29. září 2020 • 15:05

Proč je Hradec na začátku sezony silný? Vycpaná brána i široký kádr

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
  • Proč je Hradec na začátku sezony silný? Vycpaná brána, široký kádr i rozjezd na jihuProč je Hradec na začátku sezony silný? Vycpaná brána, široký kádr i rozjezd na jihuFOTO: Koláž iSport.cz

    Vlétli do rozbouřené sezony ve velkém stylu. Po čtyřech zápasech Hradec Králové vévodí nekompletní a nesourodé tabulce, jediný bod mu utekl v duelu s Libercem. Co stojí za vydařeným rozjedem Mountfieldu?

  • 1. Brankář Mazanec

    Brankář Mountfieldu HK Marek Mazanec během domácího zápasuFoto ČTK / Vostárek Josef

    Před rokem trvalo, než se Marek Mazanec v Česku rozkoukal. Hlavně se musel vypořádat s tím, že na něho jezdili soupeři sami, nebo i ve dvou. Dostával hodně gólů. Ale postupně ukázal, že umí ucpat hradeckou bránu. Teď je takový už od začátku. Hodně jistý, defenzivní nedorazy drtí hodně spolehlivě.

  • 2. Široký kádr

    Choreo fanoušků Motoru připomínající sedm let staré stěhování extraligy z Českých Budějovic do Hradce KrálovéFoto Michal Beránek / Sport

    Trenér Vladimír Růžička má vepředu hodně možností, jak může míchat hráče mezi sebou. Prakticky v každé formaci najdete někoho, kdo může rozhodnout zápas. Jen počítejte: Smoleňák, Orsava, Klímové, Růžička, Jergl, Koukal, Lev, Perret, Koukal. S tím si hrejte, mixujte, jak je libo. Čtyři vítězné góly dali čtyři různí hráči.

  • 3. Posila z Detroitu

    Obránce Filip Hronek si při svém první startu za Hradec Králové připsal gól a asistenciFoto Michal Beranek / Sport

    Nenajdete trenéra, který by v extralize nechtěl mít v sestavě Filipa Hronka. Při přesilovkách umí vypálit dobře na teč i trefit hodní kouty branky. Má rychlost, sebevědomí, dává Mountfieldu velkou nadstavbu. A to si vezměte luxus, že Hradec má i další ofenzivní beky Zámorského, Blaina nebo Pavlíka.

  • 4. Klíma a Klíma

    Jako vejce vejci. Kevin (vpravo) a Kelly Klímovi, synové legendárního útočníka Petra Klímy jsou od sebe k téměř nerozeznáníFoto twitter.com

    Přivést ke Kevinovi bratra Kellyho mělo smysl. Oba jsou hrozně rychlí, důrazní, mají v sobě zámořský hokej, že se nevyhýbají soubojům. Když si k tomu přidáte Radovana Pavlíka nebo Jordanna Perreta, má Mountfield slušnou zásobu mrštných torpéd, které se špatně chytají. Pro pestrost hry velká věc.

  • 5. Rozjezd na jihu

    Kapitán Hradce Králové Radek Smoleňák (uprostřed) oslavuje gól svého týmuFoto Michal Beranek / Sport

    Když jste viděli první kolo, tak se chtělo říct, že v Českých Budějovicích by chtěl hrát každý. Motor působil přemotivovaně, start prvního zápasu vůbec nechytil. Hradec dal do čtyř minut tři góly, v pohodě vyhrál 5:1 a získal klid. Pak zvládl i vyrovnanější zápasy s Litvínovem a ve Zlíně, plus doma dokázal dotahovat vedení Liberce.

    Mountfield HK Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud