které vedly z diváckého sektoru přímo za střídačkou. Tam vidím hlavní problém celého maléru, který se stal,“ říká napadený trenér. Extraliga za poslední roky nezažila větší průšvih.

Myslíte, že dva muži, kteří celý malér zavinili, na vás na nehlídaném místě cíleně čekali?
„To nevím, ale před zápasem, ani při prvních dvou třetinách tam nikdo nestál. Ani ochranka, ani lidi. Proto to třeba po první třetině probíhalo úplně bez problémů. S ochrankou jsme si prošli pod kotlem a žádný incident se nekonal. Až pak tam, těsně před střídačkou.“

Vybavujete si přesně detaily, jak se celá věc seběhla?
„Ti dva hulákali ty standardní věci, které se tam řvou a hulákalo je několik stovek hradeckých příznivců (pokřik Lubina je vrah). Tihle dva to přišli řvát trochu blíž než ostatní. Mezi námi nebyla žádná zábrana, prostor nikdo nehlídal, tak se na mě rozeběhli. Nezbývalo mi nic jiného, než se bránit. Útočníci šli zepředu, ochranka byla za mnou.“

Máte na napadení nějaké památky?
„Bolí mě záda, kyčel, bolí mě hodně věcí.“

Mluví se ale o tom, že jste měl fanoušky provokovat, dělat na ně nevhodné posunky. Došlo k něčemu takovému?
„Zrovna tohle byla věc, na kterou jsem si dával velký pozor. Věděl jsem, že se zápas přenáší v televizi, nechtěl jsem zavdat žádnou příčinu, abych problém ještě stupňoval.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud