28. června 2019 • 15:36

Bukarts míří do Vítkovic. V klubu věří, že pomůže při přesilovkách

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lotyšský hokejový útočník Roberts Bukarts se stal posilou Vítkovic. Ostravský klub získal devětadvacetiletého kanonýra na roční hostování z pražské Sparty. Tam zamířil Bukarts na konci ledna z Třince výměnou za útočníka Petra Vránu.



"Už na začátku přestupového období jsme avizovali, že kádr není zcela hotový a že pracujeme na získání produktivního hráče pro klíčové momenty. Roberts Bukarts je typologicky hráčem, který tyto parametry splňuje," řekl oficiálním stránkám vítkovického klubu generální manažer a hlavní trenér Jakub Petr.

"Umí si vytvořit šanci, umí dobře zakončit, v minulých sezonách i naposledy na mistrovství světa ukázal, že by mohl být tolik potřebným článkem do našich přesilových her," doplnil Petr.

Bukarts si v uplynulé sezoně v 51 zápasech včetně play off připsal 26 bodů za sedm branek a 19 asistencí. Celkem má bývalá opora Zlína a účastník sedmi mistrovství světa na kontě v české extralize 154 bodů (70+84).

Před Bukartsem už posílili Vítkovice další útočníci Dominik Lakatoš z Liberce, Erik Němec ze Znojma a Nicolas Werbik ze Zlína, obránci David Kvasnička z Plzně a Martin Bodák z Kootenay z WHL a brankář Miroslav Svoboda z Dornbirnu.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud