Jaroslav Kalina
31. srpna 2021 • 19:51

Jágrova nová role: dva dny po show na centru. Proti Slavii ale nedohrál

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední dny jsou pro Jaromíra Jágra plné premiér a netradičních zážitků. V neděli prožil velký debut jako vypravěč a bavič na akci Noc s legendou, v úterý si hokejový matador ve svém šestém přípravném zápase připsal první bod před novou sezonou. Asistencí se podílel na vítězství kladenských hokejistů 3:2 nad Slavií. Na ledě Pražanů si boss Rytířů vyzkoušel pro něj jednu velmi netypickou hokejovou úlohu. V utkání nastupoval ve čtvrté lajně jako centr, což je pro legendární pravé křídlo něco velmi unikátního. Ve třetí třetině však odstoupil ze zápasu po nepříjemném nárazu na mantinel od soupeřů Davida Šteinera a Jindřicha Baráka.



Běžela 46. minuta přípravného utkání a kladenští hokejisté za stavu 2:1 i s Jaromírem Jágrem na ledě se hnali do útočného pásma znovu ohrozit slávistickou bránu. Během souboje o puk v rohu hřiště však do devětačtyřicetiletého matadora vrazil o šestadvacet let mladší forvard Šteiner a obránce Barák. Po tomto zásahu se aktivní boss Rytířů nelehce zvedal z ledu a s evidentními bolestmi v dolní části těla odjel do šatny, čímž pro něj zápas skončil.

Ostříleného spoluhráče a klubového majitele jel okamžitě mstít Kanaďan Jake Dotchin. Vytáhlý bek se pustil do rvačky s Barákem, tedy druhým z účastníků incidentu. Po bitce za slávistickou brankou dostal bývalý hráč Tampy Bay trest do konce utkání, přítomné fanoušky Rytířů ale při odchodu do kabiny pěkně vyburcoval.

Dotchin byl tak první, kdo mohl zjistit, jak je na tom Jágr po předčasném odchodu z ledu. Důrazný bek po utkání přišel za novináři, přiznal, že se zkušeným parťákem a zaměstnavatelem v jedné osobě mluvil, Jágrův stav ale odmítl komentovat. Každopádně prozradil, že z ledu i kabiny odešel po svých. Jedna ze zámořských posil a bezpochyby i celý kladenský tým jen doufají, že bude v pořádku.  

V okleštěné sestavě Středočechů, která nastoupila proti pražské Slavii, chyběly opory, jako jsou kapitán Tomáš Plekanec či kanadská jednička Landon Bow. V souboji s prvoligovým celkem ale naopak vyrazil do akce Jágr. Před blížícím se extraligovým ročníkem stále hrající šéf Rytířů zatím vynechal pouze jediný duel, kdy Kladno hrálo v Ingolstadu (výhra 4:1), jinak všechny přáteláky poctivě absolvoval.

Do zápasu nastoupil Jágr dva dny poté, co při téměř čtyřhodinové show ve Foru Karlín, kde odvyprávěl svůj životní příběh. Po dlouhé, ale velmi užité Noci s legendou se slavná osmašedesátka poprvé v rámci přípravy zapsala do statistik, když nahrávala na úvodní gól Nicholase Hlavy. Kromě prvního bodu v přípravě velezkušený veterán zaujal tím, že netradičně nastupoval na buly.

Jágr jako centr? To už si spíš na webu najdete článek, že legendární hokejista pařil v centru Prahy. Co vlastně vedlo kladenské trenéry poslat na střed útočníka, který se nesmazatelně zapsal do historii NHL a českého hokeje na pravém křídle? „Jarda říkal, že v Rusku centra hrál a šlo mu to na buly, tak si to chtěl vyzkoušet. Byl jsem spokojený, myslím si, že od druhé třetiny všechno vyhrával,“ řekl po utkání trenér David Čermák.

S variantou Jágra na centru ale kladenský kouč nepočítá. Po vítězství nad Slavií svého někdejšího spolužáka a spoluhráče už v kabině nezastihl, ocenil však Dotchinovu rychlou reakci a zastání. „Myslím si, že tohle je správný. Od toho ho tu máme,“ dodal Čermák, jehož tým hrál v kombinovaném složení. Někteří hráči dostali volno a jiní nejsou úplně zdravotně v pořádku. Po sedmi odehraných utkání, z nichž pět bylo vítězných, pořád vidí ve hře Rytířů nedostatky, na kterých plánuje s mužstvem zapracovat. 

Nicméně po zápase v Edenu a Jágrově vyzkoušení netradiční role zatím není jisté, jestli bude chybět před novou sezonou, která začíná již 10. září.

Góly

Domácí: 25:25. Veber, 59:28. Ondráček

Hosté: 01:19. Hlava, 23:44. Melka, 46:12. Machala

Sestavy

Domácí: Michajlov (Málek) – Barák, Hovorka, Veber, Zelingr, Havel, Duda – Kafka, Knotek, Kružík – Vlček, Žejdl, Slavíček – Doležal, Poletín, Ondráček – Pšenička, Kern, Šteiner

Hosté: Stahl (Burda) – Dotchin, Kehar, Donaghey, Baránek, Nilsen, Suchánek – Hlava, Ciampini, Melka – Kristo, Kubík, Machala – Hajný, Pitule, Sachr – Beran, Filip, Jágr – Račuk

Rozhodčí

Battěk, Jechoutek – Špůr, Komárek

Stadion

Rytíři Kladno Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud