28. února 2021 • 19:41

Blatný potvrdil: Zpřísnění pro sport nic nemění. Antigenní testy stačí

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zpřísněná opatření proti šíření nákazy koronaviru, která začnou platit od pondělí, nic nezmění na fungování profesionálních sportovních soutěží. Pro Radiožurnál a server iRozhlas to v krátkém vyjádření potvrdil ministr zdravotnictví Jan Blatný. Na čtvrteční tiskové konferenci přitom říkal, že soutěže budou moci pokračovat jen pod podmínkou testování metodou PCR.



„Profesionální sportovci jsou už několik měsíců pravidelně kontrolováni, a pokud si udrží negativitu z PCR testů, tak myslím, že by k přerušení jejich činnosti dojít nemuselo,“ prohlásil Blatný ve čtvrtek.

Pro FORTUNA:LIGU se nic nezměnilo, už od květnového restartu přerušené minulé sezony nejcitlvější testy používá. Například hokejová Tipsport extraliga ale funguje na základně antigenního testování, které je zhruba desetkrát levnější. „Jestliže ministr průmyslu Havlíček mluví o masivním antigenním testování ve firmách a fabrikách, nedává smysl, aby nás nutili povinně přejít na PCR testy,“ komentoval ředitel soutěže Josef Řezníček s tím, že Blatného výrok považuje za přeřeknutí.

Ministr zdravotnictví v neděli zmatečnou situaci upřesnil. „Někteří používají antigenní testy, někteří PCR. V tomhle směru se nic nemění,“ sdělil Blatný pro server iRozhlas.cz, web Českého Rozhlasu. Ve zkratce - profesionální sportovní soutěže jedou i v přísnější uzávěře dál stejným způsobem, jako dosud. Díky čestným prohlášením by pro kluby nemělo být problémem ani cestování mezi okresy.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
3
Finále
Články odjinud


Články odjinud