Miroslav Horák
6. října 2022 • 15:58

Důvody, proč Motor tápe: citelně slabší tým, těžké zranění i přetěžovaní lídři

Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Famózní start vystřídalo trápení. Hokejisté Českých Budějovic prohráli posledních pět extraligových zápasů, navíc za sebou mají dva debakly 1:6 od Pardubic a Liberce. Svěřenci Jaroslava Modrého se potřebují nutně zvednout. Ale proč Motor tápe? Web iSport.cz pojmenoval 5 důvodů aktuálních výsledků jihočeského mužstva. Patří mezi ně i herní vytížení lídrů či těžké zranění elitního beka.

  • Citelně slabší tým

    Po velké euforii z třetího fleku dorazily všední dny a s nimi i oslabení kádru. Rovnou si řekněme, že značné. Odešla velká porce kvality, zkušeností i mentální síly, která v rozhodujících fázích uplynulého ročníku povýšila solidní celek na hladový postrach favoritů. Ztráty Novotného, Vondrky, Voženílka, Ondráčka či Abdula se nepodařilo nahradit podobnou jakostí. Motor přišel o fortel a zároveň hloubku sestavy. A teď to začíná škaredě poznávat.

    67+141

    O tolik gólů a asistencí v podání hráčů základní sestavy přišel Motor v uplynulé sezoně.

    SESTŘIH: Pardubice - České Budějovice 6:1. Dynamo přejelo Motor, ve třetí třetině si udělalo svou exhibici
    Video se připravuje ...

  • Přetěžování lídrů

    Tolik prostoru, co dostávají Milan Gulaš s Lukášem Pechem, mnohde neobdrží elitní obránci. Dává logiku, že trenér sází na nejlepší hráče, zvlášť když 36letý Gulaš vtrhnul do sezony ve velkém stylu a o tři roky starší Pech mu byl výkonem v patách. Jenže jak dlouho mazáci vydrží? Dříve či později přijde útlum, v horším případě zranění. Vůdci týmu nutně potřebují k ruce výraznější příspěvky druhých, není možné, aby dostávali nejvíc času nejen na přesilovce, ale i při oslabení.

    POČET STŘÍDÁNÍ V OSLABENÍ

    (útočníci v extralize)

    211 Milan Gulaš (Motor ČB)
    208 Lukáš Pech (Motor ČB)
    196 Michal Bulíř (Liberec)
    191 Martin Hanzl (Motor ČB)

    České Budějovice - Olomouc: Tenhle gól už platí! Krásnou přesilovkovou souhru zakončil Gulaš, 1:0
    Video se připravuje ...

  • Hledání optimálního složení

    Tenhle problém úzce souvisí s předchozím. Za dobyvatelskými schopnostmi Gulaše a Pecha zeje velká díra. Třetí do party elitní formace Filip Přikryl se snaží, zůstává však za očekáváním. Letní nákup z Plzně to nemá z logiky věci úplně snadné, na druhou stranu, co by za takovou šanci dali jiní… Možná to chce víc sebedůvěry i celkového zanícení. Asi je namístě zkusit u G+P Lotyše Dzierkalse a neprodlužovat trápení.

    63:02

    Časový údaj minutového vytížení Filipa Přikryla z posledních pěti utkání, v nichž útočník prvního útoku nebodoval.

    České Budějovice - Kometa: Obrana nepohlídala Přikryla a ten se trefil nad vyrážečku brankáře, 2:1
    Video se připravuje ...

  • Těžké zranění elitního beka

    Stuart Percy se v minulé sezoně zařadil do kategorie nejlepších importů v rámci celé soutěže. Kanadský bek se rychle zorientoval a stal se záhy lídrem budějovické defenzivy. Univerzální borec, využitelný v přesilovce a neméně schopný při plnění obranných zadání. V nové sezoně se stihl mihnout v Třinci, než ho dvojnásobná zlomenina zápěstí vyhnala minimálně na dva měsíce na marodku. Za 29letého borce nemá Motor náhradu, vázne přechod do ofenzivy i samotná přesilovka.

    201

    Jen tolik sekund odehrál v sezoně Stuart Percy.

    Stuart Thomas Percy má těžké zraněníFoto Beranek / Sport

  • Disciplína je problém. I u Modrého

    Jaroslav Modrý není mimo, pokud říká, že sudí jsou na jeho tým velmi přísní. Věc se však má tak, že si buď zvykne na stávající metr, anebo bude dál dostávat dvouminutové postihy. Které přitom nezřídka spolurozhodují o porážkách týmu. Už dostal tři „dvojky“ a hned dvakrát z toho rezultoval klíčový gól protivníka. Jihočeši jsou nejčastěji vylučovaným účastníkem soutěže, hromada trestů přináší nejen riziko inkasování, ale i nepříjemný zásah do režimu nasazování hráčů.

    POČET OSLABENÍ V SEZONĚ

    36 České Budějovice
    34 Liberec
    32 Litvínov
    31 Vítkovice, Olomouc

    Trenér Motoru Jaroslav ModrýFoto ČTK

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud