19. dubna 2019 • 20:27

VIDEO: Bůh na čtyři! Jágr dal ČTYŘI góly a poslal Kladno do extraligy

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Kladna se po pěti letech definitivně vrací do extraligy! Postup jim zajistil velkolepý výkon Jaromíra Jágra, který výhru 4:2 na ledě Českých Budějovic zařídil čtyřmi góly. Z elitní soutěže tak padá Chomutov, kterému nepomohl triumf 3:0 na ledě Pardubic.



Kladno, šestinásobný mistr ještě z éry Československa, sestoupil do první ligy v roce 2014 a od té doby Rytíři bojovali o návrat marně. Loni se dostali poprvé od pádu do druhé nejvyšší soutěže do baráže a neuspěli. Letos tým posílený o hvězdy Jágra a Tomáše Plekance už slaví. Z extraligy naopak sestupuje Chomutov.

Motor, který už v neděli v Kladně hrál bez naděje na postup, nastoupil i s devatenáctiletým obráncem Vojtěchem Doktorem, který si odbyl soutěžní premiéru v A-týmu.

Úvod se hrál bez větších šanci, ale v šesté minutě šel pykat na dvě plus deset minut domácí Martin Beránek a v početní výhodě zahájil Jágr své střelecké představení. Po Zikmundově přihrávce zamířil z pravého kruhu přesně k protější tyči mimo dosah gólmana Strmeně.

Za necelé tři minuty se prosadil Jágr znovu. Tentokrát mu nabil na levý kruh Plekanec a třetí nejlepší kanonýr v historii NHL střelou příklepem prostřelil českobudějovického gólmana. Pokusy Motoru spolehlivě chytal Cikánek a odolal i při Plekancově trestu.

Podívejte se na čtyři góly, kterými Jágr poslal Rytíře do extraligy
Video se připravuje ...

V 25. minutě usměrnil Nashovu přihrávku do branky domácích opět Jágr a dosáhl na první hattrick od 3. ledna 2015, kdy se prosadil za New Jersey proti Philadelphii.

V polovině utkání po vyloučeních Vampoly a Lakose domácí v přesilovce pěti proti třem poprvé v utkání překonali Cikánka. Plekanec nedokázal vyhodit puk a Doležal z levého kruhu zamířil přesně. V 38. minutě se po Doležalově střele prosadil z dorážky Martin Beránek a bylo to jen o gól.

Jenže ještě před druhou pauzou se prosadil opět Jágr. Po kombinaci Zikmunda a Plekance ještě druhý nejproduktivnější hráč historie NHL a třetí nejlepší střelec Strmeně neprostřelil. Povedlo se mu to ale dvě sekundy před koncem druhé části z pravého kruhu, což si sudí Lacina s Ronamem Svobodou prověřili u videorozhodčího.

Do poslední třetiny nahradil Strmeně Kváča, který musel ve 44. minutě krýt další Jágrovu šanci po spolupráci s Plekancem. Vykřesat naději Jihočechům na zvrat v utkání se pokoušel hned třemi pokusy Gilbert, ale neuspěl.

Euforie přímo z kabiny! Podívejte se, jak Kladno slavilo a Jágr zpíval
Video se připravuje ...

Postupová sprcha! Plekance při rozhovoru zlili šampaňským
Video se připravuje ...

Hlasy trenérů:

Václav Prospal (České Budějovice): "Gratulujeme Kladnu k postupu. Oni si to uhráli, sezona pro ně byla těžká. Zkusili si, jaké to je sedět v téhle pozici. Já jsem měl možnost s Jardou Jágrem hrát v jeho nejlepších letech, to byla úplně jiná písnička. Je prostě jedinečný, zase to potvrdil. Takový hráč už se nám tady nenarodí. Na druhou stranu, aniž bych chtěl sebrat něco z jeho výkonu, je strašně smutné to, kde máme nastupující generaci a další hráče. Sedmačtyřicetiletý hráč nám tady dá čtyři kusy a Kladno vyhraje 4:2. Já nevím, jestli by ho náhodou neměli povolat do Bratislavy (na mistrovství světa). Na svých zádech společně s Tomášem Plekancem dotáhl tým tam, kam chtěl a kam mířil. Samozřejmě se přidali i další hráči, ale díky těm dvěma se diametrálně jejich výkon zvednul."

David Čermák (Kladno): "Měli jsem pro tuto sezonu nějaký cíl, ten jsme dnes splnili. Povedlo se nám to a jsme šťastní, že jsme získali body, které jsme potřebovali. Jsme tam, kam jsme celou sezonu mířili. Jarda Jágr dal čtyři góly, to ještě odstoupil v první třetině, protože ho trochu tahalo tříslo, tak se šel protáhnout a půl třetiny nehrál. Měl ještě smůlu, protože mohl dát další dva tři góly. Klobouk dolů."

10 gólů Jaromíra Jágra, kterými dostal Kladno do extraligy!
Video se připravuje ...

Jágr: Nikdo jiný asi dvakrát denně s vestou netrénoval. Pomohl i kostel
Video se připravuje ...

Plekanec: Pro postup jsem se vrátil. Promluvil i o reprezentaci
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Č. Budějovice - Kladno 2:4. Jágr dopsal další kapitolu svého příběhu, čtyřmi góly poslal Rytíře do Extraligy
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 29:54. Z. Doležal, 37:12. Beránek

Hosté: 05:46. Jágr, 08:32. Jágr, 24:09. Jágr, 39:58. Jágr

Sestavy

Domácí: Strmeň (41. Kváča) – Vydarený (C), M. Jandus, Prospal ml., Doktor, Kachyňa, Babka – M. Novák, Gilbert, Z. Doležal – Beránek, Dančišin, Doktor – Šimánek, Bradley, P. Novák – Čermák (A), R. Přikryl, Heřman.

Hosté: Cikánek (Brízgala) – Zelingr, J. Říha, Zajíc, Nash, P. Hořava, Lakos, Svedlund – Zikmund, Plekanec (A), Jágr (C) – J. Strnad (A), Vampola, Redlich – Machač, Melka, Š. Bláha – T. Kaut, Hajný, Jelínek.

Rozhodčí

Lacina, Svoboda – Gebauer, Lederer

Stadion

Budvar aréna, České Budějovice

Návštěva

6 421 diváků

Č. Budějovice - Kladno: Galapředstavení pokračuje, Jágr ranou z první zvýšil na 0:2
Video se připravuje ...

Č. Budějovice - Kladno: Rytíři si jdou pro postup, do vedení je poslal Jágr, 0:1
Video se připravuje ...

Č. Budějovice - Kladno: Jaromír je legenda! Plekanec se puk nedotkl a Jágr má čtvrtý gól, 2:4
Video se připravuje ...


Chomutov po výhře sestupuje

Dynamo se mezi elitou udrželo vítězstvím v úterním zápase na ledě Kladna a do dnešního zapasu nastoupilo bez deseti hráčů základního kádru. Piráti tak měli od začátku více ze hry a v 11. minutě se dostali do vedení. Kloučka v pardubické brance prostřelil Koblasa, jenž se dvakrát střelecky prosadil i v předešlém duelu. O druhý gól se postaral Dlouhý, jenž tečoval střelu od modré čáry.

SESTŘIH: Pardubice - Chomutov 0:3. Piráti svoji povinnost zvládli, ale musí čekat na zaváhání Kladna
Video se připravuje ...

Ve druhé třetině se ale výkon domácích výrazně zlepšil a Peters v brance Severočechů si hned ve 21. minutě připsal několik zákroků. Při Zdráhalově střele mu pomohla tyč. Při Šťovíčkově vyloučení mohl snížit Poulíček, ale neuspěl stejně jako v další početní výhodě Pochobradský. Kloučka na druhé straně prověřili také v přesilovce Blaha a Koblasa. Dění prostřední části poté zakončila Zdráhalova střela, která opět skončila na tyčce.

Ve 43. minutě se hosté po pěkné kombinační akci prosadili potřetí a o osudu utkání bylo definitivně rozhodnuto. Další branku mohl v 52. minutě přidat Koblasa, podruhé ale Kloučka nepřekonal.

Hlasy trenérů:

Richard Král (Pardubice): "Chomutov měl dnes kvalitu jinde než my. Dali jsme šanci oproti poslednímu zápasu deseti novým hráčům. Ve druhé třetině jsme nastřelili dvě tyčky, kdy jsme mohli skórovat, ale Chomutov měl celý zápas pod kontrolou a zaslouženě vyhrál."

Jan Šťastný (Chomutov): "Do utkání jsme vstoupili velice dobře, hráli jsme jednoduchý, organizovaný hokej. Podařilo se nám dát první branku a utkání jsme víceméně odehráli od začátku do konce kvalitně. Samozřejmě Pardubice zareagovaly na vývoj tabulky a nehrály v plné sestavě, daly šanci dalším hráčům, což je v pořádku. Proto je asi výsledek takový. Jsme rádi, že jsme utkání vyhráli, i když víme, že v tuhle chvíli nic neřeší."

Góly

Domácí:

Hosté: 10:57. Koblasa, 14:36. A. Dlouhý, 42:48. Chrpa

Sestavy

Domácí: Klouček (Kacetl) – Budík, J. Zdráhal, Mikuš (C), Hrádek, Mert, Nedbal – Machala, Poulíček (A), L. Horký – Dušek, Marosz, J. Kloz – Voženílek, Pochobradský, Matýs – M. Kratochvil, Machač.

Hosté: Peters (Pavlát) – L. Kovář, Flemming, Štich, Knot, Trefný, Blaha, Dietz – Tomica (C), Huml (A), J. Stránský – Koblasa, Klhůfek, T. Svoboda – A. Dlouhý, Šťovíček, Duda – Chrpa, Chlouba, Ouřada.

Rozhodčí

Hradil, Jeřábek – Jindra, Zíka

Stadion

ČSOB Pojišťovna ARENA, Pardubice

Návštěva

8 176 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Pardubice 12 9 0 0 3 46:26 27
2. Kladno 12 7 0 1 4 30:30 22
3. Chomutov 12 5 1 1 5 31:37 18
4. Č. Budějovice 12 1 1 0 10 26:40 5

Jaromír Jágr byl v Budějovicích k nezastavení
Jaromír Jágr byl v Budějovicích k nezastavení

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud