17. února 2022 • 20:52

SESTŘIHY: Zlín - Kladno 3:2, rozhodl gól v závěru. Sparta - Vary 4:3

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Zlína porazili v předehrávce 53. extraligového kola Kladno 3:2. Berani v dramatickém duelu týmů ze dna tabulky rozhodli o výhře v čase 59:55 při přesilovce pět na tři. Sparta v dohrávce 43. kola porazila Karlovy Vary 4:3. Pražané zvítězili počtvrté v řadě a posunuli se na šestou příčku tabulky.



Zlín gólem pět sekund před koncem zdolal Kladno

Hokejisté Zlína porazili v předehrávce 53. extraligového kola Kladno 3:2. Berani v dramatickém duelu týmů ze dna tabulky vedli 1:0, po druhé třetině však prohrávali 1:2. O jejich výhře nakonec rozhodl v čase 59:55 při přesilovce pět na tři obránce Daniel Gazda, jenž si předtím připsal nahrávku u vyrovnávací branky. Gól a asistenci zaznamenal v dresu vítězů i útočník Zdeněk Okál. Zlín ztrácí na předposlední Kladno 14 bodů.

Kladenský asistent Jiří Burger prohlásil, že pro Středočechy je prohra velkým zklamáním. „První třetina z naší strany nebyla dobrá, neměli jsme dostatečný pohyb a agresivitu. Ve druhé třetině jsme odehráli výborně čtyři oslabení, podařilo se nám vstřelit dvě branky. O zápase rozhodly šance ve třetí třetině, které jsme nedali,“ řekl novinářům Burger.

Zlín, který vyhrál předchozí tři domácí utkání, začal i tentokrát dobře. Téměř jistý gól měl na holi Zabusovs, kladenský gólman Bow se však vyznamenal. Vedení ale získali Berani záhy. V šesté minutě nechali Rytíři volný prostor před brankou, kam si na střelu do prázdné branky sjel obránce Suhrada.

Lepší byli domácí i při vyloučení Suchánka a zvýšit náskok mohli i během svého oslabení, Köhler však v úniku neuspěl. První třetina pak byla v 18. minutě přerušena po kolapsu jednoho z diváků a dohrávala se po přestávce.

Duel dvou nejhorších týmů dosavadního průběhu extraligy byl celkem vyhrocený, o potyčky nebyla nouze. O vedení se ale připravili Zlínští sami. Při přesilovce nejprve fauloval Claireaux, a když se do početní výhody dostali po hře ve čtyřech na obou stranách Rytíři, trefil se Hlava.

Středočeši pak byli od 33. minuty dokonce napřed. Kašíkovi zůstal stát puk na brankové čáře, čehož svým důrazem využil Zikmund. Jeho trefu potvrdil i videorozhodčí. Následně sice hráli Zlínští přesilovku, srovnat krok ale nedokázali.

Na startu třetí třetiny mohl zvýšit na rozdíl dvou tref Melka, Kašík ale proti jeho pokusu vytáhl fantastický zásah. A pak sledoval, jak jeho spoluhráči na druhé straně vyrovnávají. Nepřehlednou situaci v brankovišti na úkor Bowa zvládl lépe Okál.

O zisku tří bodů pak mohly rozhodnout oba týmy. Nejprve tečoval před brankou Honejsek, na druhé straně hosté promrhali ještě lepší šanci. Při přečíslení tři na jednoho tři minuty před koncem dával Melka puk Hlavovi, ten ale ani nezakončil.

„Bylo to dobře udělané, ale puk jsem nějak netrefil, musím se na to podívat. I o chvíli později jsem střílel z mezikruží, to v takových zápasech musí být gól. Prohra jde i za mnou. Dostávám od trenérů velkou důvěru a prostě jsem to pos...,“ řekl Nicolas Hlava. Tři body Kladnu nevystřelil ani Plekanec.

A pak to přišlo: v čase 59:51 inkasoval dvě trestné minuty za zalehnutí puku Zikmund, 2+10 minut navíc obdržel za nesportovní chování Plekanec a Berani vycítili šanci na zvrat. Vzali si oddechový čas a pět sekund před koncem ranou od modré čáry rozhodl Gazda. „Dnešní výhra ale nemění nic na naší situaci, záchrana je pořád z oblasti zázraků,“ poznamenal zlínský trenér Luboš Jenáček.

Ohlasy trenérů:

Luboš Jenáček (Zlín): „První třetinu jsme měli dobrý pohyb, kluci byli natěšení, bruslili, vytvářeli jsme si možnosti. Druhá třetina byla nejhorší paradoxně proto, že jsme hráli přesilovku. Trápí nás celou sezonu, už se tam protočilo plno hráčů, ale pořád nic. Góly nedáváme, chybí nám tam klid. Dostalo nás to dolů a Kladno bylo lepší. Káša (Libor Kašík) pochytal šance soupeře, šli jsme si za vyrovnáním, což se povedlo. Závěr pak byl, jaký byl. Dnešní výhra ale nemění nic na naší situace, záchrana je pořád z oblasti zázraků.“

Jiří Burger (Kladno): „První třetina z naší strany nebyla dobrá, neměli jsme dostatečný pohyb a agresivitu. Ve druhé třetině jsme odehráli výborně čtyři oslabení, podařilo se nám vstřelit dvě branky. O zápase rozhodly šance ve třetí třetině, které jsme nedali. Závěr byl takový, jaký byl. Je to pro nás velké zklamání.“

SESTŘIH: Zlín - Kladno 3:2. Gazda vykřesal Ševcům naději trefou 5 sekund před koncem
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 05:19. Suhrada, 48:52. Okál, 59:55. Gazda

Hosté: 22:34. Hlava, 32:52. Zikmund

Sestavy

Domácí: Kašík (Huf) – M. Novotný, Gazda, O. Němec (A), Suhrada, Hamrlík, Ferenc – Honejsek, Claireaux, Mallet – Kubiš (C), R. Veselý, Zabusovs – Köhler, Hejcman, Karafiát – P. Sedláček (A), Makarenko, Okál.

Hosté: Bow (Janus) – Dotchin (A), Baránek, K. Wood, Ticháček, Donaghey, J. Suchánek (A), Arzamascev – Hlava, Plekanec (C), A. Kubík – M. Beran, Filip, M. Indrák – Melka, Zikmund, Pytlík – Babka, Kuťák, Jágr.

Rozhodčí

Pešina, Kika – Brejcha, Votrubec

Stadion

Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín

Návštěva

1000 diváků

Sparta zdolala Karlovy Vary 4:3, po čtvrté výhře za sebou je v tabulce šestá

Hokejisté Sparty v dohrávce 43. kola extraligy porazili Karlovy Vary 4:3. Pražané zvítězili počtvrté v řadě a posunuli se na šestou příčku tabulky. Na čtvrtou Plzeň chybějí svěřencům trenérského dua Josef Jandač, Miloslav Hořava čtyři body, oproti Indiánům však mají zápas k dobru. Hosté prohráli třetí z posledních čtyř duelů a zůstali jedenáctí.

„Sparta nyní hraje ve velké formě a v dnešním zápase dokázala využít v podstatě jakoukoli chybu, kterou jsme v defenzivní části udělali. I proto jsme nedosáhli na body,“ zhodnotil duel zklamaný asistent trenéra hostů Tomáš Mariška.

Již po 20 sekundách vyzval karlovarský Plutnar ke skórování Kulicha, sedmnáctiletý útočník ale odkrytou Hudáčkovu branku minul. Z protiakce udeřila Sparta. Pavelkovu přihrávku si před brankou našel osamocený Doležal a bez problémů překonal Lukeše.

Energie se po inkasovaném gólu dostávala do hry pomalu a šance si vytvářela jen stěží. Přesto hosté dokázali zásluhou Rachůnkovy nenápadné akce vyrovnat. Třicetiletý útočník nachytal Hudáčka nahozením prakticky z brankové čáry a vstřelil 11. gól v sezoně.

Druhá třetina začala opatrněji. V 26. minutě využil zmatku v karlovarských řadách Šmerha a uháněl sám na Lukeše, gólman hostů si však s jeho únikem dokázal poradit a udržel nerozhodný stav.

Vedoucí branky se domácí dočkali v 36. minutě, individuální akci Kašeho zakončil z hranice brankoviště Horák. Hned po minutě a půl sparťané odskočili na rozdíl dvou gólů. Kohoutovo vyloučení potrestal po Pavelkově přihrávce Thorell, jenž z pravého kruhu potřetí prostřelil Lukeše.

Pavelka si v zápase připsal dvě přihrávky a s 25 body (5+20) je nejproduktivnějším obráncem Sparty. „V posledních zápasech se mi bodově daří, ale rozhodně to pro mě není priorita, důležité jsou týmové výhry. Osobně se na ledě cítím dobře, ale je to hlavně kvůli tomu, že fungujeme jako tým a sbíráme důležité výhry,“ uvedl Tomáš Pavelka, jenž prožívá bodově nejúspěšnější sezonu v extraligové kariéře.

V 47. minutě Karlovarští v přesilové hře zamkli protivníka v obranném pásmu a po dvou závarech před Hudáčkem se dočkali snížení. Z dorážky přiblížil Západočechy na rozdíl jediné branky Jiří Černoch. „Jsem rád, že jsem se prosadil právě proti Spartě. Je to klub, který mě dostal do velkého hokeje, takže mám ve vzájemných zápasech vždycky o něco vyšší motivaci,“ řekl pětadvacetiletý útočník, jenž Pražanům vstřelil branku i v listopadovém posledním střetnutí.

Sparta v 55. minutě odskočila zásluhou Kašeho dorážky na 4:2, o pouhých deset vteřin později ale karlovarští hokejisté opět snížili na rozdíl jediného gólu. V nepřehledné situaci před Hudáčkovou brankou se nejlépe zorientoval útočník Beránek a vykřesal hostům naději. Srovnat již Západočeši nedokázali a prohráli třetí z posledních čtyř zápasů.

Ohlasy trenérů:

Josef Jandač (Sparta): „Vary hrály velmi dobře, my jsme ale v důležitých chvílích dokázali vstřelit góly. Trochu nás mrzí ty dvě inkasované branky v oslabení, ale i tak musím kluky pochválit. Hráli jsme bojovně, obětavě a dotáhli jsme zápas do tří bodů, což je v našem nahuštěném programu důležité.“

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „Myslím, že jsme dneska odehráli vyrovnané utkání a od začátku do konce jsme byli Spartě velmi důstojným soupeřem. Soupeř nyní hraje ve velké formě a dokázal využít v podstatě jakoukoli chybu, kterou jsme v defenzivní části udělali, i proto jsme nedosáhli na body. Kluci dnes na ledě nechali všechno, bohužel to ale nevyšlo.“

SESTŘIH: Sparta Praha - Karlovy Vary 4:3. Domácí potvrdili formu čtvrtým vítězstvím v řadě
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 00:44. Z. Doležal, 36:22. R. Horák, 37:59. E. Thorell, 54:58. D. Kaše

Hosté: 12:17. T. Rachůnek, 46:55. Černoch, 55:08. O. Beránek

Sestavy

Domácí: J. Hudáček (Machovský) – Matuškin, Tomáš Dvořák, A. Polášek (C), T. Pavelka, M. Jandus, Moravčík, Mikliš – E. Thorell, R. Horák, D. Kaše – M. Forman (A), Chlapík (A), Z. Doležal – Prymula, Vitouch, Šmerha – J. Strnad, Stoljarov, Dvořáček.

Hosté: Š. Lukeš (Habal) – Martin Rohan (A), Plutnar, Dlapa, Parkkonen, D. Mikyska, T. Havlín, Weinhold – T. Rachůnek (A), T. Mikúš, Kulich – O. Beránek, Hladonik, Vondráček (C) – Koblasa, Černoch, Kohout – Průžek, Jiskra, Osmík.

Rozhodčí

Hejduk, Pražák – Frodl, Komárek

Stadion

O2 arena (Praha - Vysočany)

Z V VP PP P Skóre B
1. Mountfield 56 31 9 5 11 182:115 116
2. Třinec 56 31 6 7 12 174:118 112
3. Sparta 56 27 6 6 17 203:153 99
4. Č. Budějovice 56 26 5 5 20 166:151 93
5. Pardubice 56 22 11 5 18 173:152 93
6. Plzeň 56 24 5 9 18 167:154 91
7. Liberec 56 25 3 8 20 146:147 89
8. Vítkovice 56 22 8 5 21 142:149 87
9. Olomouc 56 20 8 4 24 133:152 80
10. Brno 56 17 10 5 24 145:163 76
11. M. Boleslav 56 21 3 7 25 128:148 76
12. K. Vary 56 19 4 7 26 160:176 72
13. Litvínov 56 18 4 8 26 152:173 70
14. Kladno 56 14 6 8 28 142:183 62
15. Zlín 56 9 6 5 36 108:187 44
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud