14. dubna 2019 • 19:10

SESTŘIHY: Pardubice zlomily Jágra a jsou blízko, Chomutov drží naději

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pardubice musí na záchranu v extralize ještě čekat. Kladno sice v osmém kole baráže porazily 5:3, k jistotě jim však ještě chybí jeden bod. Chomutov totiž porazil České Budějovice 3:1, čímž Dynamu oslavy o něco posunul.



Jágr dal gól a přihrával, na výhru to nestačilo

Pardubičtí, kteří byli jasně nejhorším týmem základní části extraligové sezony, mají nyní na třetí Chomutov náskok 11 bodů, přičemž ve hře už jich bude jen dvanáct. "Hlavně šlo o to, že kdybychom to tady dnes nezvládli, tak to ještě mohlo být zajímavé, protože budeme ještě dvakrát po sobě hrát s Chomutovem. Teoreticky jsme se mohli dostat ještě do hodně špatné situace, teď už je to opravdu nadějné. Tak doufejme, že to někde umlátíme," řekl asistent hostujícího trenéra Richard Král.

Východočeši sice už po 114 vteřinách otevřeli skóre, když Machala ideálně nabil Poulíčkovi, který zblízka nezaváhal, jinak byla ale první třetina zcela v režii Rytířů. Velké starosti dělala hostům především první útočná formace s Jágrem a Plekancem, jimž navíc velmi zdatně sekundoval i její třetí člen Zikmund.

Kladnu se podařilo vyrovnat už o 76 sekund později, když Jágr ve vlastním obranném pásmu posunul kotouč podél hrazení na rozjetého Zikmunda, který vzal na sebe koncovku přečíslení dvou na jednoho s Plekancem a nekompromisně zavěsil. V polovině osmé minuty přišla další velká Jágrova chvíle. Nejprve udržel puk v útočném pásmu, vzápětí si sprintem mezi kruhy řekl o nahrávku od Zajíce a ten ho vyslyšel - 2:1.

Kladenští pak měli i řadu dalších slibných příležitostí, vyhráli úvodní dvacetiminutovku na střely 16:6, ale Kacetl držel šance Východočechů nad vodou. Mimo jiné se blýskl i proti dalšímu svižnému pokusu Jágra z kruhu pro vhazování.

Hned v nástupu do druhé části zvýšil na 3:1 Strnad a Kladenští dál drželi taktovku utkání ve svých rukách. Ve 27. minutě Plekanec připravil šanci pro Říhu, na jehož zakončení bez přípravy bekhendem ale stihl zareagovat Klouček, jenž krátce předtím vystřídal v brankovišti Kacetla. Ve 38. minutě to byl opět Plekanec, který se proti němu ocitl v oslabení sám, stav se však nezměnil.

"První dvě třetiny jsme nehráli moc dobře. Kladno bylo ve všem lepší - v důrazu, agresivitě i v zakončení. Po druhé třetině jsme si v kabině řekli, jak musíme hrát, a poctivou a tvrdou prací jsme to otočili. Začali jsme najednou hrát úplně jiný hokej," řekl Hovorka.

Zdánlivě poklidný zápas pro domácí zkomplikoval Poulíček snížením ve 43. minutě. Budík měl pak v oslabení na holi vyrovnání, jenže mířil pouze do boční sítě. V polovině třetího dějství, kdy se hosté bránili při dalším oslabení, napřáhl na modré čáře Nash, Klouček jeho ránu přizvedl a puk následně poskočil na horní tyčce.

Co se nepovedlo Budíkovi, zařídil Marosz v 56. minutě. Cikánek pak sice zachránil proti Machalovi, jenže v čase 58:14 nestačil na Hovorkovo zakončení. A byl to právě Hovorka, kdo také pojistil vítězství Dynama při kladenské power play.

"Nám se to povedlo otočit z 0:1 na 3:1. Myslím, že tam jsme byli lepší, měli jsme ještě několikrát přečíslení dva na jednoho, ale bohužel jsme to nevyužili, abychom odskočili na tři góly. V poslední třetině hosté zvýšili tempo, my jsme udělali zbytečné chyby, a to nás stálo celý zápas," mrzelo domácího kouče Davida Čermáka.

SESTŘIH: Kladno - Pardubice 3:5. Dynamo dokázalo otočit a vládne baráži
Video se připravuje ...

David Čermák (Kladno): "Nám se to povedlo otočit z 0:1 na 3:1. Myslím, že tam jsme byli lepší, měli jsme ještě několikrát přečíslení dva na jednoho, ale bohužel jsme to nevyužili, abychom odskočili na tři góly. V poslední třetině hosté zvýšili tempo, my jsme udělali zbytečné chyby, a to nás stálo celý zápas."

Richard Král (Pardubice): "Zhodnotil bych zápas na dvě půlky. První dvě třetiny byly z naší strany špatné, neměli jsme pohyb, Kladno bylo daleko důraznější. Domácí dohrávali osobní souboje, mlátili nás, byli důraznější a po dvě třetiny jasně lepší. Pak se to v nás trošku zlomilo a ve třetí třetině jsme podali naprosto odlišný výkon. Měli jsme pohyb, důraz, stříleli jsme, šli jsme do brány a třetina byla z naší strany parádní. Otočili jsme zápas a získali důležité tři body."

Góly

Domácí: 03:10. Zikmund, 07:34. Jágr, 20:42. J. Strnad

Hosté: 01:54. Poulíček, 42:20. Poulíček, 55:14. Marosz, 58:14. Hovorka, 59:20. Hovorka

Sestavy

Domácí: Cikánek (Brízgala) – Nash, Zajíc, J. Říha, Zelingr, Lakos, P. Hořava – Jágr (A), Plekanec, Zikmund – Redlich, Vampola (A), J. Strnad (C) – Melka, Machač, Svedlund – Hajný, T. Kaut, Š. Bláha – Jelínek.

Hosté: Kacetl (25. Klouček) – Eklund, Holland, Mikuš, Schaus, Budík, Porseland, Nedbal – M. Kratochvil, Ihnačák, P. Sýkora (A) – Rolinek (C), Dušek, Hovorka – Machala, Poulíček (A), L. Horký – Perret, Marosz, J. Kloz.

Rozhodčí

Hejduk, Bejček – Brejcha, Jelínek

Stadion

ČEZ stadion, Kladno

Návštěva

5 200 diváků

Chomutov se toho nezalekl a porazil Motor

"Bylo důležité, že se nám podařilo kluky po pátečním domácím zklamání namotivovat. Chtěli jsme být víc aktivnější, což bylo z naší strany vidět. Chtěli jsme domácí zatlačit, aby nám nabídli nějaké chyby. Děkuji mužstvu za to, že to nevzdává a že se snaží bojovat až do konce," řekl trenér hostů Jan Šťastný.

České Budějovice už před zápasem věděly, že jejich naděje na postup do extraligy je minimální. V dnešním duelu začali Jihočeši ofenzivně, ale z tlaku nic nezískali. Naopak ještě před koncem první poloviny úvodní třetiny prohrávali, když se trefil chomutovský Štich.

Podobný průběh měla i druhá část. Českobudějovičtí se snažili, ale šancí si mnoho nevypracovali. Na opačné straně Chomutov s útočnými výpady šetřil, ale byl efektivní. V závěru druhé třetiny se pak prosadil Flemming a hosté vedli 2:0.

V podobné režii se hrála i třetí část utkání. České Budějovice se chtěly tlačit do zakončení, ale jejich pokusy končily často nepřesností nebo zaváháním. Chomutovu opět stačilo minimum na skórování. Klhůfek udělal kličku brankáři Strmeňovi a navýšil stav na 3:0 pro hosty.

Jihočeši do konce zápasu dokázali aspoň snížit, když se v přesilovce pět na tři povýšené odvoláním brankáře trefil Karabáček. Více zdramatizovat zápas ale již nedokázali, i když i nadále riskovali při hře bez gólmana.

"Chyběla nám jednoduchost v zakončení a také důraz a hladovost v předbrankovém prostoru. Každého soupeře jsme v baráži relativně přehrávali, jsme na ledě živější a víc bruslíme. Ale bohužel nedáváme góly," řekl domácí útočník Jakub Doktor.

SESTŘIH: České Budějovice - Chomutov 1:3. Piráti nedali Motoru šanci a ještě drží naději
Video se připravuje ...

Václav Prospal (České Budějovice): "Tím, že nedáváme góly, si nedáváme ani šanci, abychom se z naší situace dostali. Zbývající zápasy odehrajeme naplno. Nechtěl bych, abychom si nějakou naší reputaci pokazili, když jsme tady nějakým způsobem 10 měsíců něco budovali."

Jan Šťastný (Chomutov): "Po pátečním domácím zklamání bylo důležité, že se nám podařilo kluky namotivovat. Chtěli jsme být víc aktivnější, což bylo z naší strany vidět. Chtěli jsme domácí zatlačit, aby nám nabídli nějaké chyby. Chci pochválit naše mužstvu a poděkovat mu za to, že to nevzdává a že se snaží bojovat až do konce."

Góly

Domácí: 56:24. Karabáček

Hosté: 08:39. Štich, 36:01. Flemming, 52:19. Klhůfek

Sestavy

Domácí: Strmeň (Kváča) – Plášil, Pýcha, Kutlák, Kachyňa, Vydarený, M. Jandus – M. Novák, Gilbert, Heřman – Beránek, Doktor, P. Novák – Šimánek, R. Přikryl, Babka – Karabáček, Dančišin, Z. Doležal.

Hosté: Peters (Pavlát) – Flemming, Knot, Štich, Jank, L. Kovář, Blaha, Trefný – Koblasa, Sklenář, Klhůfek – Tomica, Huml, J. Stránský – A. Dlouhý, Šťovíček, Duda – Chrpa, Chlouba, T. Svoboda.

Rozhodčí

Hradil, Kika – Gebauer, Tošenovjan

Stadion

Budvar aréna

Z V VP PP P Skóre B
1. Pardubice 12 9 0 0 3 46:26 27
2. Kladno 12 7 0 1 4 30:30 22
3. Chomutov 12 5 1 1 5 31:37 18
4. Č. Budějovice 12 1 1 0 10 26:40 5

Kladno - Pardubice: S vypětím všech sil se Hovorka trefil i do prázdné branky, 3:5
Video se připravuje ...

Kladno - Pardubice: Hovorka poslal šikovnou tečí Dynamo do vedení, 3:4
Video se připravuje ...

Kladno - Pardubice: Marosz vymetl vyrovnávacím gólem všechny pavučiny, 3:3
Video se připravuje ...

České Budějovice - Chomutov: Kuriózním způsobem dostal Flemming puk za Strmeňova záda, 0:2
Video se připravuje ...

Kladno - Pardubice: Vampola obkroužil branku a Strnad zblízka dorazil, 3:1
Video se připravuje ...

Kladno - Pardubice: Jágr se trefil z mezikruží po skvělé přihrávce, 2:1
Video se připravuje ...

Kladno - Pardubice: Zikmund to vzal v přečíslení na sebe, 1:1
Video se připravuje ...

Kladno - Pardubice: Poulíček měl po Machalově přihrávce lehkou práci, 0:1
Video se připravuje ...

České Budějovice - Chomutov: Dva pokusy zblízka, nakonec se trefil s odstupem Štich, 0:1
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud