Michal Koštuřík
3. září 2021 • 12:40

Nové pořádky v Kometě: Muellerovi zkrátí čas. Aby byl lepší i tým

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Někdy máte pocit, že hraje v každé lajně. My všichni jsme Mueller…Dlouhé vlasy čouhají zpod helmy, v zarostlé tváři vidíte žár. Touží získat puk, dát gól. Když uřícený vystřídá, ani si nesedne a už se dere zpátky na led. Peter Mueller chce zase nést Kometu na svých ramenou. „Takhle to měli všichni hráči, co přišli z NHL. Ať už Erat nebo Plekanec,“ líčí majitel klubu Libor Zábranský. V nové sezoně však Brno nemá viset na pár jedincích, ice-time se sníží i americkému esu. V placené části článku iSport Premium si také přečtěte rozhovor s brněnským kapitánem Martinem Zaťovičem o ambicích týmu a kabině, v níž hojně slyší slovenštinu a angličtinu.



Nový trenér, nové pořádky. Plus širší, vyrovnanější kádr. Kometu sice dál potáhne Holíkův útok, ovšem křídelník Peter Mueller už nebude trhat rekordy v ice-timu. V jarním play off vytáhl svůj čas na ledě na průměr 24:50 minut za utkání, jednou se s prodloužením dostal nad půlhodinu. Na útočníka extrémní hodnoty, suverénně nejvyšší v celé soutěži.

I takový Milan Gulaš v roli superstar Plzně byl v akci v průměru o dvě minuty méně. „Všichni top hráči chtějí mít logicky co největší ice-time. Kluky, co měli odehráno hodně v NHL, jsem nikdy neviděl v laktátu nebo zakyselené. V podstatě jsem je hned mohl poslat znovu na led. V tomto směru jsou nachystaní jinak,“ popisuje brněnský šéf Libor Zábranský.

Každopádně byl třicátník Mueller nasazovaný výrazně častěji než před pár lety Martin Erat či Tomáš Plekanec . Důvod je prostý. Brněnský kádr nebyl v útoku dostatečně vyvážený. „Vím, že jeho vytížení bylo enormní,“ přiznává Zábranský. „Peter není typ, co by musel nějak moc trénovat. Kondici má v sobě, je profík. Aby byl v pohodě, musí být akorát zdravý,“ dodává.

Od příští středy to bude s jeho pobytem na ledě maličko jinak.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2
Finále
Články odjinud


Články odjinud