17. dubna 2019 • 15:56

Zlín má nového trenéra! Stavjaňa nahradil Svobodu, podepsal na 2 roky

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak už iSport.cz informoval na konci března, hokejisty extraligového Zlína povede v příští sezoně jako hlavní kouč Antonín Stavjaňa, který nahradí Roberta Svobodu. S vedením Beranů podepsal šestapadesátiletý bývalý obránce dvouletou smlouvu. Realizační tým ale jinak zůstává ve stejném složení. Stavjaňovým asistentem bude Martin Hamrlík, trenérem brankářů pak Richard Hrazdira.



Stavjaňa, který patřil v minulosti k dlouholetým oporám reprezentace a je mistrem světa z let 1985 a 1996, se do českého prostředí vrací po necelých dvou letech. Naposledy zde působil v prvoligových Českých Budějovicích, posléze vedl na Slovensku Nitru, kterou letos dovedl po loňském bronzu ke stříbru. V roce 2016 s ní během prvního působení slavil mistrovský titul.

"Je to přemýšlivý, zkušený trenér s velkou řadou úspěchů, což naposledy dokázal v Nitře. Jeho představa hraní hokeje se příliš neliší od našeho současného pojetí. To znamená velký pohyb, aktivní napadání, nedat soupeři prostor. Každopádně náš současný trend chceme udržet, být aktivní, hrát moderní hokej a posunout se ještě o krůček výše," vysvětlil pro klubový web generální manažer a jednatel PSG Berani Zlín Martin Hosták.

V mateřském Zlíně už ale v minulosti Stavjaňa rovněž působil. Rodák z tehdejšího Gottwaldova právě na zlínské střídačce načal svou trenérskou kariéru poté, co v roce 1998 ukončil ziskem čtvrtého domácího titulu se Vsetínem hráčskou kariéru. Nejprve byl u týmu jako asistent a zastával také funkci manažera, od sezony 1999/2000 už jako hlavní trenér.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud