Zdeněk Janda
19. dubna 2019 • 20:25

Smích stranou! Jágr do padesáti? Může a asi i bude. Titul mu chybí...

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bůh na čtyři. Hokejový král. Ten, který umí jako snad nikdo jiný obelhávat čas. Prostě Jaromír Jágr. Kolik už toho o něm bylo napsáno... Ale pořád to není málo. Teď dotáhl Kladno zpátky do extraligy. I když je hokej týmový sport, o tom žádná, pětiletý extraligový půst v podání Rytířů je u konce právě díky němu.



Páteční čtyři góly nepotřebují další komentář... I když obrana Motoru byla mladičká, nesnižuje to um hokejového virtuosa 68. V baráži nasázel zatím v deseti zápasech deset gólů. Je nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem. Vrátil se do starých časů, kdy měl hlavu nastavenou tak, že je nejlepší na světě. A on opravdu byl. Byl přesvědčený, že když chce dát gól, dá ho. Dneska proti Motoru to bylo jasně vidět.

Po jeho hattricku to bylo 3:0, ovšem nadšeně bojující soupeř snížil. Přesně ve stylu: My nic nevzdáme! Hvězda tušila, že je třeba s tím něco udělat. Aby se tým neroztřásl. V poslední minutě šel Jágr na led. A gól. Jeho čtvrtý... Přesně v době, kdy mužstvo potřebovalo tuhle pojistku.

V závěru první třetiny šel do kabiny o něco dřív, aby nastřádal energii. A ulevil pochroumanému tříslu, které ho zlobilo. Teď zůstal. Věděl, že Rytíři ho potřebují. Šel a rozhodl... Prostě Jaromír Jágr verze devadesátá léta. V posledních letech k tomu přidal navíc i defenzivní práci. Ne že by jako utržený vagón bruslil sem a tam, ale když bylo potřeba vypomoct v obraně, udělal to.

Podívejte se na čtyři góly, kterými Jágr poslal Rytíře do extraligy
Video se připravuje ...

Znovu ukázal, že vždycky, když už to vypadá, že ho věk dožene, dokáže přijít s něčím omračujícím. Jako v poslední sezoně. Návrat na led odkládal. Fanoušci už z toho byli lehce nervózní, říkalo se: Bude vůbec ještě hrát? Má to ještě zapotřebí? Neztrapní se?

V baráži všichni viděli výsledek. I já jsem se na to v sezoně Jágra několikrát zeptal. V době, kdy poněkolikáté start odložil, byl z toho mrzutý, zdravotně nebyl úplně fit. A vidím to jako dneska, jak mi za chůze cestou do kabiny pověděl: „Hele, budu hrát do pětapadesáti. V tu dobu vstřelím za Kladno vítězný gól v extralize a vyhrajeme titul.“ Šibalsky se přitom pousmál a zabouchl dveře... Abych už neměl žádné otázky.

O tom, že chce hrát do padesáti, mluvil spoustukrát. I v posledních letech. Už jsem to bral spíše s rezervou. Při rozhovorech jsem tuhle jeho hlášku vždycky doprovodil tím, že to řekl se smíchem...

Jenže poté, co předvedl v baráži, jde smích stranou. Teď víc než kdykoliv předtím platí, že tenhle 47letý nezmar do těch padesáti prostě hrát může. Nejspíš i bude.

Jágrmánie může směle pokračovat. I v extralize. A kdy že to dá ten vítězný gól a získá titul? Mimochodem: To je jediný titul, který mu jinak v přeplněné sbírce chybí. Zatím.

Č. Budějovice - Kladno: Jágr přesnou tečí zkompletoval hattrick! 0:3
Video se připravuje ...

Č. Budějovice - Kladno: Galapředstavení pokračuje, Jágr ranou z první zvýšil na 0:2
Video se připravuje ...

Č. Budějovice - Kladno: Rytíři si jdou pro postup, do vedení je poslal Jágr, 0:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud