Květoslav Šimek
1. února 2022 • 14:30

Vítkovice hrají nad očekávání: našly sílu v přesilovce i jistotu v bráně

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lepší, než jste čekali. Vítkovice jsou prozatím největším překvapením extraligy. Před sezonou se předpovídalo, že budou bojovat o udržení, v lepším případě o předkolo play off. A Ostravané v našlapané soutěži atakují elitní čtyřku. Co je zvedlo? Kdo tým nakopnul? A co s nimi udělá dlouhodobé zranění Robertse Bukartse?



Žádné předčasné oslavy, ve zběsilém finiši základní části se vyrovnané pořadí v extraligové tabulce může rychle převrátit. Nicméně výsledky, předváděná hra i forma jednotlivců jsou u Vítkovic v plusu. Daleko výraznějším, než se očekávalo. Jaromír Jágr o týmu Miloše Holaně dokonce mluví jako o černém koni pro play off. A poupravit názor musel i bývalý trenér a expert Marek Sýkora, který v mládí v Ostravě krátce působil.

„Před sezonou jsem Vítkovice označil za tým, který bude hrát málem o záchranu, to se mi vůbec nepovedlo,“ přiznal upřímně Sýkora v nedávném komentáři pro Sport. „Příjemné překvapení, hrají velmi dobře. A tvrdě. Mají v obraně silné hráče. Vrátil se Lakatoš, okamžitě se projevil, dává góly. A brankář Stezka, nováček v týmu, má výbornou úspěšnost.“

Co Vítkovice dostalo do horních pater tabulky?

1. Holaňův rukopis. Vědí, co mají hrát. Trenér Miloš Holaň připravil se svými spolupracovníky Radkem Philippem a Romanem Šimíčkem jasný herní plán a vizi. Mají přesně zmapováno, v čem je síla kádru, kde případné slabiny. Dáváme málo gólů? O to pevnější a poctivější musí být defenziva, které šéfuje zkušený mazák Roman Polák. Osobnost. Autorita. Stačí jeden jeho pohled a všichni mají jasno. Polevit nejde.

Základem Holaňova týmu je zdravá agresivita, chytrost, bruslení.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud