26. listopadu 2021 • 20:30

SESTŘIHY: Hradec - Sparta 3:8. Show Chlapíka 3+2! Druhá výhra Růžičky

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na takový výkon se načekali. Hokejisté Sparty si ve 26. kole s až nečekanou chutí zastříleli proti Hradci Králové, který na jeho hřišti rozstříleli 8:3. Hattrick a dvě nahrávky si připsal útočník Filip Chlapík. Liberec si doma vyšlápl doma na Plzeň, kterou porazil rozdílem 4:2. Litvínov pod vedením kouče Vladimíra Růžičky vyhrál 3:2 nad Českými Budějovicemi a uspěl tak i ve druhém domácím utkání. Mladá Boleslav nezvládla závěr vyrovnané bitvy v Karlových Varech a padla 0:3. Vítkovice přehrály Kometu 3:2.



Druhou domácí výhru pod Růžičkou vystřelil Jarůšek

Po opatrném úvodu se do první slibnější šance dostal ve třetí minutě domácí Estephan, brankář Hrachovina byl však připraven. V sedmé minutě ale již opora Motoru neměla šanci zasáhnout. Po rychlém protiútoku a Demelově krásné přihrávce zakončoval Zdráhal do prázdné branky.

Severočeši posíleni vedoucím gólem zvýšili aktivitu, druhý gól ale i kvůli jistému Hrachovinovi nepřidali. Vyrovnat mohl ve 13. minutě Bindulis, jenže trefil pouze tyč. O pár vteřin později jej na druhé straně napodobil Straka. V 17. minutě hosté vyrovnali a pomohla jim k tomu chyba Balinskise v rozehrávce, po níž Ondráček prostřelil Godlu.

Verva poté nevyužila první přesilovou hru, v polovině utkání se ale prosadila v oslabení. Čtyři sekundy před návratem Hrbase na led prostřelil Hrachovinu nečekaně Demel. Ve 39. minutě měl na hokejce vyrovnání Holec, Godla ale jeho samostatný nájezd zlikvidoval.

Na začátku třetí části přiblížil domácí výhře důrazný Jarůšek, jenž překonal Hrachovinu v početní výhodě. Utočník Vervy měl při dalším střídání opět velkou šanci, tentokráte ale puk za brankáře Motoru neprotlačil. Hosté mohli snížit v přesilové hře, faul Hübla však potrestat nedokázali. Stejně nezvládl uklidnit domácí z brejku Lukeš, který nemířil přesně.

V závěru sice hosté nevyužili další početní výhodu, v dlouhé power play ale přece jen Hanzl snížil. Vyrovnat se již hostům nepodařilo, sérii čtyř venkovních zápasů tak začali porážkou a nenavázali na předešlé tři výhry na kluzištích soupeřů.

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička (Litvínov): „Byl to zápas o chybách. I my jsme ji udělali a soupeř po ní srovnal na 1:1. Pak jsme dali šťastný gól na 2:1, ale víceméně to byl vyrovnaný zápas. Podle mého to byl i s ohledem na omezený počet diváku divný zápas, ale jsme hrozně rádi, že se nám ho podařilo vyhrát. Budějovice jsou nepříjemný soupeř.“

Jaroslav Modrý (České Budějovice): „Neodehráli jsme špatné utkání, měli jsme dobré pasáže, ale udělali jsme pár individuálních chyb a stálo nás to zápas. Litvínov hrál zodpovědně a o pár detailů byl lepší.“

SESTŘIH: Litvínov - České Budějovice 3:2. Druhá výhra Vervy pod Růžičkou, rozhodl Jarůšek
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 07:27. P. Zdráhal, 29:59. Demel, 42:55. Jarůšek

Hosté: 16:28. J. Ondráček, 59:15. M. Hanzl

Sestavy

Domácí: Godla (Zajíček) – Hrbas, Irving, O. Baláž, Balinskis, Demel, Stříteský, Strejček – P. Straka (A), Estephan, P. Zdráhal – M. Chalupa, V. Hübl (C), F. Lukeš (A) – Kudrna, Sukeľ, Jarůšek – Zygmunt, Gerhát, P. Svoboda.

Hosté: Hrachovina (Strmeň) – Bindulis, Percy, Piskáček (A), Šenkeřík, Vráblík, M. Jandus, Štich – Abdul, M. Hanzl, J. Ondráček – Holec, L. Pech (A), Gulaš (C) – Vondrka, D. Voženílek, Karabáček – M. Beránek, T. Šoustal, Valský.

Rozhodčí

Jeřábek, Horák – Zíka, Ganger

Stadion

Návštěva

1000 diváků

Strašlivý závěr stál Bruslaře všechny body

V úvodním dějství, které skončilo bez branek, měli opticky navrch Západočeši. Největší příležitosti k otevření skóre měli domácí při střele Pulpána, která zazvonila o tyč boleslavské branky, a nahození Osmíka, jež se zastavilo těsně před brankovou čárou. Na druhé straně byl nejblíže ke vstřelení branky Dufek, ale jeho příležitost překazil za cenu faulu Pulpán.

Druhá dvacetiminutovka začala náporem Mladé Boleslavi a jen díky výbornému zákroku Novotného se po střele Fořta z bezprostřední blízkosti neměnilo skóre. Rovněž i Najmanovi chybělo málo, aby ve 25. minutě, když nebezpečně dotíral na připraveného karlovarského gólmana, proměnil svou dorážku. Narůstající tlak Bruslařů v polovině zápasu hasili hráči Energie jen za cenu série faulů a poté, co byli krátce po sobě vyloučeni Osmík a Plutnar, dostali hosté šanci hrát 32 sekund pět na tři.

I když sérii vyloučení hráči z lázeňského města i za cenu velké obětavosti ubránili, mohlo se jít do kabin za jednobrankového vedení hostů. Ve 40. minutě protlačili Středočeši puk za Novotného záda, což potvrdil i videorozhodčí. Následně si však trenér Pešout vzal trenérskou výzvu a branka po dlouhém zkoumání videa byla hlavními rozhodčími odvolána z důvodu bránění útočícího hráče brankáři Novotnému.

Bylo zřejmé, že v závěrečné třetině pravděpodobně rozhodne, kdo vstřelí první branku. Středočeši svírali domácí v jejich obranném pásmu, ale vynikající Novotný pochytal všechny nebezpečné střely, při nichž vynikal zejména agilní Fořt. Při vyloučení Ševce dokonce v oslabení ujela dvojice Stránský, Bičevskis, ale i střela Stránského skončila v náručí bezchybného strážce domácí branky.

Ještě v téže přesilovce však Mikúš nezištně přihrál Kohoutovi do předbrankového prostoru a jeho teč otevřela účet zápasu. Blízko vyrovnání byl opět Fořt, ale jeho střela se otřela o horní tyčku. To však bylo ze strany Mladé Boleslavi vše. V 58. minutě nejdříve Rachůnek po objetí branky zasunul puk za bezmocného Růžičku a jen o 34 sekund později po nahrávce Vondráčka dovršil účet zápasu gólem do prázdné branky Mikúš.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „Pro nás to bylo hodně těžké utkání s velmi kvalitním a houževnatým soupeřem, který hraje výborně organizovaně. Věděli jsme, že se jim musíme vyrovnat v pohybu, což se nám i v první třetině dařilo. Ve druhé třetině jsme udělali zbytečné fauly a tam odvedli naši hráči fantastickou práci v oslabení, což bylo jedním z klíčových momentů, proč jsme to utkání dnes zvládli. Bylo to extrémně vyrovnané s šancemi na obou stranách, ale výborně nás podržel Filip Novotný. Jsme hodně rádi, že jsme takhle náročné utkání dotáhli do vítězného konce.“

Pavel Patera (Mladá Boleslav): „Bylo to vyrovnané utkání, které bylo o prvním gólu, bohužel jsme ho dostali my. Co předcházelo před prvním gólem, to už nechám na jiných, ale my samozřejmě máme plno přesilovek a nepomůžeme si v nich, sehráli jsme je špatně. Tam jsme mohli - a také měli - dát nějaké góly, ale vůbec se nám to nepovedlo dobře sehrát. A protože Vary daly první gól, tak vyhrály.“

SESTŘIH: Karlovy Vary - Mladá Boleslav 3:0. Dlouho bezgólový zápas rozhodl závěrečný uragán domácích
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 52:55. Kohout, 57:23. T. Rachůnek, 57:57. T. Mikúš

Hosté:

Sestavy

Domácí: F. Novotný (Habal) – Martin Rohan, Plutnar, Parkkonen, Dlapa, T. Havlín, Pulpán (A), L. Doudera – T. Rachůnek (A), Jiří Kulich, Flek – Immo, T. Mikúš, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček (C).

Hosté: J. Růžička (Krošelj) – Pavel Pýcha, Ševc (C), Jánošík, Lintuniemi, Bernad, Pláněk (A), Šidlík – Lunter, Fořt, Kelemen – Kotala, Claireaux, J. Dufek – Pospíšil, O. Najman, P. Kousal – Jan Eberle, Bičevskis, J. Stránský (A).

Rozhodčí

Tomáš Veselý, Filip Vrba – Jan Brejcha, Jan Votrubec

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Zaťovičovu radost rychle zahnal Plášil

Vítkovice zahájily duel s větší iniciativou, ale první velké příležitosti přišly až ve druhé třetině, kterou odstartovala šarvátka Kaluse s Ďalogou. Hned vzápětí pronikl do týla brněnské obrany Hruška, ale proti svému mateřskému klubu ze sóla přestřelil bránu.

Před polovinou utkání však domácí ukázkově sehráli rychlý protiútok, Solovjov nabil puk před bránu Bukartsovi, který takové šance s jistotou proměňuje. Stav mohl srovnat Mueller, po jeho výpadu se však efektním zákrokem blýskl domácí brankář Stezka.

Hosté po inkasovaném gólu zvýšili obrátky a vytvořili si tlak, který však před koncem druhé části ukončil svým faulem Rákos. Vítkovice navíc přesilovku pět na čtyři zužitkovaly už za čtrnáct sekund: Lakatoš sice měl problém se zpracováním Solovjovovy přihrávky, ale pak puk zkrotil a jeho technická a umístěná střela z křídla si našla cestu za Tomkova záda. Vítkovický útočník si po návratu z Finska připsal pátou trefu v pátém utkání.

Hosté se dočkali kontaktního gólu až deset minut před koncem. Nápor při pět na čtyři sice nevyužili, ale krátce po návratu vyloučeného Krenželoka na led se individuálně prosadil Mueller, jehož rána skončila pod horní tyčkou.

Kometa dostala nový impulz a hrnula se za vyrovnáním. Marosz ji nabídl další přesilu, ale Brno dohnalo manko až při hře pět na pět po nevyužité možnosti domácího Deje zásluhou Zaťoviče, který v čase 57:02 úspěšně tečoval Hollandovu střelu od modré čáry.

Na prodloužení však nedošlo. O 42 sekund později od modré čáry vystřelil také Plášil a jeho pokus prošel až do brněnské branky.

Brno ještě v poslední minutě odvolalo z branky Tomka, ale znovu vyrovnat už nedokázalo.

Ohlasy trenérů

Radek Philipp (Vítkovice): „Dvě třetiny to byl vyrovnaný zápas. My jsme byli možná lepší v zakončení a vybudovali jsme si náskok 2:0, ve třetí třetině nás ale Brno zavřelo a báli jsme se o výsledek. Kometa před koncem vyrovnala, ale vážíme si toho, jak mužstvo na ten vyrovnávací gól zareagovalo a že se z toho nesložilo. Získali jsme tři body, jsme za to vděční a samozřejmě velký dík patří do kabiny, obzvláště brankáři Stezkovi.“

Jiří Kalous (Kometa): „Byl to vyrovnaný zápas, bohužel z něj odjíždíme bez bodu. Mrzí nás to o to více, že jsme dokázali v závěru dotáhnout dvougólové vedení soupeře. Přesto jsme vzápětí to utkání byli schopni ještě ztratit. Je to pro nás škoda.“

SESTŘIH: Vítkovice - Kometa Brno 3:2. Hosté chvilku před koncem dorovnali, rozhodla dělovka Plášila
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 29:01. Roberts Bukarts, 39:21. Lakatoš, 57:45. Plášil

Hosté: 49:51. P. Mueller, 57:03. Zaťovič

Sestavy

Domácí: Stezka (Dolejš) – A. Solovjov, R. Polák (C), Galvinš, Jakub Stehlík, P. Koch, L. Kovář, Plášil – L. Krenželok (A), J. Hruška (A), Lakatoš – R. Bondra, Lindberg, M. Kalus – Dej, Marosz, Roberts Bukarts – Lednický, Chlán, Fridrich.

Hosté: Tomek (J. Sedláček) – Gulaši (A), Bartejs, Ďaloga, R. Holland, Kučeřík, Roth, L. Forman – Meluzín, Rákos, Vincour – Zaťovič (C), P. Holík, P. Mueller (A) – R. Pavlík, Krištof, L. Horký – Dočekal, Ostřížek, Mallet.

Rozhodčí

Obadal, Stano – Gerát, Šimánek

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

1 000 diváků

Hradecký krach ve druhé třetině řídil Chlapík

Úvod duelu patřil Spartě. Vůbec nebyl vidět jakýkoliv rozdíl daný postavením v tabulce. Zatímco Hradec Králové seděl na druhé pozici, Sparta až na jedenácté. I proto, že prohrála deset z posledních jedenácti duelů.

Přesto Pražané šli do zápasu s lepší energií. Velkou šanci měl hned na začátku Buchtele, ale jeho bekhendový pokus zastavil gólman Lukeš, který tentokrát dostal příležitost před Finem Kiviahem. V tuto chvíli ještě zasáhl, v páté minutě však už nestačil na Chlapíkovu chytrou střelu po ledě.

Hosté vedli, možná to byl pro domácí impulz, aby zabrali. Přidali a snahu potvrdili v přesilovce. V 16. minutě se prosadil z dorážky Lev.

I když byla první třetina vyrovnaná, druhá zcela změnila průběh hry. Především produktivita hostů zlomila duel a dokonce donutila domácí, aby vystřídali gólmana.

Sparta dala čtyři branky během prvních jedenácti minut druhé části. V přesilovce se po perfektní kombinaci trefil reprezentant Řepík. Poté přišlo pár chvil klidu před uragánem. Pražané nasázeli tři góly za tři minuty a 31 sekund, čímž prakticky rozhodli celý zápas.

Nejprve podruhé skóroval Chlapík, k němuž se šťastně odrazil puk. Po něm proměnil únik Řepík, jemuž poslal skvělou přihrávku Kaše. Poté Mountfield vystřídal brankáře. Jenže bylo to k ničemu - Kiviaho inkasoval z první střely, pokořil ho Moravčík.

Naději pozvedl pro Hradec matador Koukal, jenž se prosadil chytrou otočkou kolem brány. Jenže bylo to jen lehké procitnutí. Ve třetí třetině skóroval Sobotka, Chlapík dovršil hattrick a Sparta si držela výrazný náskok. Mountfiled sice ještě snížil, ale nestačilo to. Sparta vítězství potvrdila zásluhou Matuškina. Byla jasně lepší.

Ohlasy trenérů

Tomáš Martinec (Mountfield HK): „Bylo to zasloužené vítězství Sparty. Výsledek mluví za vše. Myslím, že si přinesla formu z Ligy mistrů, kde se přece jenom hraje v jiném tempu. Od začátku měl soupeř lepší pohyb. Hosté mají kvalitní tým, my jsme na to hráče upozorňovali, že postavení v tabulce není důležité. Bohužel jsme se nedrželi hry, která nás zdobila.“

Josef Jandač (Sparta): „Vyšla nám hlavně druhá třetina, kdy jsme soupeři odskočili na více gólů. Myslím, že od té doby jsme utkání zvládli. Odehráli jsme výborný zápas s výjimkou druhých deseti minut v první třetině, kdy jsme si to zbytečnými fauly zkomplikovali. Pak nám vycházely věci, které nám předtím nešly. Mužstvo si šlo od začátku za vítězstvím.“

SESTŘIH: Mountfield HK - Sparta Praha 3:8. Rozhodla druhá třetina, Chlapík 3+2!
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 15:02. Lev, 38:34. Koukal, 53:49. Smoleňák

Hosté: 04:08. F. Chlapík, 23:12. M. Řepík, 27:58. F. Chlapík, 28:49. M. Řepík, 30:29. Moravčík, 42:59. Sobotka, 47:11. F. Chlapík, 56:18. Matuškin

Sestavy

Domácí: Š. Lukeš (29. Kiviaho) – Blain, Nedomlel, F. Pavlík (A), Šalda, McCormack, Jank – Oksanen, Lev (A), Smoleňák (C) – Jergl, Kevin Klíma, Perret – Kelly Klíma, Lalancette, R. Pilař – Orsava, Koukal, Lamper.

Hosté: Salák (Machovský) – Moravčík, Matuškin, A. Polášek (A), Radek Jeřábek, T. Pavelka, Mikliš – M. Řepík (C), R. Horák, D. Kaše – F. Chlapík, Sobotka, Buchtele (A) – Dvořáček, Vitouch, J. Strnad – J. Konečný, Z. Doležal.

Rozhodčí

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Bulíř proti „svým“ Tygrům bez bodu

V dresu Plzně dorazila pod Ještěd poprvé v roli hosta dlouholetá opora Bílých Tygrů Michal Bulíř, aktuálně nejproduktivnější hráč hostů. Jeho návrat však mohla s ohledem na nová vládní protiepidemická opatření sledovat jen tisícovka diváků.

Hosté z Plzně předvedli bleskový vstup do utkání a již ve druhé minutě se ujali vedení, když Budíkovu přihrávku před branku nešťastně srazil za Kváčova záda obránce Štibingr. Domácí odpověděli náporem a v osmé minutě se dočkali vyrovnání. Po souhře prvního útoku stál na konci akce Filippi, jenž bekhendem zavěsil pod horní tyčku. Hosté si mohli vzít vedení zpět, jenže střelu Kantnera zastavila branková konstrukce.

Druhé dějství nabídlo oboustranně rychlý hokej, gólů se ale diváci dočkali až v závěru třetiny. Ve 36. minutě se při signalizované výhodě dostal k puku před Kváčou neobsazený Lang a poslal hosty znovu do vedení.

Nápor domácích přinesl vyrovnání ve 39. minutě, kdy Vlach střílel ze záporného úhlu do zad brankáře Svobody. Ten při zákroku vychýlil branku, ale po konzultaci s videorozhodčím byl gól uznán. Než se hosté vzpamatovali z vyrovnání, našel Klepiš před Svobodou zcela volného Grígera, který strhl vedení na stranu Liberce.

Ve třetí třetině se prosadili domácí ve 48. minutě. Po závaru před Svobodou si našel puk Filippi a zvýšil přes ležícího brankáře hostí na 4:2. Domácím pak zatrnulo, když Kváča inkasoval tvrdou bombu z mezikruží přímo do masky, naštěstí bez vážnějších následků. Necelé dvě minuty před koncem zkusili hosté power play, Liberečtí ale svůj náskok uhájili.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (Liberec): „Myslím, že jsme podali velice dobrý výkon. Ze začátku jsme byli trošku zaražení po tom šťastném gólu soupeře, ale pak jsme se nadechli, vytvořili jsme si šance, měli jsme důraz v útočném pásmu. Po gólu, který jsme dostali na 1:2, se nám to v závěru druhé třetiny povedlo otočit. Třetí třetinu jsme odehráli dobře, gratulace míří do kabiny. Bylo to důležité vítězství a myslím, že i slušný výkon.“

Miloš Říha ml. (Plzeň): „Do utkání jsme dobře vstoupili, dostali jsme domácí do problémů, ale stejně ta hra nebyla v úvodu úplně optimální a domácí zaslouženě vyrovnali. Pak jsme hru změnili a myslím, že jsme měli více ze hry, měli jsme šance, tyč a podobně. Stejně ale ta druhá část byla špatná, hned po vstřeleném gólu na 2:1 jsme udělali spoustu individuálních chyb a de facto jsme si ty dva góly, které otočily zápas a rozhodly, dali sami. Doufám, že si hráči sednou na zadek a začneme zase pracovat pro tým. Domácí byli obětavější, pracovitější, šli si za vítězstvím víc, proto jsme prohráli.“

SESTŘIH: Liberec - Plzeň 4:2. Bílí Tygři otočili utkání a vyhráli doma po třech zápasech
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 07:59. Filippi, 38:57. J. Vlach, 39:43. Gríger, 47:56. Filippi

Hosté: 01:41. Budík, 35:39. M. Lang

Sestavy

Domácí: Kváča (J. Pavelka) – M. Rosandić, Kolmann, M. Ivan, Melancon, Derner, Štibingr, J. Šedivý – Ordoš, Filippi (A), Gríger – A. Najman, Klepiš, M. Zachar – J. Vlach, P. Jelínek (C), Jiruš – A. Dlouhý, J. Šír, Klapka.

Hosté: Miroslav Svoboda (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (C), Kremláček, Jiříček, Kvasnička, Budík, Hamšík – Dzierkals, Kodýtek (A), Schleiss – Blomstrand, G. Thorell, Bulíř – F. Suchý, Mertl, Kantner – Adamec, F. Přikryl, M. Lang.

Rozhodčí

Pešina, Micka – Lučan, Kis.

Stadion

Home Credit Arena, Liberec

Návštěva

1 000 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Mountfield 56 31 9 5 11 182:115 116
2. Třinec 56 31 6 7 12 174:118 112
3. Sparta 56 27 6 6 17 203:153 99
4. Č. Budějovice 56 26 5 5 20 166:151 93
5. Pardubice 56 22 11 5 18 173:152 93
6. Plzeň 56 24 5 9 18 167:154 91
7. Liberec 56 25 3 8 20 146:147 89
8. Vítkovice 56 22 8 5 21 142:149 87
9. Olomouc 56 20 8 4 24 133:152 80
10. Brno 56 17 10 5 24 145:163 76
11. M. Boleslav 56 21 3 7 25 128:148 76
12. K. Vary 56 19 4 7 26 160:176 72
13. Litvínov 56 18 4 8 26 152:173 70
14. Kladno 56 14 6 8 28 142:183 62
15. Zlín 56 9 6 5 36 108:187 44
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud