Miroslav Horák
31. ledna 2019 • 14:15

Šéf Hradce Schön: Lubina je poslední, kdo může moralizovat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sobotní výhra 2:1 pro Mountfield ve východočeské řeži byla vedlejším výsledkem derby, které se do historie zapíše jako bitva, v níž došlo k útoku na trenéra. Šéf hradeckého klubu Miroslav Schön má na případ osobitý názor. „Nedošlo k napadení trenéra Lubiny, ale občana Lubiny,“ dává předseda představenstva klubu najevo, že na velitele pardubické střídačky zaútočili fanoušci kvůli jeho soukromému průšvihu z léta 2008. Tehdy na silnici zavinil smrt otce fotbalisty Vratislava Lokvence a od nehody utekl.



Jak se ztotožňujete s téměř dvousettisícovou pokutou za incident v derby?
„Naprosto rozumím tomu, že sankce přijít musela. Hráči, trenéři, realizační tým soupeře musí být za každých okolností chránění a nesmí být nikým zastrašováni. Na našem stadionu se toto porušilo, přichází trest, který v plném rozsahu přijímáme. Ale neodpustím si vlastní komentář. U nás totiž nebyl napaden trenér Pardubic Lubina, u nás byl napaden občan Lubina… Pan Lubina v minulosti způsobil smrt člověka z rodiny, které si Hradec Králové velice váží. Navíc se při tom neštěstí zachoval podle, nízce a zbaběle. O to více je tato záležitost citlivá. Říkám jen to, že když už někdo cítil nezbytně nutnou potřebu si to s ním vyřídit, měl tak učinit mimo stadion, nezatahovat do toho klub. Jsem si naprosto jistý, že žádnému jinému trenérovi by se to samé v Hradci nestalo. V našich prostorách byl napaden občan Lubina a to z důvodů, jež sahají do minulosti.

Ladislav Lubina se hned po utkání ironicky zmínil, že pořadatelská služba odvedla přesně tu práci, jaká se od ní očekávala. Jinými slovy, měl být před fanoušky chráněn jen na oko. Může to tak být?
„Nemyslím si. Nebyl jsem u toho, těžko to můžu hodnotit, viděl jsem ty samé záběry, jaké měla k dispozici disciplinární komise. Můj názor je, že na něj nikdo nic nepřipravoval. Já si opravdu neumím představit, že by někomu z našich řad stál za to, abychom na něj něco plánovali.“

Další den v oficiálním prohlášení Ladislava Lubiny bylo zmíněno, že po odchodu ze skyboxu byl fyzicky i verbálně napaden GM Dynama Dušan Salfický. Stalo se to doopravdy?
„Slyšel jsem to také, proto jsem si zjišťoval, jak to celé bylo. Nevím, zda jsou moje informace zcela správné, nicméně jsem se dozvěděl, že jeden za našich rozvášněných fanoušků si chtěl z hecu s panem Salfickým plácnout.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud