11. března 2020 • 13:35

Slováci kvůli koronaviru ukončili hokejovou ligu. Mistr? Zřejmě nikdo

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenská hokejová liga byla kvůli obavám z šíření koronaviru předčasně ukončena. Na dnešní schůzce ve Zvolenu se na tom dohodli zástupci klubů nejvyšší soutěže, titul zřejmě nebude udělen. Rozhodnutí je reakcí na pondělní nařízení slovenské vlády, která zrušila všechny sportovní akce v nejbližších dvou týdnech.



Liga měla tento týden na programu závěrečná tři kola nadstavby před startem play off. V čele tabulky byla Banská Bystrica, před druhým Slovanem Bratislava měla dvanáctibodový náskok.

„Dospěli jsme k závěru, že v současnosti není možné dohrát soutěž žádným realizovatelným způsobem. Ať už z obchodní, anebo logistické stránky je to nereálné,“ řekl Richard Lintner ze společnosti Pro-Hokej, která slovenskou ligu řídí.

Zákaz pořádání veřejných kulturních, sportovních či společenských akcí oznámil v pondělí po jednání ústředního krizového štábu premiér Peter Pellegrini. Na Slovensku je sedm potvrzených případů nákazy koronavirem.

Vedle akcí v kolektivních sportech se nebudou konat ani slovenské šampionáty v běhu na lyžích, sportovní střelbě, atletických vícebojích a squashi. Zrušena byla i chodecká Dudinská padesátka.

Hokejovou sezonu dnes předčasně ukončili také v Polsku, kde se dohrály čtvrtfinálové série play off. V úterý zrušili zbytek soutěže v Německu a v mezinárodní lize EBEL, v které hraje Znojmo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud