20. září 2020 • 18:30

SESTŘIHY: Kaut zařídil Dynamu výhru nad Plzní, Motor padl v Boleslavi

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úvodní víkend nové sezony hokejové extraligy završili hokejisté Sparty domácí výhrou 3:0 nad Zlínem. Třinec vyloupil Karlovy Vary, které přestřílel 5:2. Nováček z Českých Budějovic padl na ledě Mladé Boleslavi rozdílem 2:5 a schytal pětigólovou porážku i ve druhém utkání sezony. Pardubice po ostudném výprasku od Liberce (1:7) doma přehrály Plzeň 3:2 v prodloužení. Bílí Tygři v Olomouci předvedli skvělý obrat a vyhráli 4:1. Hradec Králové v předehrávce 20. kola porazil Litvínov rozdílem 4:2.



Z V VP PP P Skóre B
1. Sparta 52 32 3 6 11 194:116 108
2. Třinec 52 31 4 5 12 187:130 106
3. M. Boleslav 52 26 6 7 13 167:126 97
4. Liberec 52 24 8 5 15 152:118 93
5. Plzeň 52 24 6 7 15 170:128 91
6. Mountfield 52 26 4 3 19 144:127 89
7. Pardubice 52 21 7 4 20 141:146 81
8. Vítkovice 52 20 4 6 22 130:142 74
9. Brno 52 19 5 6 22 144:152 73
10. K. Vary 52 17 8 6 21 145:176 73
11. Litvínov 52 17 8 5 22 133:146 72
12. Olomouc 52 14 6 5 27 105:156 59
13. Zlín 52 11 3 4 34 108:178 43
14. Č. Budějovice 52 6 4 7 35 128:207 33

Horák přidal další trefu, tentokrát vítěznou

V řídce zaplněné O2 areně, kam přišlo jen 2511 fanoušků, se Sparta alespoň mohla spolehnout na vytrvalou podporu "kotle", který kvůli současným omezením v boji proti šíření koronaviru ukázkově seděl.

V úvodní třetině gól nepadl. Sparťané Pech s Kalinou své šance nezužitkovali. Vlastní branku si dal málem zlínský zadák Nosek, ale gólman Kašík holí včas zasáhl. Na opačné straně Ferenc tečoval puk vedle Machovského branky a Šlahař přestřelil.

Ve druhém dějství neuspěl zblízka Forman, ale v 28. minutě se Pražané při početní výhodě prosadili: Rousek našel zadovkou Řepíka, jenž přihrál zakončujícímu Horákovi. Velká letní posila domácích tak navázala na trefu z úvodního kola.

Berani hráli následně přesilovku, jenže obránce Gazda nedovoleně zastavil jednoho z unikajících sparťanů a rozhodčí nařídil trestné střílení. K němu se postavil Tomášek, Kašíka však nepřekonal.

V závěrečném dějství Sparta dlouho dobývala zlínskou branku. Trpělivost se jí vyplatila v 52. minutě, kdy Kudrna vteřinu před koncem přesilovky po Pechově nabídce překonal Kašíka ranou z první. Konečné skóre stanovil při zlínské power play vyhozením puku přes celé kluziště Jurčina.

Miloslav Hořava (Sparta): "Chtěl bych poděkovat divákům, kteří tady v této době přišli. Musím říct, že jsme vůbec nečekali, že přijdou v takovém počtu. Jsme rádi a hrozně si toho vážíme. Co se týče zápasu, kdybychom prohrávali první třetinu 0:2 nebo 0:3, nemohli bychom se divit. Zlín začal výborně, hrál daleko líp než my, trošku jsme se tam motali. Druhou třetinu se to trochu vyrovnalo, dali jsme gól a hra byla víceméně nahoru dolů. Šlo jen o to, jestli to bude srovnané, nebo dáme druhý gól. Zaplaťpánbůh jsme dali druhou branku a zápas jsme zvládli, ale musím říct, že to bylo strašně těžké utkání."

Robert Svoboda (Zlín): "Hodnotí se mi to blbě, protože výkon z naší strany nebyl špatný. Eliminovali jsme úvodní tlak domácích, vytvořili jsme si brejkové situace, které byly gólové a mohli jsme je proměnit. Stručně řečeno: trápíme se, dva zápasy, jeden gól, s tím nejde nic moc udělat. Myslíme si, že hra byla dost dobrá na to, abychom si na bod mysleli, ale bez vstřelené branky to nejde a musíme na tom zapracovat, aby to bylo lepší v dalších zápasech."

SESTŘIH: Sparta - Zlín 3:0. Domácí výhru Pražanů rozhodl po skvělé akci Horák
Video se připravuje ...

Sparta - Zlín: Nosek zavařil Kašíkovi! Puk málem poslal do vlastní branky
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 27:46. Horák, 51:52. Kudrna, 58:07. Jurčina

Hosté:

Sestavy

Domácí: Machovský (Neužil) – Němeček, Košťálek, Piskáček, Tomáš Dvořák, Jurčina, T. Pavelka, Kalina – Tomášek, Horák, Řepík – Rousek, Sukeľ, Dvořáček – Buchtele, Pech, Forman – Zikmund, Říčka, Kudrna.

Hosté: Kašík (Huf) – Řezníček, Gazda, Suhrada, Nosek, Hamrlík, Ferenc, Dluhoš – Herman, Fořt, J. Ondráček – Okál, Honejsek, Šlahař – Köhler, Fryšara, Dufek – Kubiš, P. Sedláček, Karafiát.

Rozhodčí

Horák, Pražák – Lhotský, Svoboda

Stadion

O2 arena (Praha - Vysočany)

Návštěva

2 511 diváků

HC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

PSG Berani Zlín Vše o klubu ZDE

Bratři Kovařčíkovi táhli Oceláře za výhrou

Třinečtí nastoupili trochu překvapivě bez útočníka Zadiny. V sestavě Energie se naopak objevil Hladonik, kmenový hráč Ocelářů. Hned v úvodních vteřinách zamotala první domácí formace hlavu třinecké obraně a moc nescházelo, aby střela Fleka skončila za zády Štěpánka. Nakonec skóre otevřel v končící čtvrté minutě při oslabení domácích za prohřešek brankáře Novotného Michal Kovařčík, jehož opakovaná střela skončila těsně za brankovou čarou.

Už za 39 sekund bylo vyrovnáno: Flek u zadního mantinelu obral o puk Musila a po následných zmatcích v hostující obraně překvapil přízemní střelou i strážce hostujícího brankoviště Štěpánka. Vrátit vedení mohl na stranu Severomoravanů ve 14. minutě Hrňa, ale Novotný jeho střelu kryl.

Hráči z lázeňského města šli do vedení ve 22. minutě poté, co se po Mikúšově přihrávce trefil z bezprostřední blízkosti Beránek. Až do poloviny druhého dějství držel akcie domácích vysoko především Novotný, který předvedl několik výborných zákroků. Z nich vynikl zejména výborný skluz, jímž zneškodnil střelu Draveckého.

Ve 34. minutě se zápas na několik minut zastavil. Po ataku Stránského právě na Novotného na úrovni brankoviště využil rozhozené obrany Kundrátek a od modré čáry vyrovnal. To se však vůbec nelíbilo domácí střídačce a kouč Pešout požádal o trenérskou výzvu. Po dlouhé odmlce byla nakonec branka uznána z důvodu nefunkčnosti videozařízení.

Poté, co Černoch po efektní kombinaci třetí formace střelou z první Štěpánka nepřekvapil, miska vývoje zápasu se převážila zase na druhou stranu. Ve 38. minutě vývoj zápasu otočil Ondřej Kovařčík, který využil nezištnou Kundrátkovu přihrávku.

Naděje na vyrovnání se naskytla Karlovarským po třinecké sérii vyloučení a půlminutové přesilovce pět na tři, při které si však větší příležitost nevytvořili. Utkání ve prospěch Ocelářů se definitivně rozhodlo ve chvíli, kdy ve 49. minutě po krásné kombinaci na jeden dotek navýšil vedení Doudera. Po zbytek základní hrací si hosté již výsledek s přehledem pohlídali a při power play Energie dal v 59. minutě definitivní podobu výsledku do opuštěné branky Dravecký.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Prohra nás dnes mrzí, protože jsme se připravovali na velmi těžkého soupeře, což se i potvrdilo. I přesto jsme zvládli začátek utkání. I když jsme obdrželi první branku, hned jsme se do zápasu vrátili a první třetina byla minimálně vyrovnaná. Měli jsme tam několik velmi dobrých příležitostí, ale nebyli jsme tak produktivní jako v předchozím zápase. Myslím si, že ve druhé třetině jsme svůj výkon ještě zlepšili, ale v té nejlepší pasáži, kdy jsme se dostali do vedení, přišla taková nešťastná situace a vyrovnávací gól Třince, který byl asi klíčovou situací celého utkání."

Václav Varaďa (Třinec): "V první třetině bylo vidět, že domácí hodně chtěli; měli jsme problémy z jejich rychlostí, vytvořili si spoustu šancí. Tam nás primárně podržel Kuba Štěpánek, který tam měl velmi dobré zásahy. Začátek byl velmi otevřený, my jsme si také vytvořili nějaké šance, hrál se až moc otevřený hokej, což z naší strany až tak nesplňovalo představu hry na venkovním hřišti. Ve druhé třetině se naše hra i přesto, že se domácí dostali do vedení, zlepšila a celkově vyrovnala. Vytvořili jsme si šance, které jsme také proměnili a změnili vývoj zápasu. Ve třetí třetině jsme si vedení už pohlídali. Myslím, že se dnes hrál vyrovnaný hokej a mohlo to skončit i ve prospěch domácích, případně nějakou dělbou bodů, ale jsme rádi za první zápas v sezoně, který se nám bodově povedl."

SESTŘIH: Karlovy Vary - Třinec 2:5. Oceláři si vezou z dlouhé cesty tři body, rozhodl Ondřej Kovařčík
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 04:36. Flek, 21:55. O. Beránek

Hosté: 03:57. M. Kovařčík, 33:55. Kundrátek, 37:32. O. Kovařčík, 48:07. M. Doudera, 58:43. Dravecký

Sestavy

Domácí: F. Novotný (Hamrla) – Kotvan, Šenkeřík, Graňák, Plutnar, M. Rohan (A), Zábranský, Weinhold – Lauko, D. Kaše, Flek – Hladonik, T. Mikúš, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý (C), Vondráček.

Hosté: Štěpánek (Kořenář) – Gernát, M. Doudera, Galvinš, D. Musil, Jaroměřský, Kundrátek, M. Adámek – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Raška, Jašek, Hrňa – Hrehorčák, Roman, Dravecký (A).

Rozhodčí

Hradil, Veselý – Rampír, Špringl

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

1707 diváků

HC Energie Karlovy Vary Vše o klubu ZDE

HC Oceláři Třinec Vše o klubu ZDE

Další pětigólový pád Motoru řídil Šťastný dvěma góly

Domácí udělali po porážce v úvodním kole změnu v brankovišti, když Krošelje nahradil Růžička. Hostující branku strážil stejně jako při premiéře Jihočechů mezi elitou Čiliak. Ten měl práci jako první, když ve druhé minutě musel zasahovat po akci tří Bruslařů proti jedinému obránci a střele Zbořila.

Domácí si pak připravili několik šancí v první přesilovce, jenže Ševc pálil pouze do Čiliaka, další střely z nadějných pozic šly mimo tři tyče. Gól mohli domácí fanoušci oslavit při druhé početní výhodě. Po kombinaci se dostal ke střele zápěstím Šťastný a mířil přesně.

Hosté se dočkali vyrovnání po necelých pěti minutách hry ve druhé třetině. Doležal napálil puk do prostoru brankoviště, kde se odrazil od Novákovy výstroje až za Růžičkova záda. Za tři minuty už hosté dokonce vedli, když rychlý výpad do domácí obrany potrestal z druhé vlny najíždějící Suchánek. Vedení jim však vydrželo jen 86 sekund. Pak se vřítili do jejich obranného pásma Zohorna s Lunterem, který vyrovnal.

Jedenáct minut před koncem třetí třetiny se dostal puk po Šidlíkově střele od modré čáry za Čiliakova záda a domácí vedli. V těsné blízkosti hostujícího gólmana se však pohybovali dva Bruslaři a střídačka Motoru si vyžádala kontrolu u videa. Při přezkoumání celé situace ale rozhodčí porušení pravidel neshledali a branku připsali Stránskému.

Další gól padl opět do branky střežené Čiliakem - Doležal ztratil puk na modré čáře, ten se dostal přes Zohornu ke Šťastnému, jenž se prosadil podruhé v utkání, zatímco Zohorna zaznamenal už třetí bod za nahrávku. Vzápětí mohl přidat i gól, ale prázdnou branku při hostující hře v šesti netrefil. O gól přes celé hřiště se následně pokoušel i brankář Růžička, ale také on těsně minul. Zaznamenal však alespoň asistenci, neboť puk dojel Strnad a zametl jej do branky.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (Mladá Boleslav): "První a třetí třetinu jsme neodehráli špatně, ale stejně jako v pátek ve Varech se nám z nepochopitelných důvodů nepovedla ta druhá. Tam jsme nehráli, co jsme chtěli. Budějovice ucítily šanci a dostaly se do vedení. Pro nás bylo vysvobozením, že třetina skončila a že jsme po ní neprohrávali. Jsme rádi, že jsme uhráli tři body a první domácí zápas vyhráli. Navíc mám radost, že skoro po roce chytal Honza Růžička a že mu celý tým pomohl k vítězství."

Václav Prospal (České Budějovice): "Vůči našemu poslednímu zápasu tam bylo jisté zlepšení, ale dokud si neuvědomíme, že se zápas hraje šedesát minut, nikoliv devětačtyřicet, tak ty zápasy budou probíhat v podobném duchu. Přijeli jsme sem s nějakým plánem, ale pak pustíme domácí do dvou přesilovek a ze druhé hned inkasujeme. Škoda, že jsme vedení ve druhé třetině neudrželi delší dobu. Domácí se hned dostali zpátky na remízu a pak už to bylo kdo s koho."

SESTŘIH: Mladá Boleslav - České Budějovice 5:2. Motor znovu padl, zářil Šťastný
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 16:18. Šťastný, 28:40. Lunter, 49:09. J. Stránský, 55:45. Šťastný, 57:59. J. Strnad

Hosté: 24:10. M. Novák, 27:14. Suchánek

Sestavy

Domácí: J. Růžička (Krošelj) – Hrbas, Ševc (C), Dlapa, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Šidlík – Lunter, R. Zohorna, Šťastný – Alderson, Zbořil (A), Jääskeläinen – Flynn, Cienciala, P. Kousal – J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský.

Hosté: Čiliak (Patera) – Pýcha (C), Plášil, Suchánek, Pavel, Vydarený (A), Slováček – Jonák, Prokeš, Beránek – M. Novák (A), Gilbert, Raška I – Indrák, Michnáč, Z. Doležal – Christov, Venkrbec, Holec – Karabáček.

Rozhodčí

Hodek, Kika – Ganger, Klouček

Stadion

ŠKOENERGO Aréna

Návštěva

1033 diváků

BK Mladá Boleslav Vše o klubu ZDE

Motor České Budějovice Vše o klubu ZDE

Kaut hrdinou Dynama, trefil se i talent Jiříček

Nástup do utkání se povedl lépe domácím. Dynamo se ujalo vedení již po 158 sekundách hry, kdy sudí přehlédli Nakládalovo postavení mimo hru při vjezdu do pásma a jeho následnou střelu dorazil z mezikruží za Frodlova záda Anděl.

V úvodu aktivnější Východočeši mohli navýšit své vedení v přesilové hře, ale největší šanci si připsali naopak až v následném oslabení. V něm nejprve nebezpečně střílel Kousal, poté Frodl vychytal Poulíčkův nájezd ze strany, puk za jeho záda nedorazil ani Tybor.

Indiáni srovnali skóre hned na začátku druhé třetiny: Musilův únik sice vychytal brankář Kantor, chvíli po něm ale po zaváhání pardubické obrany získal kotouč Straka a povedenou ranou na vzdálenější tyč jej už překonal.

Plzeň poslal v polovině utkání do vedení její nejmladší hráč Jiříček. Šestnáctiletý bek získal kotouč po vhazování, jeho střelu z ostrého úhlu domácí gólman vyrazil před sebe, kam si pro něj mladý talent dojel, aby jej z polootočky poprvé ve své extraligové kariéře poslal do sítě.

Pardubice od začátku třetí třetiny postrádaly Kousala. Zkušený útočník neudržel své emoce po odpískaném nedovoleném bránění Gulaše a za následné protesty obdržel navrch i osobní trest do konce utkání. Plzni se ale početní převaha nepovedla, po brejku dvou na jednoho Tybor dorazil Blümelovu střelu a vyrovnal.

Západočeši se museli chvíli poté bránit 47 sekund ve třech proti pěti, pardubickou přesilovku ustáli i poté, co Frodl vyrazil Nakládalovu ostrou střelu na brankovou konstrukci. V následné hře pět na čtyři Poulíčkovu šanci po Svačinově pasu zpoza branky vychytal plzeňský gólman, kterého pak musel ochránit Budík v pěstním souboji s Hollandem.

V závěru základní hrací doby bylo blíže ke vstřelení rozdílové branky Dynamo, jehož tým Plzeň několikrát zatlačil do její obrany. Západočechům se nejvíce ulevilo po Kautově střele, jež v 58. minuta skončila na tyčce.

Prodloužení však trvalo pouze 56 sekund. O vítězství Pardubic rozhodl Kaut, jenž po rychlém úniku překonal plzeňského brankáře střelou z kruhu.

Ohlasy trenérů

Milan Razým (Pardubice): "V první třetině jsme vstřelili pouze jediný gól, hostům se povedlo ve druhé zvrátit vývoj utkání. Vyrovnání ve třetí části hry jsme si zasloužili, bušili jsme na plzeňskou bránu. Nejdou nám přesilové hry, říká se, že kdo nepromění výhodu pět na tři, nezaslouží si vyhrát. Bojovným výkonem jsme si o srovnání řekli, vítězný gól v prodloužení byl pro nás třešinkou na dortu. Nepovedené páteční utkání v Liberci jsme si rozebrali, měli jsme dlouhé video i s přesilovkovými formacemi. Početní výhody nám ani dnes nešly, ale jinak se hra zlepšila. Chtěli jsme napravit výkon i výsledek, věděli jsme, že Plzeň je kvalitním soupeřem, který hraje podobným stylem jako Liberec a že to nebude nic jednoduchého. Kluci se tohoto úkolu zhostili dobře."

Ladislav Čihák (Plzeň): "Byl to zápas nahoru dolů. Věděli jsme, že Pardubice budou chtít napravit páteční prohru v Liberci a doma byly opravdu hodně nepříjemné. Naše hra bez puku byla relativně slušná, tam nemohu hráčům nic vyčíst, snažili se forčekovat a dohrávat. Horší byla naše hra s kotoučem, s nímž jsme špatně nakládali. Neměli jsme tolik šancí v předfinální fázi, v koncovce jsme vždy selhali a bohužel to dnes stačilo pouze na dvě branky. Nebudu komentovat, zda první gól Pardubic padl z ofsajdu, musím se na celou situaci ještě podívat na videu. Místo toho, abychom v přesilovce zvýšili na 3:1, tak jsme v početní výhodě inkasovali na 2:2, potom po hezké individuální akci domácího hráče Pardubice rozhodly o zisku druhého bodu."

SESTŘIH: Pardubice - Plzeň 3:2p. Dynamo slaví první výhru v sezoně, rozhodl Kaut
Video se připravuje ...

Pardubice - Plzeň: Kousal neunesl vyloučení a se vztekem zamířil předčasně do sprchy
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Pardubice - Plzeň: Holland s Budíkem se do sebe pustili, rukavice však dolů nešly
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Góly

Domácí: 02:38. Anděl, 41:48. Tybor, 60:56. M. Kaut

Hosté: 21:29. Straka, 29:50. Jiříček

Sestavy

Domácí: Kantor (Klouček) – Vála, Nakládal (C), Mikuš, Hrádek, J. Kolář (A), Holland, Bučko – Blümel, R. Kousal, Tybor – Mandát (A), Poulíček, Svačina – M. Kaut, Claireaux, Kusý – Machala, Anděl, Zeman.

Hosté: Frodl (Pavlát) – Budík, Čerešňák, Lang, Stříteský, Vráblík, Jiříček, L. Kaňák – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – Malát, P. Musil, Rob – Pour, Kracík, Suchý – Straka (A), Kodýtek, Eberle.

Rozhodčí

Hejduk, Úlehla – Komárek, Lučan

Stadion

enteria arena

Návštěva

5118 diváků

HC Dynamo Pardubice Vše o klubu ZDE

HC Škoda Plzeň Vše o klubu ZDE

Bílé Tygry znovu vedl lídr Šmíd

Do první šance si hned v první minutě nabruslil Knotek, bekhendem však přestřelil. Olomouci se vzápětí nepovedlo využít ani přesilovou hru pěti proti třem. Vyrovnaný zápas pak dlouhou dobu plynul bez větší šance na obou stranách.

Změnil to až hostující Zachar pět minut před koncem první třetiny. S pukem na holi se obtočil kolem Konrádovy branky, jejího strážce ale překonat nedokázal. První gól zápasu tak vstřelila před koncem první třetiny Olomouc. V závaru před hostující brankou se nejlépe zorientoval Handl a dorazil puk do sítě. Ve vlastním oslabení pak ještě ujížděl na Kváču osamocený Kolouch, vedení Hanáků ale nenavýšil.

Ve druhé třetině své šance nevyužili opět Zachar a domácí Nahodil. Pohlednou individuální akci poté předvedl také střelec první branky Handl, při zakončení však branku přestřelil. Krátce po polovině zápasu bylo za faul Švrčka nařízeno trestné střílení, které střelou po ledě využil Lenc a srovnal stav na 1:1.

Vrátit Olomouci vedení mohl Kolouch, jenže se ocitl až příliš blízko Kváčovi, který si tak s jeho zakončením poradil. Stejně úspěšný byl také Konrád proti pokusům aktivního Zachara i Bulíře.

Liberec se dostal do vedení hned po devíti sekundách třetí třetiny. Filippi si v pokračující přesilové hře z druhé třetiny najel po pravém křídle a poslal puk nechytatelně do levého horního rohu Konrádovy branky. Z dobrých pozic poté stříleli také Lenc a domácí Tomeček; hostující útočník zamířil těsně vedle, domácí hráč do brankáře Kváči.

Třetí branku Liberec přidal po chybě domácích v obranném pásmu: Jelínek vybojoval puk a nabídl ho před branku Šmídovi, který střelou bez přípravy překonal bezmocného Konráda. Další nedorozumění v olomoucké rozehrávce během přesilové hry vystihl hostující Vlach, z pozice levého kruhu napřáhl a střelou k bližší tyči překonal Konráda počtvrté.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Olomouc): "Do půlky zápasu jsme byli minimálně vyrovnaným soupeřem. Hra byla vyrovnaná a přelévala se z jedné třetiny do druhé. Po vyrovnávacím gólu hostů jsme šli trochu dolů. Nebylo to způsobeno fyzickou únavou, spíše jsme byli slabí na kotouči a v osobních soubojích. Bohužel jsme nezvládli začátek třetí třetiny, kdy jsme dostali gól v přesilové hře, a už jsme se do toho nedostali zpět. Pak jsme inkasovali ještě dvě branky po velkých chybách obránců v rozehrávce. Nedá se ale nic dělat, takové chyby se teď stávají i v NHL. Za půlku zápasu si nezasloužíme brát ani bod. Ale nic se neděje, my musíme prostě pracovat dál."

Patrik Augusta (Liberec): "Viděli jsme velice těžké utkání pro oba celky s velkým množstvím osobních soubojů. Ani jedno mužstvo nedalo metr zadarmo. Nám se nepovedl začátek, soupeř byl lepší, aktivnější a silnější v soubojích. Od druhé třetiny jsme se zlepšili, vytvořili jsme si šance a podařilo se nám vyrovnat z nájezdu. Zjednodušili jsme hru, začali jsme hrát více na kotouči a takové to 'momentum' zápasu se překlopilo na naši stranu. Na začátku třetí třetiny nám pomohla rychlá branka prakticky hned z buly. Tu třetí dvacetiminutovku jsme už odehráli velice dobře. Takže zasloužená gratulace a velké díky do kabiny."

SESTŘIH: Olomouc - Liberec 1:4. Bílí Tygři po obratu slaví další výhru, zářil opět Šmíd
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 17:43. Handl

Hosté: 30:51. Lenc, 40:09. Filippi, 46:28. Šmíd, 51:52. J. Vlach

Sestavy

Domácí: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (A), Škůrek, Švrček, Valenta, Vyrůbalík (C), A. Rutar – Handl, J. Knotek (A), Kucsera – Olesz, Kolouch, V. Tomeček – J. Káňa, Nahodil, Navrátil – Burian, Gřeš, Bambula.

Hosté: Kváča (J. Pavelka) – Šmíd (A), Knot, Rosandić, T. Hanousek, Derner, Havlín – Birner (A), Bulíř, Lenc – Průžek, Filippi, Gríger – Šír, P. Jelínek (C), M. Zachar – J. Vlach, Najman, Rychlovský.

Rozhodčí

Robin Šír, Matěj Sýkora – Jiří Ondráček, Michal Axman

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

2800 diváků

HC Olomouc Vše o klubu ZDE

Bílí Tygři Liberec Vše o klubu ZDE

Za Mountfield poprvé pálil Růžička

Východočeši, kteří v úvodním kole ve čtvrtek vyhráli 5:1 v Českých Budějovicích, se ujali vedení v páté minutě. Po rychlém brejku se trefil z levého kruhu Radovan Pavlík. Litvínov, jehož soupeři ze čtvrtka Vítkovice i původně z dneška Kometa Brno jsou v karanténě kvůli nákaze koronavirem, nevyužil v úvodním dějství přesilovou hru při Koukalově trestu.

Vyrovnání se Verva dočkala po 48 sekundách druhé části. V přečíslení tří na dva Jarůšek nabil Zdráhalovi, který z pozice mezi kruhy překonal Mazance. Otočit stav mohl z dorážky Mahbod, ale ve 24. minutě udeřil opět Hradec. Po kombinaci Smoleňáka a Orsavy zamířil do odkryté branky obránce Jank.

V čase 27:21 fauloval Štich v šanci Kellyho Klímu a nařízené trestné střílení proměnil Orsava, který prostřelil Godlu mezi betony. Snížit se nepodařilo Gerhátovi a následně domácí nevyužili ani tři přesilovky, přičemž první z nich zkrátil Balinskisův faul. Před druhou pauzou mohl zvýšit po spolupráci s Koukalem Radovan Pavlík.

V úvodu závěrečného dějství se Hradec Králové ubránil i při Smoleňákově vyloučení. Ve 45. minutě už se Litvínov dostal na dostřel. Na levé straně projel za obranu Východočechů Pospíšil a vyzrál na Mazance blafákem do bekhendu.

Godla si potom poradil s průnikem Kellyho Klímy a vleže zlikvidoval i Sklenářovu dorážku. O chvíli později neuspěl ani Radovan Pavlík. V polovině třetí třetiny se už prosadil Růžička a pojistil výhru. Po Pospíšilově akci mohl zdramatizovat závěr Lukeš, ale neuspěl.

Ohlasy trenérů

Vladimír Országh (Litvínov): "První třetina z naší strany nebyla ideální, přeci jen to byla od posledního zápasu trošku delší doba. Měli jsme dobrý nástup do druhé třetiny, vytvořili jsme si šance, soupeř byl ale nebezpečný a stále hrozil z brejků. Dostával se do brejkových situací, z kterých padaly góly. Ve třetí třetině jsme se ještě snažili něco udělat s výsledkem, ale bohužel soupeř byl daleko silnější v minisoubojích. Vyhrál osobní souboje a byl daleko důraznější. To jsou maličkosti, které vyhrávají zápas. I proto dnes berou tři body."

Vladimír Růžička (Mountfield HK): "Vyhráli jsme hodně důležitý zápas a jsme za to rádi. Mužstvo hrálo velice dobře. Bylo důležité, že jsme vždycky soupeři odskočili, to rozhoduje. Dobře jsme bránili a byli jsme po celé utkání hodně aktivní. Bohužel jsme i tak dostali gól, ale klíčové bylo, že jsme dokázali dát na 4:2 a tím se to uklidnilo. Pak už jsme Litvínov moc do ničeho nepustili."

SESTŘIH: Litvínov - Mountfield HK 2:4. Východočeši jsou stoprocentní, trefil se i Růžička
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 20:48. P. Zdráhal, 44:28. Pospíšil

Hosté: 04:24. R. Pavlík, 23:21. Jank, 27:21. Orsava, 50:47. V. Růžička

Sestavy

Domácí: Godla (Honzík) – Irving, Ščotka (C), Balinskis, Cibulskis, Kudla, Štich (A), L. Doudera – P. Zdráhal, Mahbod, Jarůšek – Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš – Látal, M. Hanzl (A), Petružálek – Zygmunt, Gerhát, M. Havelka.

Hosté: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Hronek, Jank, Blain, Šalda, F. Pavlík (A), R. Pilař – Orsava, Cingel (C), Smoleňák – J. Sklenář, V. Růžička, Kelly Klíma – Perret, Kevin Klíma, Lev – R. Pavlík, Koukal, Jergl.

Rozhodčí

Pešina, Šindel – Gerát, Zíka

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov

Návštěva

1298 diváků

HC VERVA Litvínov Vše o klubu ZDE

Mountfield HK Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud