Michal Koštuřík
16. října 2019 • 04:35

Hokejový Zlín v krizi: Návrat kouče Svobody a Hostákův konec?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak dál ve Zlíně? Na stole byly v úterý večer podle informací Sportu dvě varianty. Návrat Roberta Svobody na střídačku a tím pádem odchod generálního manažera Martina Hostáka. Anebo „status quo“ čili setrvání kouče Antonína Stavjani i GM. Pravděpodobné je, že se poslední tým tabulky rozloučí se švédským centrem Rickardem Palmbergem, jenž nenaplňuje očekávání.



Něco se musí stát. Takhle to ve Zlíně cítí snad všichni. Bídný start do sezony dost možná odnese trenér Antonín Stavjaňa, jehož odvolání je na spadnutí. Pokud k němu opravdu dojde, měl by se k týmu vrátit Robert Svoboda (53). Ten vedl Berany v předchozích dvou a půl letech a v létě s ním generální manažer Martin Hosták neprodloužil smlouvu. Svoboda byl převelen k juniorce.

Jenže tah se Stavjaňou nevychází. Tým nešlape, sráží ho absence klíčových hráčů a svázaná hra. Ve Zlíně vypukla při vědomí přímého sestupu panika. Jak z toho ven? Bude spásou Svoboda?

Mužstvo každopádně zná, problém je, že prý nechce spolupracovat s Hostákem. Má to být postavené tak, že buď GM odejde, anebo Svoboda případnou nabídku nepřijme.

Hosták prozatím zkoušel lehce zatřást s kádrem. Příchody hráčů jsou však limitované financemi. A navíc o jednu avizovanou posilu klub nečekaně přišel. V úterý dopoledne bylo oznámeno, že Berany posílí útočník Petr Pohl. Odchovanec Vítkovice, jenž odehrál posledních pět let v německé DEL, kývl na smlouvu na šest utkání do listopadové reprezentační pauzy.

Minulý ročník odehrál za Wolfsburg Grizzlys a ve 28 utkáních nasbíral 13 bodů (7+6). „Dobře se pohybuje a věříme, že nám v současné situaci pomůže. Potřebujeme se složením útoku zahýbat,“ sdělil Hosták. Za pár hodin se ukázalo, že Pohl dává přednost nabídce z Drážďan. Tohle nevyšlo….

Nakonec platí jen příchod Francouze Valentina Claireauxe (28), účastníka posledního MS na Slovensku. Ten strávil poslední čtyři roky ve Finsku – naposledy Sport Vaasa, 40 zápasů, 9 bodů (5+4). „Jedná se o středního útočníka, navíc praváka. Právě takový typ hráče potřebujeme. Slibujeme si od něho, že nám zvýší konkurenci v útoku a zvedne se produktivita. Kvalitu má, neboť přichází z nejvyšší soutěže ve Finsku,“ představil nováčka Hosták. Claireaux už dorazil.

Měsíční smlouva nebude prodloužena útočníkovi Romanovi Szturcovi, jenž by měl zamířit do prvoligové Poruby. Ve Zlíně nepřesvědčil. Totéž platí o letní posile Rickardu Palmbergovi. Má se za to, že s ním klub po schůzce s útočníkovým agentem v nejbližších dnech rozváže lukrativní kontrakt. Třicetiletý švédský centr zaznamenal v jedenácti startech jen dva body (1+1) a neplnil očekávanou roli lídra. Do týmu nezapadl, navíc se v neděli v Litvínově zranil.

Je však možné, že po krachu jednání s Pohlem ještě dostane šanci.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud