Michal Koštuřík
13. ledna 2021 • 12:48

Šéf Komety vzkazuje (nejen) do Pardubic: Mueller není na prodej!

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svými čísly se prodává. V hokejové extralize dlouhodobě nehraje lepší cizinec. Američana Petera Muellera chce mít v týmu každý trenér a majitel klubu. Pokud na něj má peníze. V Pardubicích by se našly, v tom u miliardáře Petra Dědka problém nebude. Na všestranného útočníka se zabijáckým instinktem si myslí. Moc rád by ho údajně přivedl do své organizace. „Já si můžu myslet na vrtulník,“ reagoval pobaveně šéf Komety Libor Zábranský.



Chcete ho? Máte smůlu. Zábranský všem případným zájemcům rázně vzkazuje: „Peter je neprodejný. Má smlouvu ještě na příští rok. Nikdo o jeho odchodu neuvažuje,“ ujistil majitel a hlavní kouč brněnského klubu. „Jsou věci, které jsou neřešitelné. Tohle je jedna z nich. Peter nikam nejde a hotovo. Ani po sezoně,“ dodal jednoznačně.   

Dvaatřicetiletý rodák ze státu Minesotta se dostal do laufu. Za čtyřiadvacet zápasů zvládl 31 bodů (16+15), v produktivitě celé soutěže už se vyšplhal na šesté místo. Ačkoliv má odehráno méně než konkurenti. V průměru bodu na utkání mu můžou konkurovat jen lídři Martin Růžička z Třince a plzeňský král Milan Gulaš. V úterý proti Spartě zapsal 1+2, krásným gólem rozhodl prodloužení. „Přemýšlel jsem, jestli ho ještě budu chytat. Ale asi ho nechám,“ smál se jeho spoluhráč Jakub Klepiš, který odhodil nálepku nahrávače a dvakrát skóroval.

Dobře ví, že Mueller je jen jeden. Kometa ho bude držet tak dlouho, dokud to půjde. Ekonomické náročnosti jeho kontraktu navzdory.

Zlín - Kometa: Obrovská chyba Köhlera a Kašíka! Snajpr Mueller měl lehkou práci, 4:5
Video se připravuje ...

Kometa - Sparta: Mueller si vystačil sám. Individuální akcí v prodloužení rozhodl, 4:3
Video se připravuje ...

Hokejisté Komety Brno v čele s kapitánem Martinem Zaťovičem (uprostřed) se radují z gólu
Hokejisté Komety Brno v čele s kapitánem Martinem Zaťovičem (uprostřed) se radují z gólu

HC Kometa Brno Vše o klubu ZDE

HC Dynamo Pardubice Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud