13. února 2019 • 21:30

SESTŘIHY: Pardubice skolily Spartu 4:1! Liberec si v Třinci upevnil vedení

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Poslední bitva v základní části začala. Po reprezentační přestávce odstartovala finální fáze hokejové Tipsport extraligy, ve které si týmy během deseti zápasů mohou upevnit co nejlepší pozici do play off, zajistit si přímý postup či předkolo, nebo se ještě pokusit o vyhnutí se sestupu do baráže. Liberec si ve šlágru kola poradil s Třincem a po výhře 5:2 se výrazně přiblížil k zisku Prezidentského poháru. Mladá Boleslav porazila Kometu 2:1 v prodloužení a od elitní šestky jí dělí jediný bod. Rozjetá Plzeň srazila Vítkovice 4:2 a dostala se na druhé místo tabulky. Zlín přehrál Karlovy Vary 5:3. Chomutov skolil na svém ledě Litvínov 4:1. Hradec Králové přehrál venku Olomouc a vyhrál 3:1. Sparta nestačila na poslední Pardubice a po porážce 1:4 padla potřetí v řadě.



Jelínek s Krenželokem rozpárali Oceláře

Liberec se i na ledě vicemistra představil ve výborném světle. Nepochybně tomu nahrál i rychlý vedoucí gól, který už po 102 sekundách vstřelil důrazný Krenželok. Sudí se hned jel poradit s kolegou u videa, který po prohlédnutí situace gól uznal.

Severočeši znovu profitovali z výborného bruslení. Domácí jejich kompaktní obranu prolamovali stěží, kontry soupeře byly nebezpečnější. I díky Růžičkově srážce s rozhodčím unikl ve 12. minutě v oslabení znovu Krenželok, ale Hrubce nepřekonal. Úspěšnější byl v 17. minutě v přesilovce Jelínek, který měl před Hrubcem dost prostoru na dvě dorážky.

Před třineckou brankou to hořelo ještě v 19. minutě, ale Kvapilovo zasunutí zpoza branky čáru nepřekročilo. Domácí do druhé části vstoupili lépe a hned ve 22. minutě snížil v přesilové hře bombou od modré čáry Gernát.

Třinec se hrnul dopředu, ale současně otvíral okénka, kterými prostupovali hosté, a Hrubec měl co dělat, aby zlikvidoval nájezdy Lakatoše a Ševce. Pak už byl ale krátký na dorážku Ordoše, který zblízka ve 31. minutě upravil stav na 3:1 pro Liberec.

Ordoš mohl osud utkání definitivně vyřešit ve 42. minutě, když se parádně prokličkoval až před Hrubce, ale ten se překonával. Z jednoho z několika přečíslení nakonec rána do vazu přece jen přišla. Další díru v obraně Ocelářů po pasu Kvapila potrestal ve 48. minutě Vlach gólem na 4:1. Navíc už o 40 sekund nato využil další nepozornosti třinecké defenzívy neobsazený Ordoš a bezmocného Hrubce vyhnal na střídačku.

Hrňa v závěru ještě v početní výhodě snížil na 2:5, Třinec to chvilku zkoušel i v šesti proti čtyřem, ale Polanského faul závěrečnou snahu domácích definitivně zhatil.

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (Třinec): "Dostávali jsme góly z brankoviště, dělali jsme spoustu chyb v obranném pásmu. Neobsazovali jsme hráče, prohrávali jsme osobní souboje a celkově jsme silově zaostávali. Tam se zápas zlomil, dvakrát třikrát jsme nechali hráče před brankou. Některé situace jsme nezvládli. Liberec byl lepší tým a zaslouženě vyhrál."

Filip Pešán (Liberec): "Věděli jsme, že domácí budou aktivní, chtěli jsme být také aktivní. Chtěli jsme soupeře spíš zatlačit než nechat hrát, což se povedlo a potvrdili jsme to i střelecky. Po pauze je těžké hned mluvit o nějaké formě. Je to další část sezony, do které jsme vstoupili dobře."

SESTŘIH: Třinec - Liberec 2:5. Bílí Tygři s přehledem ovládli utkání
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 21:10. Gernát, 55:34. Hrňa

Hosté: 01:42. L. Krenželok, 16:05. P. Jelínek, 31:28. Ordoš, 47:17. J. Vlach, 47:57. Ordoš

Sestavy

Domácí: Hrubec (48. Kantor) – Roth, M. Doudera, M. Adámek, Gernát, D. Musil, Galvinš, Matyáš – Martin Růžička (A), P. Vrána, Werek – Hrňa, Marcinko (C), Dravecký (A) – O. Kovařčík, Polanský, M. Kovařčík – Svačina, Novotný, Chmielewski.

Hosté: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, T. Hanousek, Šmíd, Doherty, Ševc (A), Kolmann – Lenc, Redenbach, Birner – Valský, L. Hudáček, M. Kvapil – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Lakatoš, J. Vlach, M. Zachar.

Rozhodčí

Hodek, Kubičík – Kis, Rampír

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400)

Návštěva

4 993 diváků


Navrátilec Čiliak zářil, ale na vítězství nedosáhl

Oba celky vstoupily do utkání ve velkém tempu, ale na první šanci si museli diváci počkat do sedmé minuty. Šlo ale o šanci téměř stoprocentní, když se sám před Čiliakem zjevil ex-brněnský Radim Zohorna. Svou střelou však trefil pouze beton hostujícího gólmana.

I další velká příležitost patřila Boleslavi, když Kotvanovu střelu tečoval nebezpečně Klepiš. Ale i tentokrát předvedl Čiliak, jenž za Brno nastoupil po svém návratu z KHL poprvé, úspěšný zákrok.

Kometa měla v první třetině jedinou vážnější šanci a ta hned skončila gólem. Pabiška nepřesně rozehrál ve vlastním obranném pásmu a puk se po tečované střele Erata dostal až za záda brankáře Krošelje. Branku si připsal Orsava, který sezonu zahájil právě v Mladé Boleslavi.

Vedení Brna mohl navýšit hned z kraje druhé třetiny Mueller, ale při úniku dvou proti jednomu pálil mimo. Hned vzápětí jel dokonce sám na Čiliaka Žejdl, ale ten jeho střelu mezi betony kryl. Boleslav mohla vyrovnat v přesilové hře, ale i Zohornovu dorážku Čiliak pokryl.

Domácí začali třetí třetinu drtivým náporem. Čiliak ještě dokázal pokrýt dvojitou šanci Knotka a také Vondrkovu střelu zblízka, na ránu Žejdla však již dosáhnout nemohl. Strhující hokej pokračoval i nadále. Kometa zahrozila především ve své druhé přesilové hře, ale vedení si zpět nevzala. Závěrečný tlak patřil domácím, kteří drželi Brňany dvě minuty v obranném pásmu, ale vítězné branky se ani jeden z týmů v základní hrací době nedočkal.

V Mladé Boleslavi se tak poprvé v sezoně šlo do prodloužení, které předčasně ukončil Musil a zajistil vítězství domácím.

Ohlasy trenérů

Miloslav Hořava (Mladá Boleslav): "V první třetině jsme byli aktivnější, pak jsme ale inkasovali gól. Brno bylo ve druhé třetině jasně lepší a i díky našemu gólmanovi neodskočilo ve skóre. Ve třetí třetině se ním povedlo srovnat a remíza 1:1 odpovídá dění na ledě, kde byly šance na obou stranách. Byl to už takový play off hokej. Je vidět, že už se to blíží."

Kamil Pokorný (Kometa): "V první třetině to byla typická hra Boleslavi s vysokou aktivitou. Hrálo se hodně u nás v pásmu, ale byli jsme to my, komu se podařilo dát gól. Ve druhé třetině se hra už srovnala. My jsme měli v jejím úvodu šanci, ale i domácí měli nájezd. Naši hráči čelili soupeři srdnatě, ten si ale vytvořil ve třetí části tlak, čehož využil a vyrovnal. V závěru jsme ještě nedali jednu velkou šanci a v prodloužení využila Boleslav našeho propadnutí a strhla výhru na svou stranu. Marek Čiliak byl dnes vyhlášen hráčem zápasu a já říkám, že po právu. Podal kvalitní výkon."

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Kometa 2:1pp. Musil zařídil Bruslařům druhý bod
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 44:39. Žejdl, 61:18. P. Musil

Hosté: 19:19. Orsava

Sestavy

Domácí: Krošelj (J. Růžička) – Bernad, Pláněk, Kotvan, Kurka, Dlapa, Kovačevič, Hrdinka – Skalický, Klepiš (A), Vondrka (C) – Pabiška, Žejdl, Najman – R. Zohorna, P. Musil, Látal – Flynn, T. Knotek, P. Kousal.

Hosté: Čiliak (Vejmelka) – Bartejs, O. Němec (A), Gulaši, Štencel, Malec, Z. Michálek, Barinka – Zaťovič (A), P. Holík, Mueller – Plášek ml., Plekanec, M. Erat – Orsava, Hruška, Kusko – Dočekal, L. Čermák (C), Köhler.

Rozhodčí

Hribik, Kika – Ondráček, Ganger

Stadion


Krušnohorské derby vystřelil Pirát Stránský

Regionální derby začalo zostra, takže se téměř nehrálo v pěti na obou stranách, což vyhovovalo více Chomutovu. Nejprve Tomica během vlastního oslabení nevyužil úniku, následně však v přesilové hře Duda překvapil Januse střelou z nulového úhlu a otevřel skóre utkání.

Litvínovští nesrovnali ani ve dvou po sobě jdoucích početních výhodách, přestože Kašpar mířil do "prázdné".

V první třetině padlo 24 trestných minut a v podobném duchu začala i druhá dvacetiminutovka. Litvínov svou přesilovku nevyužil, Piráti však faul hostů potrestali díky Stránského střele mezi Janusovy betony. Snížit mohli Lukeš nebo Hübl, ani jeden si však s Petersem v dobrých příležitostech neporadil. Ve 39. minutě navíc přiblížil domácí výhře Svoboda.

Ve 43. minutě se hostům podařilo snížit, když se za Petersova záda odrazila střela Pichého, kterou do branky usměrnil bruslí Hanzl. Videorozhodčí gól Litvínova potvrdil. Na dostřel mohl dostat svůj tým Trávníček, jenž však před odkrytou brankou přestřelil.

Naopak na druhé straně zakončil pod horní tyčku Raška a definitivně zlomil litvínovský odpor. V závěru domácí výsledek i přes dvě oslabení a hru ve třech kontrolovali.

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička (Chomutov): "Zápasy bývají po přestávce opatrnější a první třetina podle toho vypadala. Pro nás bylo důležité, že jsme ubránili hodně oslabení a využili jsme jednu přesilovku, což nás uklidnilo. Druhá třetina taky začala opatrně, ale podařilo se nám dát dva góly a Litvínovu odskočit. Ve třetí třetině jsme si zápas pohlídali. Hráči předvedli perfektní výkon, výborně bránili a blokovali střeli, Justin opět chytal parádně."

Radim Skuhrovec (Litvínov): "Věděli jsme o důležitosti utkání, takže jsme chtěli v Chomutově uspět, což se nám nepodařilo. Na jednu branku nemůžeme vyhrávat. Domácí nám dali lekci z produktivity, jelikož využili dvě přesilovky a my jsme v nich branku dát nedokázali. Za stavu 0:3 se nám podařilo snížit, jenomže když jsme se nadechovali, domácí nám dali čtvrtou branku a o osudu utkání bylo rozhodnuto."

SESTŘIH: Chomutov - Litvínov: 4:1. Růžičkův výběr ovládl krušnohorské derby
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 08:36. Duda, 27:25. J. Stránský, 38:23. T. Svoboda, 47:35. Raška

Hosté: 42:57. M. Hanzl

Sestavy

Domácí: Peters (Pavlát) – Jank, Knot, L. Kovář, Buchtela, Dietz, D. Zeman, Valach – Sklenář, V. Růžička, T. Svoboda – Marjamäki, Vantuch, Duda – Tomica (C), Raška, J. Stránský – Koblasa, Chlouba, Klhůfek.

Hosté: Janus (Petrásek) – Trončinský, Ščotka, Graborenko, Piché, Hunkes, L. Doudera, Šesták – Petružálek, Gerhát, Trávníček (C) – Válek, V. Hübl, F. Lukeš – Kašpar, J. Mikúš, Helt – Jurčík, M. Hanzl, M. Havelka.

Rozhodčí

Pešina, Horák – Pešek, Polák

Stadion

ROCKNET ARÉNA

Návštěva

5 125 diváků


Přetahovanou ukončil střelec Kovář

Rušnou první třetinu zahájila šance Straky, který při přečíslení ztroskotal v dobré pozici na gólmanu Dolejšovi. Hosté se směrem dopředu osmělili až při vyloučení Indráka, nekrytý Tybor ale zblízka nepřekonal plzeňskou jedničku Frodla.

V 8. minutě udeřilo na druhé straně, když rychlou akci Straky dokončil ideálně najetý Pulpán. Obránce domácích, který hrál čtyřstý extraligový duel, se prosadil přesnou střelou pod horní tyč. O 33 vteřin později ovšem z vítkovického brejku pohodlně srovnal na 1:1 po Kucserově přesném pasu Zdráhal, jenž tak ozdobil svůj dvoustý zápas v nejvyšší soutěži.

Oba týmy rychle otáčely hru a příležitosti se rychle střídaly. Po spolupráci s Nedorostem nepřehodil klečícího Dolejše Indrák. Vyznamenal se i Frodl, který pravým betonem nedovolil po přečíslení dvou na jednoho skórovat Stránskému.

Po pauze se herní tempo uklidnilo a domácí se ujali vedení ve 25. minutě během početní výhody. Po šikovných nabídkách Gulaše sice v gólových pozicích postupně selhali Pour, Nedorost a Němec. Skvěle chytajícího Dolejše prostřelil po dravém průniku před branku až Indrák.

Hosté mohli vzápětí také v přesilovce odpovědět, nekrytý Zdráhal ale svižnou střelou trefil jen pravou tyč. Obrany na obou stranách se zpřesnily a až po polovině utkání vystrašil Dolejše nepřesný přesilovkový pokus aktivního Indráka z mezikruží. Podobně agilní Zdráhal se na druhé straně prokličkoval až před Frodla, zakončil ovšem příliš slabě.

Závěr druhé třetiny ovládli Indiáni, přes drtivý nápor však dvě minuty neúspěšně obléhali vítkovickou branku. V největší příležitosti stačil Dolejš reflexivně vyrazit mimo střelu Poura.

Na začátku závěrečné třetiny ovšem Květoň šikovně vypálil přes obránce a vyrovnal na 2:2. Indiáni zareagovali ve 44. minutě nebezpečným volejem Gulaše a vzápětí Pulpán nahozením od modré čáry orazítkoval břevno. Vítkovické srážela nedisciplinovanost. Přesto ve vlastním oslabení zahrozil únikem Szturc, jinak se hosté s vypětím všech sil ubránili. Pour s Gulašem totiž netrefili odkrytou Dolejšovu branku.

Podobně přečkali dvě vítkovické přesilovky v rychlém sledu také domácí a zápas rozhodl technický přestupek hostů. Trest za příliš mnoho hráčů na ledě potrestal v čase 57:25 Jan Kovář přesnou ranou zápěstím z levého kruhu. Při vítkovické power play navíc na konečných 4:2 pohodlně upravil Gulaš.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Náš výkon byl dnes rozpačitý, v první třetině bych ho označil dokonce za lehkovážný. Celých šedesát minut jsme se do toho nedokázali úplně dostat. Poslední měsíc jsme měli formu, dnešní výkon tomu ale neodpovídal. Měli jsme tam horší a lepší pasáže. Přesto jsou to pro nás cenné tři body, když jsme v takovém rozpoložení dokázali zvítězit."

Jakub Petr (Vítkovice): "Plzeň dostala na konci výhodu přesilovky, využila ji. My jsme předtím podobnou příležitost nevyužili, proto domácí vyhráli. To musíme zlepšit, podobné situace budou rozhodovat v play off. Pochválit ale musím Daniela Dolejše, který zachytal parádně a jsme rádi, že u nás prodloužil smlouvu."

SESTŘIH: Plzeň - Vítkovice 4:2. Jan Kovář skolil Ostravany v přesilovce
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 07:31. Pulpán, 25:44. Indrák, 57:25. Jan Kovář, 59:59. Gulaš

Hosté: 08:04. P. Zdráhal, 41:43. D. Květoň

Sestavy

Domácí: Frodl (Miltchakov) – Pulpán, Vráblík, Moravčík, L. Kaňák, P. Hořava, Allen – Pour, Jan Kovář (A), Gulaš (C) – Straka, Kodýtek, Eberle – V. Němec, Preisinger, D. Kindl – Kantner, Nedorost, Indrák (A) – Kolda.

Hosté: Dolejš (Piták) – Výtisk (A), Trška, Šidlík, Gregorc, D. Krenželok, Hrabal, Mrázek – Olesz (C), Lev, Dej – Schleiss, O. Roman, Tybor – D. Květoň, Poletín, Szturc (A) – Kucsera, Š. Stránský, P. Zdráhal.

Rozhodčí

Jeřábek, Petružálek – Gerát, Hynek

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

5901 diváků


Beran Herman ztrestal Energii 

Zlín zachytil vstup do utkání díky přesilovým hrám. První využil v 6. minutě Fořt, který úspěšně tečoval nahození Noska. Další možnost početní výhody měli Berani po faulu Kozáka, ten už si ale svůj trest odpykal celý.

Následně se však dostaly do hry i Karlovy Vary, taktéž především díky nedisciplinovanosti soupeře. Od sedmé minuty posbírali Zlínští čtyři menší tresty, přičemž ke konci třetiny se naskytla Energii dvojnásobná početní výhoda, kterou dokázali hosté využít. V čase 18:58 vyrovnal Flek.

V dalším průběhu zápasu se už nevylučovalo. Berani byli po přestávce lepším týmem. Z nebezpečného brejku zahrozil Flek, gólově se ale na druhé straně prosadil Sedláček. I třetí brance domácích předcházela velká šance hostů. Kašík svůj tým podržel a z protiútoku zvýšil na rozdíl dvou branek Freibergs.

Výrazně zlomit duel na svou stranu mohl Zlín vzápětí. Pokus Sedláčka sice přepadl přes Novotného, ovšem zamířil těsně vedle branky. Za chvíli zase Vary zachraňovala tyčka. A tak se hosté dostali s výrazným přispěním štěstí opět na dostřel, i podruhé v dnešním večeru skórovaly v poslední minutě. Nahození Kozáka od modré čáry sice směřovalo mimo branku, za Kašíkova záda jej ale srazil zlínský obránce.

Gólově bohatý zápas nestrádal ani ve třetím části. Nejprve skvělou ránou pod horní tyč vyrovnal v čase 48:31 Mikúš, aby za 23 vteřin Zlín zase vedl. Šlahařova pobídka se dostala skrze brankoviště až ke skórujícímu Hermanovi. Velkou možnost zasadit pátý úder Beranů měl Gazda, toho ale v koncovce vychytal skvělým skokem Novotný. Skóre tak uzavřel až v 58. minutě Šlahař.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (Zlín): "Byl to těžký zápas, který jsme zvládli. Byly tam situace, které rozhodly. Například Flek nedal nájezd a my jsme vzápětí vstřelili gól. Obětavý výkon celého týmu znamená, že nám nekončí sezóna. Litvínov prohrál, žijeme, jedeme dál."

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Domácí vstoupili do zápasu lépe, vstřelili první gól z povedené přesilovky. My jsme se štěstím vyrovnali na konci první třetiny, na konci druhé se nám zase povedlo dostat na kontakt. Do třetí části jsme dali všechno a vyrovnali jsme, vzápětí jsme si ale nechali dát zbytečný gól, který rozhodl o tom, že jedeme domů bez bodu. Rvali jsme se o body celý zápas, ale soupeř potrestal naše chyby."

SESTŘIH: Zlín - Karlovy Vary 5:3. Napínavý souboj rozsekl Herman
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 05:04. Fořt, 28:26. P. Sedláček, 36:11. Freibergs, 48:54. Herman, 57:34. Šlahař

Hosté: 19:58. Flek, 39:03. Kozák, 48:31. T. Mikúš

Sestavy

Domácí: Kašík (Štůrala) – Nosek, Freibergs, Řezníček, Žižka, Ferenc, Valenta, Gazda – J. Ondráček, Fořt, Kubiš – Okál, Honejsek, Herman – Šlahař, P. Sedláček, Fryšara – E. Kulda, Popelka, Werbik.

Hosté: F. Novotný (Kuchař) – Plutnar, Šenkeřík, Eminger, M. Rohan, Sičák, Kozák, Šafář – T. Rachůnek, Gríger, Flek – J. Černý, R. Vlach, T. Mikúš – Šik, Skuhravý, Gorčík – Stloukal, Balán, Kohout.

Rozhodčí

Hradil, Lacina – Frodl, Komárek

Stadion

Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín

Návštěva

3511 diváků


Smoleňák oloupil Hanáky o všechny body

Oba týmy začaly aktivně a Hradec se dostal během prvních dvou minut do dvou dobrých příležitostí. Chalupa ani Cingel ale Konráda nepřekonali. Po krátké pasáži bez šancí se už hradečtí hokejisté branky dočkali. Rosandič se dobrou kličkou zbavil padajícího obránce a nedal domácímu brankáři šanci zasáhnout.

Hosté byli i nadále aktivnějším týmem a zejména Paulovičově dorážce v cestě do sítě mnoho nechybělo. Olomouc se do největší šance dostala dvě minuty před koncem první třetiny, ale Knotek brankáře Pavelku v samostatném úniku nepřekonal.

Vyrovnání měl na začátku druhé třetiny na hokejce Burian, jehož zakončení ale Pavelka i s notnou dávkou štěstí zneškodnil. Hezkou individuální akcí se prezentoval olomoucký Jergl, ale také jeho bekhendové zakončení mířilo nad.

V polovině zápasu předvedl výtečný zákrok Konrád a jeho spoluhráčům se následně podařilo v přesilové hře čtyři na tři vyrovnat. Autorem branky byl Irgl.

Nerozhodný stav se změnil až v poslední minutě druhé části, kdy se taktéž v přesilové hře prosadil Smoleňák. Jeho gól musel potvrdit až videorozhodčí. Stalo se tak až po skončení druhé třetiny a 17 vteřin, které uplynuly mezi brankou a koncem třetiny, se dohrávalo až po druhé přestávce.

Smoleňák se ocitl ve velké šanci také ve třetí dvacetiminutovce, tentokrát ale Koukalovo nahození do branky nedotlačil. Hosté hráli chytře a čekali na chyby domácích. Po jedné z nich se dostali do úniku dvou proti jednomu Chalupa s Vopelkou. Prvně jmenovaný předložil kotouč Vopelkovi, který Konráda překonal střelou do šibenice. Olomouc již poté zápas zdramatizovat nedokázala.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Olomouc): "Hráli jsme špatně. Bruslili jsme špatně, vázla nám kombinace, nedařilo se nám v osobních soubojích. V prosinci jsme podobný zápas hráli před reprezentační pauzou. Taky jsme hráli špatně, ale dali jsme šťastné góly a vyhráli jsme 3:1. Dnes jsme taky hráli špatně, ale historie se neopakovala. Nezasloužili jsme si vyhrát. Individuální výkony byly špatné, kolektivní také. Standardní výkon dnes odvedl snad jen Branislav Konrád."

Petr Svoboda (Mountfield HK): "Myslím, že jsme měli dobrý vstup do první třetiny, kdy jsme domácí dostali pod tlak. Jen je škoda, že jsme nevyužili šance. Do poloviny druhé třetiny to nebylo špatné, ale pak jsme přestali hrát a zápas se začal kouskovat kvůli přesilovkám a oslabením. Hodně důležitý byl gól na 2:1 sedmnáct vteřin před koncem v přesilovce. Filip Pavlík výborně našel Smoleňáka, který to tečoval. Bylo to tak rychlé, že to nikdo z nás neviděl. Rozhodčí hned ukazoval, že bude volat nahoru, takže jsme hráče nechávali na střídačce a neodcházeli do šatny. Víme totiž, že by se v případě uznání gólu musel dohrávat ten zbytek. Ve třetí třetině byly šance na obou stranách. Gól na 3:1 nás uklidnil a pak už jsme si to pohlídali. Jsme strašně rádi, že jsme tu vyhráli díky týmovému výkonu."

SESTŘIH: Olomouc - Mountfield HK 1:3. Smoleňák oloupil Hanáky o všechny body
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 31:53. Irgl

Hosté: 08:35. Rosandić, 39:43. Smoleňák, 50:04. Vopelka

Sestavy

Domácí: Konrád (Lukáš) – Vyrůbalík (C), A. Rutar, Ondrušek (A), J. Galvas, Švrček, Dujsík – Holec (A), J. Knotek, Jergl – Burian, Strapáč, Irgl – Laš, Skladaný, Mráz – Podlaha, J. Káňa, V. Tomeček.

Hosté: J. Pavelka (Maxwell) – Linhart (A), Zámorský, Cibulskis, Nedomlel, Rosandić, F. Pavlík, Graňák (C) – M. Chalupa, Koukal, Paulovič – R. Pavlík, Cingel, Dragoun – Miškář, Bičevskis, Smoleňák – Lessio, Rákos (A), Vopelka.

Rozhodčí

Pražák, Sýkora – Kajínek, Zavřel

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

3567 diváků


Machala s Dynamem zardousili Spartu

Dynamu se povedl nástup do utkání. Hned při svém prvním střídání Machala přesprintoval Delisleho a zakončil přesně k tyči. Sparta poté domácí tým zatlačila a dvakrát nebezpečně pálil Blain, ale Klouček si s jeho pokusy poradil. Na druhé straně Sedláček vychytal zcela nehlídaného Duška. V závěru první části nepřekonal Kloučka tečující Pech.

Náskok domácích mohl na začátku druhé třetiny zvýšit Kloz, ale v přesilovce minul opuštěnou část branky, a tak naopak udeřilo na druhé straně. Jarůšek se hezky uvolnil od mantinelu a vyrovnávacím gólem navázal na hattrick v posledním utkání proti Plzni. Radost Pražanům vydržela jen 84 vteřin. Po šťastném odrazu puku už Kloz dokázal zblízka doklepnout kotouč do sítě a Dynamo znovu vedlo.

Sparta sice dokázala ve 33. minutě opět prostřelit Kloučka, jenže gólu předcházel útočný faul Piskáčka. Oba týmy následně nevyužily přesilovou hru. Větší šanci mělo jen Dynamo v oslabení, ale Hovorka z dobré pozice přestřelil. Když už to vypadalo, že třetina skončí jednogólovým rozdílem, vypálil od modré čáry Eklund a 15 vteřin před sirénou procpal puk přes chumel hráčů do branky.

Ihned po pauze se Pražané nastěhovali do útoku, pomohla jim i přesilovka, ale z velkého tlaku víc než šanci Pecha nevytěžili. Sparta poté přestála početní výhodu soupeře a při přečíslení dvou proti jednomu minul odkrytou klec Jarůšek. Stejnou situaci na druhé straně promarnil Mandát.

Další přesilovku Dynama už rychlou dorážkou proměnil Machala a zvýšil na rozdíl tří branek. Mladý útočník poté pomýšlel i na hattrick, ale při samostatném úniku ho vychytal Sedláček. Tříbrankový náskok dal Pardubicím klid a závěr zápasu se už jen dohrával.

Ohlasy trenérů

Ladislav Lubina (Pardubice): "Chtěl bych především klukům za výkon poděkovat, první utkání po přestávce bývá složité. Sparta byla ve výhodě díky pondělnímu zápasu, zato my jsme do toho vstoupili po tvrdém tréninku na soustředění. Byl jsem příjemně překvapený, jak jsme zápas odehráli. Měli jsme hluchou čtyřminutovku ve druhé třetině, kdy byla Sparta v tlaku a používala zbraně, o kterých jsme si říkali, přesto jsme se nevyvarovali chyb. Stejně těžký byl začátek třetí třetiny, kdy visel gól ve vzduchu. Závěr sezony jsme začali úspěšně a kluci poznali, že u hokeje může být i radost."

Uwe Krupp (Sparta): "Pardubice dnes hrály od začátku velmi dobře a zaslouženě vyhrály. Soupeřovi hráči byli rychleji u puků a díky tomu se dostávali do šancí, které dokázali proměnit. Pro nás byl dnešní zápas velmi nepříjemný, už začátek nebyl vůbec dobrý. Porážku beru jednoznačně na sebe. Po zápase jsme si to s hráči vyříkali v šatně, chtěli jsme, aby pochopili, že musíme hrát lépe. Myslím si, že ne všichni hráči si uvědomují situaci, v jaké se nacházíme. Pokud budeme hrát na 85 nebo 90 procent, tak budeme jen průměrný tým. A jak jsme viděli dnes, tak nemůžeme vyhrávat zápasy. Další utkání nás čeká v Boleslavi, kde musíme hrát lépe než dnes."

SESTŘIH: Pardubice - Sparta 4:1. Pražany srazil dvěma góly Machala
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 01:47. Machala, 28:29. J. Kloz, 39:44. Eklund, 50:38. Machala

Hosté: 27:06. Jarůšek

Sestavy

Domácí: Klouček (Kacetl) – J. Zdráhal, Eklund, Schaus, Mikuš, Cardwell, Budík, Porseland – Hovorka, Bubela, Dušek – P. Sýkora, Ihnačák, Marosz – L. Horký, Mandát, Machala – Poulíček, J. Kloz, Perret.

Hosté: J. Sedláček (Machovský) – Blain, Kalina, Delisle, Piskáček, Košťálek, Tomáš Dvořák, T. Voráček – Roberts Bukarts, Pech, Jarůšek – Forman, Klimek, Kumstát – Rousek, Klíma, Smejkal – Kudrna, Sill, Buchtele.

Rozhodčí

Pavlovič, Svoboda – Tošenovjan, Lhotský

Stadion

ČSOB Pojišťovna ARENA

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 3 5 14 170:125 101
2. Třinec 52 30 3 3 16 153:117 99
3. Plzeň 52 26 7 6 13 178:116 98
4. Mountfield 52 25 6 6 15 147:125 93
5. Brno 52 23 7 5 17 149:133 88
6. Olomouc 52 24 3 7 18 127:136 85
7. Vítkovice 52 24 4 3 21 142:131 83
8. M. Boleslav 52 25 3 1 23 128:118 82
9. Zlín 52 22 3 5 22 143:144 77
10. Sparta 52 20 7 2 23 140:140 76
11. Litvínov 52 20 5 1 26 128:147 71
12. K. Vary 52 13 4 6 29 125:155 53
13. Chomutov 52 13 3 5 31 116:174 50
14. Pardubice 52 9 2 5 36 102:187 36

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud