Miroslav Horák
8. října 2021 • 12:00

Pech: Hladový kůň nejvíc táhne. Jak vnímá Motor a spojení s Gulašem?

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vypadá to, že tříletý pakt Lukáše Pecha v Motoru je trefou pod víko pro obě strany. Na Spartě už osmatřicetiletému bardovi tolik nevěřili, asi ani nemuseli vzhledem k narvané soupisce. A i protřelému válečníkovi bylo jasné, že porci času adekvátní jeho fortelu utrhne jinde. Tam, kde potřebovali kabinu narvat zkušenostmi, mentorstvím. Nespletli se, z neúnavného válečníka je jeden z nejproduktivnějších hráčů extraligy, aktuálně se čtrnácti body je zatím třetí. Vitální šikula má zapřáhnuto na rekordní ročník.



Formace Gulaš, Pech, Ondráček patří do výkladní skříně aktuální extraligové sezony. Úspěšná a taky hodně vytěžovaná. Pro Lukáše Pecha obří pokrok oproti poslednímu období ve Spartě. „Vždycky jsem byl nastavený tak, že ze svěřeného času musím vytřískat maximum. Na Spartě jsem si přál hrát víc, v Budějovicích si absolutně nemůžu stěžovat,“ říká k tomu majitel 950 startů v elitní české soutěži.

Byl to tedy dobrý krok na jaře opustit Spartu?
„Klíčové je, že jsem v Motoru spokojený. Tím pádem jsem i spokojený s krokem, jaký jsem udělal. V Budějovicích jsem dostal šanci, příchodu sem určitě nelituju. Sparta má výborné hráče, ale to my taky. Kluci tady mají vysokou herní úroveň, jen to chce trochu času a trpělivosti.“

Těžko jste si mohl rýsovat, že budete okupovat přední příčky bodování extraligy, ale lepší start snad ani nešlo chtít, ne?
„Zhruba takhle jsem si představoval, že by to mohlo být. Ale teď mluvím především o týmovém hledisku. Věděl jsem, že se nejprve musíme sžít, najít vlastní tvář. Máme za sebou řadu výborně odehraných utkání se ziskem bodů i těch, která se povedla, ale nedokázali jsme je zužitkovat. Například v Pardubicích nám to těsně uteklo. Škoda, mohli jsme se pohybovat v ještě klidnějších vodách. Pořád jsme však ve středu tabulky, není důvod panikařit. Zásadní je makat jeden den za druhým, abychom přinejhorším zůstali tam, kde jsme. Rádi bychom ještě o chlup výš, ale rozhodně ne dolů. Samozřejmě, že některá utkání nám nevyšla, ale tím si projde každý.“

Minulá sezona Motoru byla katastrofální, klub postavil zcela jiný tým s novými lídry. Očekávání hladových fanoušků jsou značná, vidí výhru v Brně, doma se Spartou, ale kabina to vnímá jinak než na úplnou špici, že?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud