6. června 2022 • 13:03

Mistři lepí díry po odchodech. Třinec získal reprezentanta, co hrál i v NHL

Autor:
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po odchodech Tomáše Kundrátka a Davida Musila získali třinečtí Oceláři posilu do obrany. Přichází reprezentant Jakub Jeřábek (31), který má zkušenosti z NHL v dresu Montrealu, Washingtonu a St. Louis. Naposledy hrál ve Spartaku Moskva.



„Třinec je momentálně jedna z nejlepších destinací v Česku,“ řekl pro klubový web Jeřábek. „Před podpisem jsem mluvil s vedením i hlavním trenérem, rozhodování bylo jednoduché, obě strany měly zájem se domluvit.“

V mistrovském týmu se potká s bývalým parťákem z Plzně, za kterou v extralize před odchodem do zahraničí hrával. S brankářem Markem Mazancem byl v roce 2013 u plzeňského titulu. „Na Marka Mazance se moc těším, je to člověk, co má pořád dobrou náladu. Přes léto se snažíme s rodinami navštěvovat, takže jsme spolu o Třinci mluvili.“

Jakub Jeřábek v NHL nastupoval za Montreal, Washington a St. Louis, celkem si připsal 39 startů (2+7). V ruské KHL hrával za Podolsk a Spartak Moskva (210/ 25+63). Hodně zkušeností má i z české reprezentace (90/ 5+26). „Kuba Jeřábek je komplexní bek, který má zkušenosti z dvou mistrovství světa, z olympiády, z NHL a KHL,“ říká sportovní ředitel Jan Peterek.

Posilu uvítal i trenér Zdeněk Moták. „Jakuba máme nakoukaného, známe jeho přednosti a myslím, že přesně zapadne do systému hry, který budeme chtít hrát,“ řekl Moták. „Zatím se stejně jako většina zkušených hráčů připravuje individuálně. Společně se sejdeme a uvidíme v polovině června na soustředění v Tatrách“

HC Oceláři Třinec Vše o klubu ZDE

ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
14:43
Dnes
Bílí Tygři Liberec

 

13:25
Dnes
Kometa Brno
13:01
Dnes
Vítkovice
11:01
Dnes
Motor České Budějovice

Milan Klouček se vrací do Českých Budějovic, kterým v sezoně 2019/20 výrazně pomohl k postupu do extraligy. Pětadvacetiletý gólman na jihu Čech podepsal roční smlouvu s opcí. Klouček v aktuální sezoně působil v mateřských Pardubicích a v Plzni, kam přišel na konci ledna za Dominika Pavláta.

10:09
Dnes
Vítkovice

Vítkovice posilují, z Litvínova přichází Jindřich Abdul. „V této sezoně překonal hranici čtyřiceti kanadských bodů a věříme, že má na to, aby byl stejně platný, ne-li lepší v našem dresu. Je to hráč v ideálním věku. Od jeho příchodu si slibujeme zvýšení kvality kádru,“ těší se na semifinalistu extraligy sportovní ředitel Roman Šimíček.

Zprávy ze dne 24. 4. 2024
20:39
Včera
HC Sparta Praha

Sparta oficiálně oznámila odchod Jana Buchteleho. Zkušený útočník strávil v pražském klubu posledních 11 let. „Ve Spartě jsem byl strašně rád, vytvořil jsem si tady domov. Je mi líto, že jsem nedokázal ani jednou udělat zlatou tečku. Hrozně mě to mrzí kvůli týmu, fanouškům i klubu. Sparta by si titul zasloužila a já doufám, že ho brzy získá,“ uvedl v rozhovoru pro klubový web. V uplynulém ročníku odehrál včetně play off 62 zápasů a nasbíral 22 bodů (13+9). Podle informací webu iSport.cz by měl zamířit do Mladé Boleslavi.

Zprávy ze dne 24. 4. 2024
17:10
Včera
HC Škoda Plzeň

Výběrové řízení dospělo ke konci, Plzeň brzy zveřejní, kdo povede tým v příští sezoně. „Nové trenéry oznámíme asi v prvním květnovém týdnu,“ sdělil deníku Sport a webu iSport.cz spolumajitel klubu Martin Straka. Kdo to bude? Zprvu se zdálo, že se rozhodne mezi Davidem Čermákem a Milošem Holaněm. Ten však na západ zřejmě nepůjde. Do popředí vystoupil bývalý kouč reprezentace Josef Jandač, jehož by měl doplnit Jiří Veber. Více čtěte ZDE >>>

Novým trenérem Plzně se pravděpodobně stane Josef Jandač
Zprávy ze dne 24. 4. 2024
16:16
Včera
Mladá Boleslav

Velkou posilu hlásí Mladá Boleslav! Do města automobilů přichází americký útočník Steve Moses, který v uplynulém ročníku působil v Kometě. Zkušený forvard, který v minulosti nastupoval za Jokerit Helsinky, Petrohrad či Rapperswil, nasázel v brněnském dresu 20 gólů v základní části. K tomu přidal 13 asistencí, v play off se v šesti duelech trefil třikrát. „Měl by výraznou měrou nahradit góly Róberta Lantošiho,“ uvedl sportovní ředitel Bruslařů Martin Ševc pro klubový web. „Za Kometu v uplynulé sezoně nastřílel 23 gólů, což naznačuje, že se na českou soutěž dobře etabloval. Věříme, že podobné výkony bude předvádět i u nás,“ dodává.

Americký útočník Steve Moses se stěhuje z Komety Brno do Mladé Boleslavi
Zprávy ze dne 24. 4. 2024
12:56
Včera
Kometa Brno

Po roce na jihu Čech se vrací na dobře známou jižní Moravu. Obránce Michal Gulaši bude podle očekávání opět hrát za brněnskou Kometu. Sedmatřicetiletý ostřílený bek, který v minulé sezoně v dresu Českých Budějovic nastoupil do svého 1000. utkání v extralize, míří zpátky do klubu, s nímž vyhrál dva mistrovské tituly. „Kometa je můj domov. Chtěl bych Liborovi poděkovat, že mi dal možnost se vrátit a moc si toho vážím,“ řekl rodák z Ostravy na adresu brněnského bosse Libora Zábranského pro klubový web. V Kometě naopak končí ofenzivně laděný zadák Daniel Gazda. Autor 17 gólů v minulé extraligové sezoně se na rok upsal finskému klubu Ilves Tampere.

 

Zprávy ze dne 24. 4. 2024
11:00
Včera
 
Zprávy ze dne 24. 4. 2024
10:36
Včera
Mountfield HK

Hradci Králové vítají další posilu. Za Mountfield HK bude nově hrát vytáhlý útočník Jakub Pour. Pětadvacetiletý rodák z Rokycan se s Východočechy dohodl na dvouleté smlouvě. Poslední dvě sezony působil v Plzni, kde vyrostl do dospělého hokeje. „Jakuba jsme sledovali delší dobu a byli v kontaktu s jeho agentem. Líbil se nám jeho důrazný styl hokeje a fyzické parametry. Pevně věříme, že se stane důležitou součástí našeho týmu a že svými výkony naváže na období před odchodem do NHL, jelikož k tomu má všechny předpoklady,“ uvedl generální manažer Aleš Kmoníček pro klubový web.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud