14. října 2019 • 13:46

Žejdl dostal dodatečný trest na jeden zápas za zákrok na Romana

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejista Lukáš Žejdl nesmí hrát v příštím utkání Mladé Boleslavi v extralize. Osmadvacetiletého útočníka dodatečně potrestal předseda disciplinární komise Viktor Ujčík za nešetrný zákrok na soupeře Ondřeje Romana v nedělním zápase 10. kola mezi Středočechy a Vítkovicemi.



Žejdl hned na začátku druhé třetiny atakoval Romana mezi kruhy před mladoboleslavským brankářem Janem Růžičkou a od rozhodčích inkasoval za zásah do oblasti hlavy a krku trest na pět minut a do konce utkání. Otřesený Roman se jen ztěžka zvedal, ale později se do utkání vrátil.

Žejdl zbytečně atakoval Romana a zamířil rovnou do sprch
Video se připravuje ...

Ujčík po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že Žejdl před střetem nezvýšil rychlost, neodrazil se a ani neoddělil ruce od těla. "Zákrok však vedl zcela mimo zorný úhel protihráče, který byl v okamžiku střelby ve zvlášť zranitelné pozici a měl minimální možnost se střetu bránit," vysvětlil bývalý útočník udělení trestu, při němž přihlédl mimo jiné k tomu, že Žejdl v uplynulých dvou letech nebyl disciplinárně trestán.

Mladá Boleslav oslabení za stavu 1:2 přečkala bez úhony a přes dvoubrankové manko z úvodu zápasu zvítězila 5:3. Další soupeřem Bruslařského klubu budou v pátek na ledě Energie Karlovy Vary.

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Vítkovice 5:3. Bruslaři zvládli dramatickou koncovku a berou plný počet bodů
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud