23. prosince 2019 • 18:54

Škatulata v extralize. Lev jde do Hradce, do Komety naopak míří Rákos

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Hradce Králové získali Jakuba Lva z Komety Brno výměnou za jiného útočníka Daniela Rákose. Oba hráči do nových působišť přestoupili. Devětadvacetiletý Lev zamířil do Komety před touto sezonou z Vítkovic, o tři roky starší Rákos odešel do Hradce před minulým ročníkem z Třince.



"Již delší dobu se pokoušíme zrealizovat nějakou výměnu hráčů a dovést k nám kvalitního hráče z jiného klubu, nejlépe centra. Při jednání o příchodu Jakuba Lva si Brno vybralo Dana Rákose a sportovní vedení tento trejd většinově odsouhlasilo," uvedl v tiskové zprávě generální manažer Mountfieldu Aleš Kmoníček.

Lev si v dresu Komety připsal v této sezoně v 29 zápasech devět bodů za šest branek a tři asistence. Celkem má na kontě bývalý hráč Plzně v domácí nejvyšší soutěži 509 utkání a 224 bodů za 111 branek a 113 asistencí. V české reprezentaci sehrál 15 utkání a vstřelil tři branky.

Mountfield převzal Lvovu smlouvu z Komety, která platí na tuto a ještě příští dvě sezony. "Vzhledem k naší snaze získat kvalitního centra je pro nás příchod Kuby dobrou zprávou a věříme, že i posílením našeho kádru. Očekáváme od něho výrazný příspěvek ve zlepšení naší produktivity a zároveň zlepšení fyzické hry, které se nebojí. Kuba by se měl hlásit na našem tréninku 25. prosince," dodal Kmoníček.

Rákos si v tomto ročníku připsal v extralize za Hradec Králové v 28 duelech sedm bodů za dvě branky a pět asistencí. Někdejší hráč Pardubic sehrál v nejvyšší soutěži 645 utkání a nasbíral 187 bodů za 77 gólů a 110 přihrávek.

Pardubice - Kometa Brno: Nahození Plekance sklepl ze vzduchu za Kacetlova záda Lev, 0:1
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Litvínov: Vítězství zpečetěno, Smoleňák na poslední branku zápasu přihrál Rákosovi, 6:2
Video se připravuje ...

Kometa - Olomouc: Skóre utkání otevřel Jakub Lev, 1:0
Video se připravuje ...

Olomouc - Mountfield HK: Rákos ujel domácí defenzivě a zakončil mezi betony Konráda, 0:1
Video se připravuje ...

Tomáš Vincour a Jakub Lev z Brna se radují z gólu v síti Litvínova
Tomáš Vincour a Jakub Lev z Brna se radují z gólu v síti Litvínova

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud