26. října 2021 • 19:21

Frustrovaný Jágr po (ne)faulu namázl soka na mantinel, Plekanec nechápal

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Hradci Králové se hrál parádně navštívený extraligový šlágr mezi Mountfieldem a Kladnem (4:3 v prodloužení), na družinu Jaromíra Jágra dorazilo zhruba šest tisícovek fanoušků. Ti legendu přivítali potleskem, mnozí hradečtí příznivci dokonce povstali a velikánovi aplaudovali vestoje. A už první třetina přinesla hustou podívanou. Hlavní role? Ano, Jaromír Jágr a na jeho poměry nevídaný kousek: tvrdé dohrání soka na hrazení. Bylo kolem toho celkem vzrušení.



Běžela 14. minuta a hosté se vztekali. Jaromír Jágr při atakování Ahtiho Oksanena lehounce klepl do Finovy hole, padajícího náčiní si všiml hlavní sudí a Kladnu signalizoval vyloučení. Jágr v tu chvíli jako když dostane výboj tisíc voltů. Cosi houkl na rozhodčího a poháněný frustrací se rozjel vstříc hradeckému bekovi Graemu McCormackovi, kterého namáznul na mantinel.

Mountfield HK - Kladno: Plekanec kritizoval vyloučení Jágra při seknutí do Oksanena
Video se připravuje ...

Ironií je, že v tomto případě šlo o evidentní pozdní dohrání. Jasné vyloučení, na rozdíl od prvního diskutabilního momentu, kdy Oksanen ochotně hokejku pustil k zemi. To ostatně vehementně reklamoval Tomáš Plekanec . „Ať jde do posilovny! Hokejka váží pět set gramů a on ji neudrží,“ zaznělo z úst kladenského centra díky mikrofonu, umístěném na těle arbitra. Muži v pruhovaném byli neoblomní, Rytíři šli potřetí do oslabení, do konce úvodního dějství ještě jednou…

Trenér Čermák si při první pauze vyžádal konzultaci u sudích, nebyl příliš vyslyšen, své poznámky jim pak sděloval těsně před druhou třetinou. Nejspíš jim vyčítal i situaci z 6. minuty, kdy byl mimo těžiště hry Kevinem Klímou beztrestně napaden Matyáš Filip do obličeje.

Mountfield HK - Kladno: Kevin Klíma zasáhl soupeře hokejkou
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Kladno: Žába puk vyhrála. Na Račuka se usmála, 0:1
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Mountfield HK - Kladno 4:3p. Rytíři byli blízko ke třem bodům, berou jen jeden
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 28:23. F. Pavlík, 34:02. Oksanen, 58:37. F. Pavlík, 62:20. Blain

Hosté: 05:30. Račuk, 53:06. Hlava, 56:50. Jágr

Sestavy

Domácí: Š. Lukeš (Kiviaho) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – R. Pilař, Lalancette, Kelly Klíma – Lang, Koukal, Orsava.

Hosté: Bow (Stahl) – Kehar, Dotchin (A), K. Wood, Ticháček, J. Suchánek (A), Baránek, Funk – Hlava, Plekanec (C), Jágr – Kristo, A. Kubík, M. Beran – Račuk, Filip, Melka – Hajný, Pitule, V. Bílek.

Rozhodčí

Hejduk, Vrba – Zíka, Šimánek

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

5 322 diváků

Rytíři Kladno Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud