9. května 2019 • 14:27

Hokejová Sparta má novou šéfku. Sportovním ředitelem bude Ton

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novou generální ředitelkou hokejové Sparty Praha je Barbora Snopková Haberová. Na pozici sportovního ředitele nastupuje bývalý hráč Sparty a reprezentace Petr Ton. ČTK to dnes řekl mediální zástupce investiční skupiny Kaprain Ondřej Pechar. Kaprain klub od úterý vlastní, koupil ho od bývalého brankáře Petra Břízy.



"S Petrem Tonem máme jasně rozdělené role. Mým úkolem je postarat se o manažerské vedení klubu, jeho hladký chod a další rozvoj. Petrovi přitom chci zajistit nejlepší možné podmínky pro jeho práci. Na Petrovi bude co nejdřívější zlepšení a stabilizace výkonnosti A týmu a rozvoj mládežnického hokeje," uvedla dnes Snopková Haberová. Podle ní je jisté, že klub bude i nadále hrát v O2 areně.

Ton by rád těsněji propojil juniorské kategorie s hlavním mužstvem. "Do své funkce nastupuji s jediným cílem. Lidé by se v příštích sezonách neměli ptát, kterých šest týmů jde rovnou do play off. Mělo by být jasné, že je to Sparta a pět dalších," řekl dnes Ton. "K tomu vede jen jedna cesta. Ve spolupráci s trenérem (Uwe) Kruppem musíme vybudovat silný kádr postavený na zkušených osobnostech a mladých talentovaných hráčích, které jsme si vychovali v mládežnických kategoriích," dodal bývalý kanonýr.

Snopková Haberová je právnička a manažerka se zkušenostmi z nejužšího vedení České pošty nebo nadačních fondů. Byla také členkou kabinetu někdejšího středočeského hejtmana Davida Ratha , který je nepravomocně odsouzen za korupci. Pochází z ryze hokejové rodiny. Jejím dědečkem je legenda plzeňského hokeje Zdeněk Haber, otcem dlouholetý extraligový rozhodčí Ivo Haber a manželem bývalý obránce Jan Snopek, který získal titul s Pardubicemi a nyní působí jako kondiční trenér extraligové Plzně.

Ton je s 293 vstřelenými góly nejlepším střelcem v historii Sparty. V letech 2005 a 2006 s týmem získal extraligový titul, třikrát se také stal nejlepším střelcem soutěže. Působil také na Kladně, v Brně a ve Finsku.

Sparta je s osmi tituly čtvrtým nejúspěšnějším týmem v historii českého hokeje. V posledních letech se jí ale nedaří. Extraligu vyhrála naposledy v roce 2007, v uplynulé sezoně vypadla v předkole play off s Vítkovicemi.

Bývalý reprezentační brankář Bříza vlastnil Spartu od roku 2016, kdy ji koupil od Sportovního holdingu Praha spojeného s kontroverzním podnikatelem Petrem Speychalem. V klubu zastával funkci předsedy představenstva. Po prodeji Spartu opustil.

Skupinu Kaprain založil v roce 2013 Pražák, který předtím pracoval jako investiční manažer pro nejbohatšího Čecha Petra Kellnera.

SE SIMONOU: Růžička exkluzivně po přestupu do Sparty. S tátou jsem to neřešil, říká
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud