15. února 2021 • 20:25

SESTŘIHY: Sparta má po sérii! Padla s Vary. Kometa zabrala proti Motoru

Autor: iSport.cz, kal, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po reprezentační přestávce přišel lídr o skvělou sérii. Hokejisté vedoucí Sparty po devíti výhrách v řadě doma nestačili na Karlovy Vary, které pražského rivala porazili 3:4 po nájezdech. Mladá Boleslav vyhrála 4:2 nad Plzní a udržela si třetí místo v tabulice. Třinec uspěl v divokém derby s Vítkovicemi (4:3) a díky zaváhání sparťánů ztráci na extraligový trůn už jen dva body. Liberec skolil Litvínov 2:1 v prodloužení a udržel se v elitní čtyřce. Hradec Králové nejtěsnějším rozdílem 1:0 porazil Zlín a připsal si třetí vítězství za sebou. Kometa po třech pádech v řadě v devítigólové přestřelce skolila 5:4 České Budějovice. Pardubice porazily 3:2 v prodloužení Olomouc. 



Černoch pokazil sérii „své“ Spartě

Oba celky nastoupily bez reprezentantů, kteří se v neděli vrátili ze Švédských her. Zatímco ale Spartě se do sestavy vrátili uzdravení Sobotka a Jurčina, Karlovy Vary v O2 areně postrádaly řadu dalších hráčů. Nenastoupil Rachůnek, Pulpán, Mikúš, v brance chyběla jednička Novotný. I proto se do hry poprvé dostali šestnáctiletí útočníci Kulich a Rymon.

Kulich se postavil dokonce do středu prvního útoku a hned při svém prvním střídání si připsal plusový bod, byl totiž na ledě u vedoucí branky Koblasy po 38 sekundách hry.

Pražané ale ještě v první třetině dokázali zásluhou Poláška vyrovnat a poté, co přežili tři oslabení, se ve druhé třetině dostali do vedení. Rousek ještě ve 25. minutě svůj brejk nevyužil, o pár sekund později ale přihrál Formanovi na druhý gól Sparty.

Ve 27. minutě překonal Habala potřetí Kudrna, ale rozhodčí jeho gól v signalizované početní výhodě po chvilce pro předcházející ofsajd odvolali. Domácí to ale dlouho mrzet nemuselo. Následnou přesilovku využil již po 14 sekundách Košťálek.

V polovině zápasu sice Salák zlikvidoval brejk Redlicha, v pokračující akci jej ale překonal na brankovišti důrazný Vondráček. Blízko vyrovnání byl dokonce v oslabení Kohout, z rychlého protiútoku ale trefil jen tyč, což potvrdil i videorozhodčí.

Ve třetí třetině byla Sparta aktivnější, hosté hrozili z brejků. Jeden z nich jim vyšel v samotném závěru a dokonce v oslabení. Když byl v 59. minutě vyloučen Šenkeřík, zdálo se, že domácí v klidu zápas dohrají. Vondráček se však dostal do samostatného nájezdu a prostřelil Saláka.

V nastavené pětiminutovce se ani jeden z týmů neprosadil, vítěze tak určily nájezdy. Jako jediný se v nich v šesté sérii prosadil Jiří Černoch, odchovanec Sparty. Karlovy Vary tak vyhrály v Praze poprvé od října 2015.

Ohlasy trenérů

Miloslav Hořava (Sparta): „Nebylo by seriózní, abych říkal, jak jsme hráli špatně. Chtěl bych vyzdvihnout výkon Karlových Varů, které hrály s chutí, obětavě, předčily nás skoro ve všem a zaslouženě vyhrály. Myslím si, že si zasloužily vyhrát i v normální hrací době. My jsme dnes byli horším týmem. Vyrovnání Varů v závěru bylo vyústění celého zápasu. Ve druhé třetině nám jely Karlovy Vary samy asi pětkrát na bránu. Jak zápas začal prvním střídání, tak špatně skončil. Celý zápas se nesl v tom duchu. Zápasy se nedají pokaždé otáčet, asi jsme si zvykli na to, že je můžeme otočit a dnes se to nepovedlo.“

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „Jsem rád, že se nám po krátké pauze, kterou jsme věnovali tréninku, tady podařilo odpracovat velmi kvalitní utkání. A myslím si, že nebýt krátkého výpadku ve druhé třetině, kdy jsme na dvě tři střídání vypadli ze zápasu a zbytečně jsme nechali Spartu odskočit, jsme byli minimálně vyrovnaným soupeřem. Velmi dobrým týmovým výkonem, obětavým a podpořeným všema hráči, jsme si dnes zasloužili minimálně bod získat. To, že nám spadl do klína i druhý, je zejména zásluha Vládi Habala, který nás podržel a vychytal všechny střelce Sparty. Dva body jsou zlaté. Před zápasem bychom je brali všema deseti a teď je bereme taky. V závěru (normální hrací doby) bylo hlavně důležité, že hráči, i když jsme byli ve čtyřech, se snažili gól vstřelit a jít za na ním. Myslím si, že jsme byli odměněni za práci v celém utkání.“

SESTŘIH: Sparta Praha - Karlovy Vary 3:4sn. Série devíti výher končí. Západočeši opět šokovali lídra
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 07:14. Polášek, 25:30. Forman, 26:30. Košťálek

Hosté: 00:38. Koblasa, 28:54. Vondráček, 58:54. Vondráček, . Černoch

Sestavy

Domácí: Salák (Machovský) – Tomáš Dvořák, Jurčina (A), Košťálek, Polášek, M. Jandus, O. Němec, Kalina – Sobotka, Horák, Řepík (C) – Kudrna, Sukeľ, Říčka – Rousek, Pech (A), Forman – Dvořáček, Vitouch, Zikmund.

Hosté: Habal (Hamrla) – Weinhold, Šenkeřík, D. Mikyska, Plutnar, Zábranský, Kowalczyk, Klejna – Hladonik, Kulich, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Rymon, Skuhravý (C), Vondráček (A) – Redlich, Osmík, M. Zabloudil.

Rozhodčí

Vrba, Jeřábek – Rampír, Špringl.

Stadion

O2 arena, Praha 9 (Libeň)

Cizinecká legie upevnila Středočechům třetí místo

Mladá Boleslav sice v první třetině Plzeňské těsně přestřílela 12:11, ale nebezpečnější byli rozhodně hosté. Dvě dobré příležitosti měl Kodýtek, v dobré pozici pak pálil mimo Eberle. Domácí měli největší šanci při zacloněné střele Šťastného, ale ten trefil svou dělovkou jenom brankáře Frodla.

Blízko prvního gólu byl ve 29. minutě po Allenově přihrávce domácí kapitán Ševc, ale Frodl jeho pokus do odkryté části branky skvělým zákrokem zneškodnil. Na druhé straně pálil z mezikruží nebezpečně Čerešňák, ale Krošelj si připsal zákrok maskou. Skóre se poprvé měnilo až v 37. minutě, když se se štěstím trefil mezi Krošeljovy betony, i s přispěním Stránského hokejky obránce Budík.

Domácí se dočkali prvního gólu a vyrovnání ve 46. minutě, kdy se pod Frodlovu lapačku trefil přesně Claireaux. A za tři minuty bylo v mladoboleslavských řadách ještě veseleji, když se k volnému puku dostal finský útočník Jääskeläinen a napálil ho přesně do horního rohu plzeňské branky.

Tři minuty před koncem byl ještě před Frodlem důrazný Allen a upravil na 3:1 pro Mladou Boleslav. Hosté se ale nevzdali a zpět na rozdíl jediného gólu snížil Čerešňák. Definitivní tečku za zápasem pak udělal gólem do prázdné branky Fillman.

Ohlasy trenérů

Pavel Patera (Mladá Boleslav): „Do zápasu jsme vstoupili dobře a v první třetině jsme byli o malinko lepší. Ve druhé třetině pak byla už lepší Plzeň a my jsme byli rádi, že to bylo jenom o gól. I když jsme dostali nešťastný gól, tak nás podržel brankář. Ve třetí třetině jsme pak předvedli parádní otočku. Jsme strašně rádi za tři body.“

Jiří Hanzlík (Plzeň): „Dvě třetiny jsme hráli s Mladou Boleslaví vyrovnaný hokej. Hráče jsme před třetí třetinou upozorňovali na domácí aktivitu. Bohužel jsme ale byli potrestaní za naši pasivitu. Nebyli jsme důrazní v našem předbrankovém prostoru. To rozhodlo.“

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Plzeň 4:2. Obrat díky cizincům v klíčové bitvě o třetí místo
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 45:21. Claireaux, 48:43. Jääskeläinen, 56:53. Allen, 58:02. Fillman

Hosté: 36:34. Budík, 57:35. Čerešňák

Sestavy

Domácí: Krošelj (J. Růžička) – Ševc (C), Allen, Dlapa, Šidlík, Bernad, Fillman, Vacík – Kotala, A. Zbořil (A), Šťastný – Cienciala, Claireaux, Jääskeläinen – Flynn, Najman, P. Kousal – J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský.

Hosté: Frodl (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák, Budík, Stříteský, Kvasnička, Jiříček, V. Lang – Suchý, P. Musil, Gulaš (C) – Straka (A), Kodýtek, Eberle – M. Lang, Kracík (A), Pour – Michnáč, Přikryl, Dočekal.

Rozhodčí

Pešina, Kika – Gerát, Hynek

Stadion

Bitva gólmanů! Výhru Mountfieldu trefil Zachar

Východočeši vstoupili do zápasu velmi ambiciózně. Prakticky celou první minutu nepustili hosty z jejich obranného pásma. Jenže před tento nápor neměli prakticky žádné šance. A tak to vypadalo vlastně celou první třetinu.

Mountfield se snažil o útočnější projev, ale vypracoval si prakticky jen dvě slušné možnosti. Při první se Zachar dostal příliš blízko ke gólmanovi Hufovi, proto bekhendem puk neprotlačil. Při druhé pálil krátce před sirénou Blain ze strany, také tentokrát Huf zasáhl.

Berani byli v defenzívě. Zvedli se až ve druhé části třetiny. Pomohly jim k tomu dvě přesilovky, při nichž měl jejich největší možnost útočník Köhler, jenž za Hradec odehrál 176 utkání. Jeho ránu z voleje ale Mazanec chytil. Jinak se hosté v početní výhodě neprosadili, Hradec zase demonstroval, že jeho hra v oslabení je nejlepší v extralize.

Ve druhé třetině se hra obrátila, Zlín byl výrazně aktivnější, domácí prostřílel v poměru 16:6. První velkou šanci však měl ve 25. minutě hradecký kapitán Smoleňák, jenž střílel pohotově zblízka. Huf puk zastavil. Pak už se více snažili hosté. Jenže Suhrada v úniku dvou proti jednomu zvolil střelu a netrefil bránu a poté dokázal svou kvalitu brankář Mazanec. Zlín ho prověřil především v přesilovce ve 38. minutě. Hradecký gólman nejprve chytil Dobiášův pokus z ideální pozice mezi kruhy, poté si poradil s nebezpečnými střelami obránců Gazdy a Ference.

Ve třetí části byl aktivní zejména domácí Zachar. Využíval své rychlosti, tou zlobil hostující obranu. Ve 43. minutě ujel bekům, ale Huf mu nenechal místo mezi betony. O čtyři minuty později už to bylo jinak. Zlín nejprve nevyužil slušnou možnost, Fořt nepřekonal Mazance, odražené puk sebral Zachar, projel celé hřiště, prohnal se vedle obránců a prostrčil puk Hufovi mezi nohama do brány.

Hradečtí navíc mohli po chvíli vedení navýšit. Hráli první přesilovku v zápase, vypracovali si výborné příležitosti. Jenže Huf byl bezchybný proti Cingelovi, Zacharovi a Pavlíkovi. Přesto jejich tlak pokračoval, jenže ve zlínské brance stál Huf. Jedenadvacetiletý mladík byl skvělý, což potvrdil také v 54. minutě, kdy nejprve vyrazil Cingelův pokus z otočky a poté betonem dorážky Lva i Smoleňáka. Udržel tak Zlín ve hře. Hosté si však nevytvořili pořádný tlak a nevyrovnali.

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička (Mountfield HK): „Sice jsme hráli od začátku poměrně slušně, měli jsme puk pod kontrolou, ale chyběl nám tlak do brány. Pak jsme se, bohužel, dostali do oslabení, soupeř vytěžil z přesilovky tlak. Ve druhé třetině to byla z naší strany hrůza, hráli jsme hodně špatně, naštěstí výborně zachytal Marek Mazanec. O přestávce byla bouřka v kabině, jsem rád, že jsme ve třetí třetině dali gól. Máme problémy v koncovce, střílíme pořád po zemi, zblízka nezvedneme puk do šibenice. Důležité jsou tři body, ale opakuju, že kdyby nám nezachytal gólman, tak je neuhrajeme.“

Martin Hamrlík (Zlín): „Neodehráli jsme špatné utkání, ve druhé třetině jsme si určitě zasloužili dát gól. Měli jsme šance, tam se to lámalo. Nedali jsme, ale výkon byl bojovný, vzadu jsme moc okének neměli. Druhý zápas po sobě jsme nedali gól, to je minusové. Není to na čem postavit, není z čeho čerpat energii, která se nejvíc bere ze vstřeleného gólu. Neodjíždíme ale s hlavou dole.“

SESTŘIH: Mountfield HK - Zlín 1:0. Hubená výhra Východočechů, Zachar osamělým střelcem
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 46:21. M. Zachar

Hosté:

Sestavy

Domácí: Mazanec (Š. Lukeš) – Blain, Graňák, Šalda, F. Pavlík (A), Čáp, Gaspar, Váchal – Kevin Klíma, Koukal, Perret – Orsava, V. Růžička, J. Sklenář – Smoleňák (C), Cingel, Lev – Jergl, M. Zachar, R. Pilař.

Hosté: Huf (Kořének) – Žižka (C), Řezníček, Nosek (A), M. Novotný, Ferenc, Gazda, Suhrada – Vopelka, Fořt, Kubiš (A) – Šlahař, Honejsek, Sebera – Dobiáš, Köhler, Dufek – J. Ondráček, Karafiát, Václavek.

Rozhodčí

Hradil, Kubičík – Bryška, Axman

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Obrat Ocelářů v derby dokonal Růžička

Hosté vletěli do derby hodně zostra a už za 213 sekund měli dva góly navrch. Hned první střídání skončilo brankou, když v čase 0:48 se nadvakrát dorážkou prosadil Růžička a současně po 125 minutách ukončil neprůstřelnost Svobody. Ve čtvrté minutě nahodil puk směrem k domácí bráně od modré čáry Adámek, a protože Svobodovi v ose střely projelo několik hráčů, Adámkův pokus doplachtil až do síťky.

Divoký začátek ale přiživili i domácí. Z hostujícího tlaku se vysmekl obránce Koch, který se drze protáhl až před gólmana a zblízka zavěsil pod horní tyč. I díky rychlé kontaktní trefě se Vítkovice z hrozivého úvodu sebraly a po vyhraném vhazování se ve 14. minutě příklepem od modré čáry trefil Kovář.

Domácí v závěru první části stihli skóre v přesilovce dokonce otočit, když Lakatošovu vyraženou střelu v přesilovce si do vlastní brány srazil Doudera.

Třinec do druhé části sáhl ke změně gólmanů a nasazení Kacetla místo Štěpánka mělo rychlý efekt a impulz. Ocelářům stačilo pouze 169 vteřin k obratu. Kofroň doklepl za Svobodova záda ránu Martina Kovařčíka a vzápětí podnikli hosté další brejk, jenž precizním švihem zakončil kanonýr Růžička a zaznamenal už svůj sedmnáctý gól ročníku.

Brankostroj pak přece jen ustal, ale góly padnout mohly na obou stranách. Kacetlovi při Krenželokově ráně pomohla tyč a domácí nevyrovnali ani ve 48. minutě z trestného střílení, které po faulu na Hrušku neproměnil Irgl. Ostravané tak už necelé tři minuty před koncem odvážně sáhli ke hře bez gólmana a soupeře zatlačili, ale Lakatošova teč se mezi tyče nevešla a v tísni se neprosadil rovněž Mallet. Třinec tak derby vyhrál potřetí v sezoně.

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň (Vítkovice): „Zápas jsme si prohráli špatnými nástupy do prvních dvou třetin. Vážím si mužstva za to, že jsme otočili výsledek z 0:2. Dostatečně jsme si toho ale nevážili a Třinec nás na začátku druhé třetiny potrestal. I tak si ovšem myslím, že jsme odehráli dobrý zápas. Výsledek jsme mohli překlopit na svou stranu nebo si sáhnout alespoň na bod. Nepomohli jsme si ale v přesilovkách a neproměnili jsme ani trestné střílení.“

Václav Varaďa (Třinec): „Měli jsme skvělý start do utkání, kdy jsme v podstatě z prvních dvou střel dali dva góly. Pak jsme si vedení nechali protéct mezi prsty, ale hráči nepřestali pracovat ani během reprezentační přestávky a myslím, že to bylo vidět. Ve druhé a třetí třetině jsme najeli na náš styl hokeje a zápas jsme zvládli.“

SESTŘIH: Vítkovice - Třinec 3:4. Vyrovnané derby pro Oceláře. Rozhodly parádní vstupy do třetin
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 05:30. Koch, 13:21. L. Kovář, 19:12. Lakatoš

Hosté: 00:48. Martin Růžička, 03:33. M. Adámek, 21:38. Kofroň, 22:49. Martin Růžička

Sestavy

Domácí: Mi. Svoboda (Dolejš) – Galvinš, Gewiese, Pyrochta, L. Kovář, Koch, L. Doudera, R. Černý – L. Krenželok (C), Hruška (A), Lakatoš – Svačina, Dej, Irgl (A) – Mallet, Flick, M. Kalus – Fridrich, Werbik, Schleiss.

Hosté: Štěpánek (21. Kacetl) – Gernát, M. Doudera, Freibergs, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek – Hrehorčák, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Kurovský, Marcinko, Rodewald – Kofroň, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Dravecký (A), Roman, Hrňa – Chmielewski.

Rozhodčí

Mrkva, Hejduk – Frodl, Komárek

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

00 diváků

Obrat Komety řídil Mueller s Klepišem

Od počátku byli aktivnější hosté. Brankáře Strmeně rozchytal pěknou střelou Klepiš, po chybě budějovické obrany se pokusil zakončit Schneider. Po střele reprezentanta Krále poskakoval kotouč u odkryté pravé tyčky. V další akci se zblízka neprosadil Bondra.

Potom však Moravané nabídli Jihočechům třikrát početní výhodu. První přesilovku sehráli domácí mizerně, ale ve druhé otevřel skóre Doležal bombou z levého kruhu. Při vyrovnaném počtu hráčů nevyužili Němec a Klepiš přečíslení dva na jednoho.

Třetí přesilovka Motoru vyústila ve druhý gól, který trochu lacino zaznamenal zblízka Holec. Před první sirénou mohl zvýšit Doležal, který byl sám před Klimešem, ale nepovedla se mu střela.

Brzy po vstupu do druhé části využila přesilovou hru také Kometa. Snížit se podařilo Klepišovi ranou bez přípravy z vrcholku levého kruhu a puk při cestě do branky zazvonil tyčku. Hosté pokračovali v tlaku, ale domácím stačila první vážnější protiakce k překonání Vejmelky, jenž v brněnském brankovišti nahradil Klimeše.

Zblízka se trefil Doležal z přihrávky od zadního mantinelu. Skóre se znovu měnilo při vyloučení Gilberta, z levé strany do odkryté klece pálil Klepiš. Zakrátko hosté vyšachovali budějovickou obranu a Muller srovnal stav u pravé tyčky, k níž se nestačil přemístit Strmeň.

Třetí třetina začala slibnou šancí Doležala a nevyužitou přesilovkou Jihočechů. Ve 46. minutě získali hosté poprvé vedení zásluhou Bondry, jenž tečoval výstavní ránu Muellera od modré čáry. Akce začala u šikovného mladíka Svozila.

Pátý gól přidal Holík, jehož přihrávku z pravé strany nešťastně srazil do vlastní klece obránce Vydarený. Ve svižném závěru se domácí snažili zkorigovat. Alderson trefil tyčku, zblízka pak skóroval Štencel. Více než minutová power play ale byla ze strany Motoru marná.

Ohlasy trenérů

Václav Prospal (České Budějovice): „Měli jsme dobře rozehraný zápas, ale dali jsme soupeři šanci vrátit se do hry v přesilovkách, které má Brno nadstandardní. Zase jsme se dělali fauly a dopadli jsme jako už mnohokrát v sezoně. Vstřelené góly zvedly soupeři sebevědomí. Kometa disponuje rozdílovými hráči na tuto soutěž, kteří táhnou mužstvo a dokážou rozhodovat v početní výhodě.“

Jan Zachrla (Kometa): „Nezačali jsme moc dobře. Byli jsme lehkovážní a trochu jsme zaspali úvod. Domácí nás potrestali v přesilovkách. Začátek a konec utkání byl z naší strany horší, prostředek bych hodnotil kladně.“

SESTŘIH: České Budějovice - Kometa Brno 4:5. Dvě trefy Klepiše nastartovaly obrat hostů
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 13:12. Z. Doležal, 16:55. Holec, 25:55. Z. Doležal, 58:26. Štencel

Hosté: 21:15. Klepiš, 28:28. Klepiš, 31:21. Mueller, 45:58. Bondra, 49:01. P. Holík

Sestavy

Domácí: Strmeň (Čiliak) – Vydarený (C), Plášil, Kubíček, Lytvynov, Slováček, Štencel – Holec, D. Voženílek, Jonák – Z. Doležal, R. Přikryl, Karabáček – Alderson, Toman, Beránek – Ville, Gilbert, M. Novák (A) – P. Novák.

Hosté: Klimeš (21. Vejmelka) – F. Král, Zámorský, Kučeřík, Holland, Gulaši, Svozil, Trška – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller (A) – Schneider, V. Němec, Klepiš (A) – Valský, Rákos, Vincour – Kusko, Střondala, Bondra.

Rozhodčí

Micka, Pražák – Ganger, Klouček

Stadion

Budvar aréna

Verva potrápila Bílé Tygr, rozhodl až Gríger

Hned v úvodu zahrozili Látal a po něm Gerhát, ale strážce hostující branky Kváča byl ve střehu. Favorizovaní Liberečtí byli směrem dopředu aktivnější, jenže domácí držel nad vodou spolehlivě chytající Godla a stav zůstal proto do první pauzy bezbrankový.

Ve druhé třetině měl příležitost Balinskis, ale pak se hrálo především před Godlou. Bílí Tygři přestříleli domácí v průběhu druhé dvacetiminutovky vysoko 17:5. Godla se však vyznamenal proti Musilovi, Grígerovi i Bulířovi, překonat ho nedokázal ani Birner.

Čekání na gól skončilo ve 38. minutě, kdy to zkusil Derner, kotouč se zvedl o Demelovo lýtko a Godla nestihl zareagovat. V posledních sekundách před druhou přestávkou byli domácí velmi blízko vyrovnání, když Jarůšek připravil puk do ideální pozice Zdráhalovi, ten však neuspěl.

V úvodních minutách třetího dějství hráli domácí dvě přesilovky, ale Kváča dál držel čisté konto. Místo toho zahrozil v oslabení Musil, jenže nedal. V 51. minutě se hostující gólman vyznamenal při Jarůškově šanci. Právě jasně nejlepší střelec týmu Vervy v sezoně se ale nakonec dočkal v čase 58:13 a poslal zápas do prodloužení.

V něm sice Godla nejprve vychytal Musila, ale pak přece jen převážil misky vah na stranu hostů Gríger, když Godla neměl hůl. Liberečtí tak porazili Litvínov ve vzájemných utkáních potřetí za sebou.

Ohlasy trenérů

Vladimír Országh (Litvínov): „Hůře jsme se rozbíhali. Byl to takový typický zápas po přestávce. Nešly nám nohy, trošku nám vázla kombinace. Bylo to samozřejmě způsobené i kvalitou soupeře. Ve druhé třetině jsme vypadli trošku z rytmu, hráli jsme tam tři oslabení za sebou, která jsme naštěstí přežili. Zápas jsme dovedli do remízového stavu, což je pro nás určitě zlatý bod, protože jsme nebyli lepším týmem Myslím, že ten extra bod navíc je pro Liberec absolutně zasloužený. My jsme spokojení s bodem, ale co se výkonu týká, tak do dalších zápasů se musíme zlepšit.“

Patrik Augusta (Liberec): „Myslím, že jsme tady odehráli velice dobré utkání. Po většinu hry jsme kontrolovali kotouč a měli jsme spoustu šancí. Když to srovnám s tím minulým utkáním, tak tam jsme byli produktivnější. Kdybychom tady dnes dali druhý gól, asi jsme si odvezli tři body. Pak jsme ale v závěru udělali chybu, domácí toho využili a jsem rád, že jsme vyhráli potom v prodloužení. Utkání celkově hodnotím jako dobře odehrané. Rád bych ještě poděkoval reprezentantům, kteří po náročném těžkém programu přijeli, chtěli hrát a odevzdali tady maximum, což je skvělé.“

SESTŘIH: Litvínov - Liberec 1:2p. Vyrovnaný duel nakonec rozhodl Gríger
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 58:13. Jarůšek

Hosté: 37:44. Derner, 61:46. Gríger

Sestavy

Domácí: Godla (Zajíček) – Balinskis, Cibulskis, Demel, D. Zeman, Irving, Ščotka, Kudla – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – Žejdl, Gerhát, Látal – P. Zdráhal, M. Hanzl (A), Jarůšek – M. Havelka, Helt, Zygmunt.

Hosté: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek, Knot, Rosandić, Kolmann, Derner, T. Hanousek – Birner (A), Bulíř, Lenc – Najman, Gríger, A. Musil – J. Vlach, P. Jelínek (C), Rychlovský – D. Špaček, Šír, Průžek – A. Dlouhý.

Rozhodčí

Šír, Pilný – Gebauer, Hlavatý

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov

Dva body Dynamu vystřelil dvougólový Poulíček

Nástup do zápasu se lépe povedl domácímu Dynamu, hned ve 3. minutě musel Konrád likvidovat nebezpečné Kousalovo zakončení bekhendem po předchozí pohledné Camarově nahrávce. Vzápětí získal po pěkném pasu Kusého z rohu Poulíček vedení Pardubicím po ráně bez přípravy z mezikruží.

Olomouc se rychle osmělila a v 7. minutě vyrovnala vývoj zápasu, na konci pěkné kombinaci po rychlém brejku byl Tomeček. Náskok Dynamu vrátil vedení o půl minuty později obránce Zdráhal přesnou ranou od modré čáry.

Hosté byli v úvodní části hry střelecky aktivnější, Černého prudkou ránu musel likvidovat Klouček, jenž pokryl i následné dorážky. Z následné protiakce vybídl Zohorna ke skórování Kousala, ten ale nastřelil pouze tyč, Tyborova následná dorážka minula cíl.

Po krátké přestávce na startu druhé třetiny zaviněné prasklým tvrzeným sklem se do zajímavé akce tří na jednoho dostala čtvrtá formace domácích, její zakončení se ale Východočechům nepovedlo, neboť Horký nedokázal zpracovat svižný Pochobradského pas.

Pardubice měly možnost navýšit svůj těsný náskok ve své první přesilovce v samotném závěru prostřední dvacetiminutovky, Švrčkovu vysokou hůl ale nepotrestaly. Nakládalova ostrá rána těsně minula Konrádovu klec, olomouckou čtveřici nepřelstil agilní Paulovič.

V úvodu třetí třetiny Kosticyn jemně prostrčil puk na Matýse, pardubický odchovanec ale v zajímavé příležitosti nakonec nemířil přesně. Olomouc se dočkala srovnání skóre ve 47. minutě, Rutar střílenou přihrávkou od mantinelu našel Knotka a ten svým desátým gólem v sezoně překonal Kloučka.

V následné pasáži Pardubice zatlačily Olomouc do její defenzívy i díky přesilovce, tu ale neproměnily. Po jejím skončení tváří v tvář Konrádovi neuspěl Zohorna, který poté v 57. minutě trefil tyč. Největší šanci zvrátit posun utkání do prodloužení měl v poslední minutě základní hrací doby osamocený Dujsík, na Kloučka si ale nepřišel, těsně mimo zamířila i Knotkova dorážka.

Olomouc měla velkou příležitost rozhodnout prodloužení v 62. minutě, kdy nejprve Kousal stěží odzbrojil unikajícího Nahodila, poté Klouček musel betonem vykrýt samostatný únik Buriana. To naopak domácí byli o chvíli později úspěšnější, Poulíček se v akci dvou na jednoho trefil přesně nad Konrádovo rameno a rozhodl o zisku druhého bodu pro Pardubice.

Ohlasy trenérů

Richard Král (Pardubice): „Chtěli jsme získat tři body, jsme tedy mírně zklamáni, ale každá výhra se počítá. V posledních deseti minutách jsme chtěli urvat na svou stranu. První dvě lajny hrály velmi dobře, měli jsme v závěru zajímavé šance, nastřelili jsme i tyčku. Rvali jsme se o tři body. Nejsem ale zcela spokojen s výkonem mladších hráčů, mají na víc a měli by být daleko rvavější, víc se poprat o šanci. Rozhodla první třetina, v ní jsme měli šance, ale překombinovávali jsme naši souhru až do prázdné brány. Měli jsme v první třetině dát ještě gól a mít zápas více pod kontrolou. Patrik Poulíček vstřelil dvě branky, dlouhodobě na sobě pracuje od mládeže, maká na technice hole, chodí do posilovny. Ono se to musí projevit, on sklízí ovoce za to, co hokeji obětuje. Jeho přístup je skvělý, zaslouží si to. Zajímá se o svou hru, přemýšlí o ní a věnuje se jí. Tohle není jeho strop, má ještě kam růst.“

Zdeněk Moták (Olomouc): „Sehráli jsme vyrovnané utkání i v počtu střel s množstvím šancí na obou stranách, a to i vyložených. Jsme rádi, že jsme srovnali stav na 2:2 a získali jsme zasloužený bod. V prodloužení jsme měli dvě vyložené šance, za jejich neproměnění jsme byli potrestáni, domácí skórovali bez tlaku na hráče. Kdybychom byli zabijáci v zakončení, byli bychom úspěšnější. Musíme do toho jít hlava nehlava, chce to ještě trochu více důrazu. Pořád máme nejméně vstřelených branek a nejhorší procento úspěšnosti střelby. Je dobře, že jsme po pauze bodovali, ale potřebujeme být střelecky produktivnější, pak budeme úspěšnější.“

SESTŘIH: Pardubice - Olomouc 3:2p. Dynamu boduje popáté v řadě, v nastaveném čase rozhodl Poulíček
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 03:15. Poulíček, 07:29. J. Zdráhal, 62:20. Poulíček

Hosté: 06:53. V. Tomeček, 46:42. J. Knotek

Sestavy

Domácí: Klouček (Barulin) – Mikuš, J. Zdráhal, J. Kolář (A), Nakládal (C), Ďaloga, Bučko, Oliva – R. Kousal, T. Zohorna, Camara – Paulovič, Poulíček (A), Kusý – A. Kosticyn, Matýs, Tybor – L. Horký, Rohlík, Pochobradský.

Hosté: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (A), A. Rutar, Vyrůbalík (C), Dujsík, Švrček, Valenta, T. Černý – J. Káňa, J. Knotek (A), Bambula – Klimek, Nahodil, Kunc – Ostřížek, Strapáč, V. Tomeček – Burian, Kolouch, Olesz.

Rozhodčí

Hodek, Šindel – Brejcha, Votrubec

Stadion

enteria arena

Návštěva

0. diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Sparta 52 32 3 6 11 194:116 108
2. Třinec 52 31 4 5 12 187:130 106
3. M. Boleslav 52 26 6 7 13 167:126 97
4. Liberec 52 24 8 5 15 152:118 93
5. Plzeň 52 24 6 7 15 170:128 91
6. Mountfield 52 26 4 3 19 144:127 89
7. Pardubice 52 21 7 4 20 141:146 81
8. Vítkovice 52 20 4 6 22 130:142 74
9. Brno 52 19 5 6 22 144:152 73
10. K. Vary 52 17 8 6 21 145:176 73
11. Litvínov 52 17 8 5 22 133:146 72
12. Olomouc 52 14 6 5 27 105:156 59
13. Zlín 52 11 3 4 34 108:178 43
14. Č. Budějovice 52 6 4 7 35 128:207 33

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud