Adam Lacek
20. září 2020 • 20:34

Prospal po další prohře Motoru: Hokej se hraje 60 minut, ne jen 49…

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Motor neprožívá ideální návrat mezi českou elitu. Po čtvrtečním domácím výplachu od Mountfieldu HK 1:5 schytal další „bůro“ i ve 2. kole Tipsport extraligy na ledě Mladé Boleslavi (2:5). Nováček sice předvedl sebevědomější výkon, ani zlepšená hra ale na zisk bodů nestačila. Trenéra Václava Prospala mrzela především ztracená třetí třetina, ve které jeho tým inkasoval tři góly.



Na tiskovou konferenci po prohře v Mladé Boleslavi nepřišel Václav Prospal v dobré náladě. Měl důvod, jeho Motor nezvládl ani druhý extraligový zápas v nové sezoně. „Vůči našemu poslednímu zápasu přišlo trošku zlepšení. Hokej se ale hraje 60 minut, ne jen 49. Do doby, než si to uvědomíme, tak zápasy budou probíhat v podobném duchu,“ krátce zhodnotil zápas.

Motor nicméně i v Mladé Boleslavi tahal za kratší konec provazu. V první třetině se dostal jen ke čtyřem střelám. Nějaká pořádná šance? Takovou byste hledali marně. Tlak v přesilovce? Taky ne. Naopak se hosté prezentovali nepřesnou a často čitelnou kombinací i okénky v obraně, které domácí využívali pro přečíslení. A tak nováček nakonec mohl být i rád, že do kabin se odcházelo za stavu 1:0 pro domácí.

„Přijeli jsme sem s určitým plánem, ten vám tady nebudu vysvětlovat. Ale podívejte se, jak jsme dostali první gól. Řekneme si, že budeme hrát disciplinovaně, nastoupíme do zápasu, necháme se dvakrát vyloučit a druhá přesilovka skončí u nás v šibenici. To určitě není dobrý,“ čertil se Prospal nad první třetinou.

Ve druhém dějství přišlo zlepšení. Motor si už dokázal vytvořit tlak v přesilovce, dostal se do šancí a především k nečekanému obratu. Vyrovnání zařídil Martin Novák, jehož před brankou nastřelil Zdeněk Doležal, o tři minuty později se z přečíslení čtyř na dva prosadil Jakub Suchánek. Jenže vyrovnání přišlo hned za 86 vteřin.

„Podařilo se nám dát dva góly, dostat se do vedení, ale bohužel ho neudržíme dostatečně dlouho, že jo. Nechci říkat, že soupeř nebyl v zápase, ale z celkem nenápadné akce se vrátí zpátky na remízu. Skončí druhá třetina a pak už je to jen kdo s koho. A my tu situaci ve třetí třetině nezvládli,“ vrátil se kouč opět k nepovedenému závěru.

Rozdílovou trefu Jana Stránského na 3:2 se Prospal ještě snažil smazat trenérskou výzvou. Rozhodčí po dlouhé konzultaci u tabletu ale nedovolené bránění gólmana neshledali. Motor si tak na první extraligové body po návratu musí ještě počkat.

SESTŘIH: Mladá Boleslav - České Budějovice 5:2. Motor znovu padl, zářil Šťastný
Video se připravuje ...

Motor České Budějovice Vše o klubu ZDE

Mladá Boleslav - České Budějovice: Brankář Růžička prázdnou branku netrefil, Strnad ano, 5:2
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - České Budějovice: Zohorna vybojoval puk a Šťastný zvýšil vedení svého týmu, 4:2
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - České Budějovice: Šidlíkovu ránu dorazil do branky Stránský a vrátil domácím vedení, 3:2
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - České Budějovice: Hosté dlouho nevedli, po Zohornově akci se prosadil Lunter, 2:2
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - České Budějovice: Po rychlém přechodu dopředu přesně zamířil Suchánek, 1:2
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - České Budějovice: První extraligovou brankou vyrovnal hostující Doležal, 1:1
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - České Budějovice: Šťastný přesnou ranou otevřel skóre duelu, 1:0
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud