19. září 2022 • 20:08

Rekordní vyhazovy v Plzni: neshody se Strakou, nový kouč jako Čihák?

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak rychlý vyhazov extraliga ještě nezažila. Po prohraném nedělním zápase druhého kola ve Vítkovicích zašel generální manažer Martin Straka za plzeňskými trenéry do kamrlíku a ti za chvíli v kabině hráčům oznámili, že u mužstva končí. V pondělí dopoledne západočeský klub oznámil, že místo Václava Baďoučka a Miloše Říhy tým převezmou Petr Kořínek a František Bombic. Odpoledne už poprvé trénoval pod jejich dohledem.



Na tohle byli experti v Pardubicích, kde v minulosti krátce po zahájení sezony vyprovodili Jaroslava Holíka, Františka Výborného a naposledy před pěti lety Petera Draisaitla. Jakkoli se tak rychlý konec plzeňských trenérů může zdát unáhlený, překvapivý a šokující, různé indicie nějakou dobu nasvědčovaly, že Baďouček s Říhou to mají v Plzni nahnuté nebo přinejmenším nejisté.

„Utkání půjdou teď rychle za sebou, čekají nás těžké zápasy, proto jsme museli zareagovat rychle tak, abychom nenabrali výraznou ztrátu za ostatními týmy. Věřím, že tento krok bude impulsem pro všechny hráče, kteří mě zatím svými výkony nepřesvědčili,“ řekl k výměně trenérů generální manažer klubu Martin Straka.

S trenéry končí taky asistent Tomáš Vlasák, který se bude výhradně věnovat práci sportovního manažera. Od něj podnět nevzešel, s oběma trenéry stál na střídačce a zastal se jich už v létě, kdy klub zvažoval i jiné varianty. Miloš Říha navíc podle informací iSport.cz sám

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud