Pavel Ryšavý
11. ledna 2022 • 05:00

Cesta Hradce do čela: identita i chemie. Můžeme se pořád zlepšovat, říká kouč

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Hradci najdete hodně slušných hráčů. Jen dohromady jim to funguje tak, že Mountfield je lepší než nadprůměrný. Teď se vytáhl na první místo. Mezi nejlepšími se drží prakticky od začátku, trápí zbytek Tipsport extraligy pohybem a dotěrností. Když přijde porážka? Nenavazuje další. „Musíme pracovat, zlepšovat se. Vidíme totiž, že se zlepšovat pořád můžeme,“ říká kouč Tomáš Martinec. Ne, není splněno.



Hráči a realizační tým se chytli kolem ramen, kapitán Radek Smoleňák měl krátký projev. Klobouk, kterým kabina ozdobí nejlepšího hráče zápasu, dostal Kelly Klíma. Tohle byla tečka za výhrou proti Mladé Boleslavi 5:2 a hradeckým posunem na první místo v tabulce.

A dál? Dál nic. Třinec stojí kvůli covidu, Mountfield ho se zápasem navíc zastrčil pod sebe. Když sečtete herní styl a výsledky? Pozice na vrcholu mu sluší. „Ale že byste tady viděli někoho, kdo bude chodit s rukama nad hlavou?“ pousměje se trenér Tomáš Martinec. „Ne, to určitě ne. Pro nás je teď už cílem, ať se dostaneme přímo do play off, pořád musíme pracovat, zlepšovat se. Vidíme, že se zlepšovat pořád můžeme,“ dodává, že hlavní je udržet čtyřku. Jistě, jeho optikou v tuhle chvíli nemůže být totiž už v tabulce lépe, maximálně stejně nebo hůř.

Martinec je náročný, pochválí, ale působí, že je i věčně nespokojený. Hledá dokonalost. „Nejhorší, co bychom teď mohli udělat, je, že se tady budeme plácat po zádech a dát si jen báčko, až přijdeme příště na trénink. O to víc do všeho musíme šlápnout, protože vidíme, že cesta je dobrá. Tuhle laťku chceme udržet,“ notuje mu kapitán Radek Smoleňák.

Když mluví o cestě. Jaká vlastně je? Velké nákupy škrtněte. V létě Mountfield

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud