12. února 2020 • 13:18

Vondrka prodloužil v Pardubicích. Potvrdil kvalitu, ocenil ho Salfický

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Michal Vondrka podepsal novou roční smlouvu s extraligovými Pardubicemi. Sedmatřicetiletý hráč přišel do Dynama v lednu z Mladé Boleslavi a snaží se pomoci Východočechům, aby se udrželi mezi elitou. Pardubice jsou v tabulce poslední.



"Michal během posledních utkání potvrdil své kvality a výborně zapadl do naší kabiny. Náš zájem o něj logicky pokračoval a jsem rád, že se nám podařilo se s ním domluvit i na další sezonu. Jedná se o velmi zkušeného hráče, který by v další sezoně měl být jedním z lídrů kabiny," uvedl člen představenstva klubu Dušan Salfický v tiskové zprávě.

Vondrka za Pardubice zatím odehrál šest zápasů, ve kterých vstřelil dvě branky a přidal tři asistence. "Rozhodování nebylo příliš složité, protože se chci podílet na vrácení Dynama tam, kam patří. Budu se snažit naplnit očekávání vedení klubu i fanoušků a věřím, že tuto sezonu dotáhneme tam, kam si všichni moc přejeme, a to k záchraně klubu v extralize," uvedl Vondrka.

Rodák z Českých Budějovic hrál nejvyšší soutěž vedle mateřského klubu, Mladé Boleslavi a Pardubic i za Slavii, Spartu a Chomutov. V sezoně 2007/08 získal se Slavií titul, v sezoně 2016/17 byl vyhlášen nejlepším extraligovým hráčem. Představil se na olympijských hrách v Pchjongčchangu a třech světových šampionátech. V roce 2012 získal bronz.

"Pro nás je důležité, že jsme se rychle a bez problémů dokázali s vedením Dynama domluvit a Michal je spokojený," řekl František Tausch z agentury Global Management Group, která hráče zastupuje.

Pardubice - Mladá Boleslav: Vondrka se prosadil! Využil úžasné přihrávky Rolinka, 2:1
Video se připravuje ...

Zkušený útočník Michal Vondrka se při své premiéře v dresu Pardubice střelecky prosadil, na vítězství proti Spartě to ale nestačilo
Zkušený útočník Michal Vondrka se při své premiéře v dresu Pardubice střelecky prosadil, na vítězství proti Spartě to ale nestačilo

Sparta - Pardubice: Vondrka se dočkal gólu hned při premiéře za Dynamo, 0:1
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud