16. října 2022 • 20:00

SESTŘIHY: Repríza finále pro Třinec, hrál Buček. Motor a Kladno se dál topí

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

První repríza finále play off pro úřadujícího mistra. Třinečtí hokejisté v 11. kole Tipsport extraligy porazili na svém hřišti Spartu 4:2 a vyhráli potřetí v řadě. V dresu Ocelářů se poprvé objevil útočník Samuel Buček, posila z KHL. Mladá Boleslav po dvou výhrách v řadě doma padla 0:2 s Hradcem Králové. Poslední Litvínov prohrál 3:4 v Plzni a připsal si čtvrtou porážku v řadě. Pardubice vyhrály 1:0 v prodloužení nad Libercem. Vedoucí Olomouc v moravské bitvě prohrála 2:3 s Kometou Brno. České Budějovice si v Karlových Varech (3:4) připsaly již osmou porážku za sebou. Šńůru proher natáhlo i Kladno, které padlo ve Vítkovicích 0:2 pošesté v řadě.



Kiviaho vynuloval Bruslaře

Více šancí v první třetině měli hosté. Jergl ani Klíma se ale prosadit nedokázali. Hradec neotevřel skóre ani v nebezpečné úvodní přesilovce zápasu.

Ve 31. minutě se dokázali hráči Mountfieldu prosadit, ale rozhodčí po konzultaci s videm branku Veselého neuznal. To nakoplo domácí, kteří se začali tlačit do zakončení, ale střely Pýchy a Lintuniemiho skončily jenom na tyči.

Na gól si museli diváci počkat do času 39:07, kdy se jako první prosadil hostující Pajer, který se zapojil do útočné akce ihned po návratu z trestné lavice. Druhá třetina pak byla kvůli kolapsu jednoho z diváků ukončena předčasně a zbývajících 52 vteřin se odehrálo až po úpravě ledu.

Do třetí třetiny, která začala následně po krátké výměně stran, vstoupila v honbě za vyrovnáním aktivněji domácí Mladá Boleslav. Ta tlačila Hradecké v podstatě celou dvacetiminutovku, ale skórovat nedokázala ani ve třech nabídnutých přesilových hrách. Kiviaha nepřekonali domácí ani v závěrečné hře bez brankáře, naopak sami inkasovali z hole Lva do prázdné branky.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (Mladá Boleslav): „Hradec měl od začátku lepší pohyb, měli jsme problém s jejich napadáním. Ve druhé třetině se to začalo srovnávat, ale na můj vkus se moc jezdilo nahoru dolů a hra nebyla vůbec urovnaná. V závěru třetiny jsme bohužel inkasovali. Když nedáme branku, tak nemůžeme pomýšlet na body. Pochválit musím hráče, že jsme se ve třetí třetině snažili.“

Petr Svoboda (Mountfield HK): „Odehráli jsme lepší zápas než proti Olomouci. Kluci to dneska odmakali. Jak jsme je kritizovali po posledním zápase, tak si tentokrát hrábli na dno. Ke konci jsme si to zkomplikovali zbytečnými vyloučeními, ale tam to zvládl speciální tým do oslabení. Jsme rádi, že jsme to tady dokázali dovést do vítězného konce.“

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Mountfield HK 0:2. Bruslaři nedokázali vyzrát na skvělého brankáře Kiviaha
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 39:08. Pajer, 59:25. Lev

Sestavy

Domácí: Krošelj (Novotný) – Pýcha, Pláněk, R. Jeřábek, Lintuniemi, Jánošík, Stříteský, Štich – Šmerha, Lantoši, Kotala – Åberg, Fořt, J. Stránský – Kantner, O. Najman, P. Kousal – Lunter, Bičevskis, M. Beránek.

Hosté: Kiviaho (J. Růžička) – Kalina, McCormack, Jank, Rymsha, Nedomlel, Piegl, Huttula – Okuliar, Lev, Veselý – Kev. Klíma, Cingel, Jergl – Smoleňák, Koukal, Kel. Klíma – R. Pavlík, Štohanzl, Pajer.

Rozhodčí

Pražák, Pilný – Hynek, Šimánek

Stadion

ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav

Verva dotahovala, ale marně

Hosté zahájili zápas střelecky aktivněji, ale Strejček v dobré pozici neprostřelil gólmana Svobodu. Na druhé straně při přečíslení zamířil nekrytý Mertl zblízka nad. V 11. minutě už otevřel skóre ranou od modré čáry Demel. O pouhých 49 vteřin později ale přesnou střelou z mezikruží pod horní tyčku vyrovnal domácí kapitán Schleiss.

Verva poté promarnila téměř minutovou dvojnásobnou početní výhodu a v 18. minutě naopak přečkala Zámorského přesilovkové nahození do pravé tyčky. Ve vlastním oslabení následně nezakončil svůj únik úspěšně Berka a 19 vteřin před první sirénou krátce po skončení přesilové hry dokonal obrat na 2:1 pohodlnou dorážkou Malát.

Indiáni měli sice na začátku prostřední části převahu, ale nezužitkovali přesilovku. Početní výhodu naopak v polovině utkání úspěšným doklepnutím Zileho střely využil Gut. Vyrovnání na 2:2 hosty povzbudilo a pokračující nápor vyústil v další přesilovou hru. Pokus Stránského bez přípravy z pravého kruhu však zastavil Svoboda a nedovolené zdržování hry Freibergse potrestal jen 34 vteřin před druhou sirénou po přiťuknutí Hrabíka z bezprostřední blízkosti Kodýtek.

Do závěrečné dvacetiminutovky sice naskočili hosté se snahou o zvrat, domácí však hrozili z brejků. Ve 44. minutě ještě Dvořák v dobré pozici minul, ale o tři minuty později po dlouhém pasu Kaňáka svůj únik zakončil osmnáctiletý útočník přesnou střelou a zvýšil na 4:2.V 51. minutě ještě výsledek zdramatizoval Hlava během přesilové hry, kdy šikovně na brankovišti tečoval střelu Stránského.

Za chvíli Svoboda pohotově vyrazil lapačkou ránu Strejčka bez přípravy a při závěrečné hře hostů bez brankáře znásobené vyloučením Schleisse už domácí odolali.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (Plzeň): „Bylo to vyrovnané a hektické utkání. Oba týmy věděly, o co hrají. V první třetině jsme dokázali výsledek otočit, ale bohužel jsme pak zbytečným faulem nabídli soupeři vyrovnání. Naštěstí se nám na konci druhé třetiny povedlo gólem po přesilovce překlonit vedení na naší stranu. Pak to bylo nahoru dolů, ale ani čtvrtý gól to nezklidnil, bohužel jsme znovu inkasovali kontaktní branku. Závěr byl ještě dramatický. Jsme moc rádi za tři body, protože potřebujeme vyhrávat.“

Karel Mlejnek (Litvínov): „V postavení obou týmů v tabulce nelze hodnotit hru, ale spíše bodový příspěvek. Tři body si urvali domácí. Nám k tomu chybělo lepší oslabení na konci první i druhé třetiny. Utkání nakonec nerozhodly přesilovkové týmy, ale v náš neprospěch rozhodl gól na 4:2 po chybě ve středním pásmu. Náš tým se pak vehementně snažil stav vyrovnat, ale k tomu nedošlo.“

SESTŘIH: Plzeň - Litvínov 4:3. Indiáni berou důležité body. Verva zůstává na dně
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 11:17. Schleiss, 19:41. Malát, 39:26. Kodýtek, 46:43. A. Dvořák

Hosté: 10:34. Demel, 29:41. Gut, 50:25. Hlava

Sestavy

Domácí: Mi. Svoboda (Pavlát) – Kaňák, Zámorský, Budík, Houdek, Kvasnička, Kremláček, Vitaloš – Schleiss (C), Kodýtek (A), Rekonen – Hrabík, Mertl (A), Suchý – Blomstrand, Malát, Adamec – A. Dvořák, Bitten, Lang.

Hosté: Tomek (Godla) – Zile, Jaks, Freibergs, Wesley, Demel (A), Strejček, Zeman – Abdul, Sukeľ, Š. Stránský – Kudrna, Gut, Zdráhal (A) – Straka (C), Berka, Hlava – Zygmunt, Helt, Havelka.

Rozhodčí

Úlehla, Ondráček – Brejcha, Malý.

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna

Návštěva

4176 diváků

Skvělý rozjezd Sparty, pak však ztratila důraz

Od úvodních minut se hrál svižný hokej, góly začaly padat až od druhé třetiny, v níž se Sparta ujala vedení po 76 sekundách. Erik Thorell převzal v mezikruží puk od Horáka, objel si povyjetého Mazance a zasunul puk u levé tyčky. Gól ještě posvětil po krátké poradě i videorozhodčí. Zkoumalo se, zda puk přešel brankovou čárou, kde zastupoval třineckého gólmana Jeřábek.

Domácí mohli rychle odpovědět, v přesilové hře Hrňa tvrdě vypálil, Kořenář puk vyrazil k Hudáčkovi, jenž ale netrefil ideálně kotouč před odkrytou brankou. Vyrovnal až v oslabení Hrehorčák, který se prosmýkl mezi dvěma bránícími hráči a zakončil nad Kořenářovu lapačku. Následně stálo při obou gólmanech štěstí - Mazanec udržel s obtížemi puk po teči Simona a už se otáčel za sebe, dorážka Voženílka prošla několik centimetrů vedle sparťanské branky.

Pražané ale v další početní výhodě udeřili, po bleskové souhře se prosadil Horák po pasu Tomáška. Třinec ještě v závěru srovnal krok, Hudáček zamířil z levého kruhu přes obránce přesně ke vzdálenější tyči.

Obhájce titulu byl od úvodu třetí třetiny mnohem aktivnější. Svačinův pokus ještě Kořenář zneškodnil, ale ve 46. minutě se při závaru před brankou nejlépe zorientoval Marcinko a bekhendem poslal puk do sítě. Oceláři poté promarnili 24 sekund dlouhou přesilovou hru pět na tři, ale v dohrávané části proti čtyřem skóroval mezi betony Růžička.

Snížit mohl dvakrát Tomášek, v jedné šanci netrefil odkrytou branku. Na druhé straně trefil Kurovský tyč. Mazanec ještě v závěru vychytal Horáka a o další tlak i power play připravilo Spartu vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě.

Ohlasy trenérů

Vladimír Országh (Třinec): „Začátek nebyl úplně ideální, Sparta ukázala svoji sílu. Hrála agresivně, vyhrávala souboje. Nám se to podařilo ustát a bylo důležité, že jsme před koncem druhé třetiny vyrovnali na 2:2. Tam se zápas lámal. Důrazem jsme dalitřetí gól a potvrdili ho v přesilové hře. Kluky chválím. I když nebylo vše ideální, dokázali jsme znovu najít cestu k vítězství. To dobré týmy dělají.“

Pavel Patera (Sparta Praha): „Dvě třetiny byly od nás výborné. Bohužel jsme udělali před koncem druhé třetiny chybu v napadání a Třinec vyrovnal na 2:2. Do třetí třetiny jsme vstoupili trošku lehkovážněji a úvodní dvě tři střídání určily ráz celé třetiny. Byli jsme bez pohybu, nevím proč. Rozhodl důraz Třince před třetím a čtvrtým gólem.“

SESTŘIH: Třinec - Sparta Praha 4:2. Reprízu finále zvládli lépe Oceláři
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 27:01. Hrehorčák, 37:41. Hudáček, 45:33. Marcinko, 50:10. M. Růžička

Hosté: 21:16. E. Thorell, 31:19. Horák

Sestavy

Domácí: Mazanec (Kacetl) – M. Doudera, Marinčin, Čukste, J. Jeřábek, Zahradníček, Jaroměřský – Voženílek, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Chmielewski, Hrehorčák, Svačina – Buček, Lyszczarczyk, Kurovský – Hrňa.

Hosté: Kořenář (J. Kovář) – Krejčík, Krutil, Polášek (A), Jurčina, Němeček, Jandus, Mikliš – Forman, Sobotka (A), Řepík (C) – E. Thorell, Horák, Tomášek – Safin, G. Thorell, D. Simon – Konečný, Vitouch, Přibyl.

Rozhodčí

Kika, Stano – Gebauer, Hlavatý

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400 diváků)

Návštěva

4 224 diváků

Bitvu brankářů rozhodl až Radil

Oba týmy mohly v případě úspěchu útočit na pozici průběžného extraligového lídra a tomu odpovídala i urputná bitva na ledě. Na straně Pardubic v 5. minutě zblízka zakončil Matýs, ale ani dorážející Adam Musil brankáře Kváču nepřekonal. V libereckém protiútoku o chvíli později nevyužil svou šanci Flynn. A blízko gólu byl i pardubický Říčka, jenže na Kváču znovu nevyzrál.

Čisté konto držel i pardubický Frodl, jenž znovu nastoupil od úvodní minuty duelu. Ve 26. minutě zasahoval proti akci hostů, kterou zakončil Derner. Střelecky aktivnější byli dál hráči Dynama, ale několik zajímavých závarů před libereckou brankou k úspěchu stále nevedlo.

Až ve 32. minutě se hrála první přesilová hra utkání, kterou Liberec nevyužil. Zanedlouho s početní výhodou podobně naložili i Východočeši, potom v úniku nezakončil přesně liberecký Frolík.

Oba brankáři udrželi čisté konto i ve třetí třetině, nic na tom nezměnilo ani pardubické obléhání liberecké branky v závěrečné minutě. Prodloužení se třemi hráči na obou stranách hned nabídlo rychlé akce a přečíslení. V jedné akci si puk vyměňovali Radil se Zohornou, ale ještě nezakončili přesně. Puk si potom přidržel Radil a v 63. minutě střelou mezi kruhy konečně překonal Kváču.

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (Pardubice): „Hrálo se velmi dobré utkání, šance byly na obou stranách. Chvíli jsme měli více šancí my, pak zase Liberec. Samozřejmě to bylo podpořené gólmany, oba zachytali výborně. V prodloužení se to přiklonilo k nám a gólmana Kváču jsme prostřelili. Jsme rádi, že máme dva body z utkání, které bylo velmi náročné.“

Patrik Augusta (Liberec): „I přes prohru jsme tady odehráli velice kvalitní utkání, což bylo podpořené výborným výkonem brankáře Kváči. Celkově se tento zápas musel líbit, bylo to nahoru dolů se šancemi na obou stranách. Myslím, že tomu chyběly jen góly. Obě mužstva hrála výborně dopředu i dozadu, podle mě to bylo velmi dobré utkání.“

SESTŘIH: Pardubice - Liberec 1:0p. Defenzivní hody ukončil až v prodloužení Radil
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 62:25. Radil

Hosté:

Sestavy

Domácí: Frodl (Will) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, J. Kolář, Bučko – R. Kousal, Zohorna, Radil – Paulovič, Poulíček, Cienciala – Říčka, A. Musil, Matýs – Koffer, Rákos, Urban.

Hosté: Kváča (Král) – Balinskis, Melancon, Vitásek, Štibingr, Derner, J. Dvořák, Rosandić – Birner, A. Najman, Faško-Rudáš – Flynn, Filippi, Frolík – Vlach, Jelínek, Rychlovský – Ordoš, Šír, Čederle.

Rozhodčí

Hribik, Veselý – Špůr, Zíka

Stadion

Enteria arena, Pardubice

Návštěva

8699 diváků

Flek sestřelil Hanáky z čela

Úvodních deset minut nabídlo opatrný hokej s minimem šancí na obou stranách. Domácího Konráda prověřil dvakrát Koblížek a tečovaný puk Strömberga, Čiliak zasáhl proti dvěma pokusům Kucsery. Po polovině první třetiny využil povedeného střídání Kollár, který poprvé ze strany trefil jen Konráda, ale o chvíli později zamířil přesně do horního rohu olomoucké branky a poslat Kometu do vedení.

Domácí dokázali srovnat z první přesilové hry, střelou od modré čáry se prosadil obránce Rašner. Hned vzápětí navíc mohl otočit vývoj zápasu Anděl, ale z dorážky zamířil jen do boční sítě. Za hosty se naopak neprosadili dorážející Kundrátek a Flek.

Také ve druhé třetině se dostali do vedení hosté, po nedůsledném bránění domácích prostřelil Konráda zblízka Strömberg. Třetí branku pak Kometa přidala při své první přesilové hře v zápase, na konci dobře sehrané kombinace se trefil přesně k tyči Flek.

Převahu hostů ve druhé třetině mohl pečetit v situaci čtyř proti dvěma Zbořil, jehož střelu z první pokryl přesouvající se Konrád. Také díky tomu a další využité přesilové hře, při které se prosadil olomoucký kapitán Ondrušek, domácí snížili před koncem druhé třetiny na rozdíl jediné branky.

Olomouc se ve třetí třetině nadechla k pořádnému tlaku, její snahy o vyrovnání ale vždy ztroskotali na dobře chytajícím Čiliakovi nebo obětavě blokujících hráčích Komety. Stejným výsledkem dopadla i přesilová hra domácích pěti proti třem, během které několikrát zahrozili Káňa se Škůrkem.

Vzápětí se neujal ani nadějný pokus Kunce, proti němuž Čiliak zasáhl ramenem. Když už Dujsík Čiliaka střelou od modré překonal, zachránila hostujícího brankáře tři minuty před koncem zápasu branková konstrukce.

Ohlasy trenérů

Boris Žabka (Olomouc): „Chtěl bych pogratulovat soupeři k vítězství a fanouškům poděkovat za výbornou kulisu. Dnes jsme měli pomalejší vstup do zápasu. Nehráli jsme dobře na kotouči a prohráli jsme dost osobních soubojů. Trvalo nám, než jsme se do toho dostali, což se nám povedlo až díky využité přesilové hře 2:3. Chtěli jsme udělat maximum pro to, abychom doma urvali nějaké body. Za třetí třetinu bychom si minimálně bod určitě zasloužili, bohužel se nám ale i přes dostatek šancí, které jsme si vytvořili, vyrovnat nepodařilo. Trefili jsme tam i jednu tyčku, možná se od nás dnes trochu odvrátilo štěstí. Musíme teď každý den dělat všechno pro to, aby se k nám už v dalším zápase zase vrátilo.“

Martin Pešout (Kometa Brno): „Měli jsme dnes jasný plán, chtěli jsme první třetinu odehrát opatrně, abychom domácí nepustili do vedení. Tím, že byli první, mají v sobě euforii a vezou se na vlně. Ve druhé třetině jsme pak chtěli udeřit a náš plán se naplnil. Bohužel místo toho, abychom dali na 4:1, kdy to tam Konrád Zbořilovi zázračně vytáhl z prázdné branky, tak jsme udělali zbytečný faul a dostali jsme gól na 3:2. Venku jsme ještě za tři body nevyhráli, proto jsme to ve třetí třetině chtěli ubránit za každou cenu. Pod dojmem toho, že jsme podobně ztratili zápas v Mladé Boleslavi, jsme se na můj vkus až moc zatáhli. Ale obětavou obranou, bojovností a až za cenu sebeobětování jsme to ubránili. Jsme za to rádi, ale musíme uznat, že domácí ve třetí třetině vyvinuli velký tlak. Bohužel pro ně a naštěstí pro nás byl ale Čiliak neprůstřelný.“

SESTŘIH: Olomouc - Kometa Brno 2:3. Hanáci padli a přišli o pozici lídra tabulky
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 15:15. Rašner, 37:54. Ondrušek

Hosté: 11:09. Kollár, 25:18. Strömberg, 32:14. Flek

Sestavy

Domácí: Konrád – T. Černý, Ondrušek (C), Rašner, Švrček, Škůrek, Řezníček, Dujsík – J. Káňa (A), P. Musil, Kunc – Klimek (A), Nahodil, Navrátil – Kusko, Menšík, Kucsera – Olesz, Anděl, Mácha.

Hosté: Čiliak – Ďaloga, Ščotka, Kučeřík, Holland, Hrbas, Gulaši (A), Kundrátek (A) – Flek, Horký, Holík – Zaťovič (C), Strömberg, Koblížek – Kollár, Zbořil, Šalé – Dufek, Sallinen, Kratochvíl.

Rozhodčí

Mrkva, Obadal – Rampír, Axman

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

5500 diváků

Jiskra trefil první domácí výhru Energie

Energie nastoupila v brance s Habalem. Úvodní třetina se nesla ve znamení nepřesností z obou stran, z které za zaznamenání stojí pouze dvě gólové situace. V 16. minutě při vyloučení českobudějovického Bindulise ujel v oslabení Gulaš, který byl Plutnarem zastaven jen za cenu faulu. Z následně nařízeného trestného střílení otevřel skóre Koláček.

Na druhé straně v 19. minutě využil třetí početní výhodu Koblasa, který po střele Pulpána vrátil Hrachovinou vyraženou střelu do odkryté části branky.

Druhé dějství přineslo mnohem dramatičtější podívanou. Ve 22. minutě Koblasa z mezikruží bekhendovou střelou zaměstnal Hrachovinu, ten vyrazil puk je před sebe, kde stál připravený Černoch a otočil vývoj zápasu.

Také České Budějovice dostaly o čtyři minuty později příležitost hrát první přesilovou hru a využil ji Pech po souhře Gulašem. Krátce po sobě se poté k šanci dostali Vráblík, jehož střela orazítkovala jen horní tyč, a Pech. Jeho střela skončila v lapačce pozorně chytajícího Habala.

Ve 33. minutě po faulu Tomana a protestech hostující střídačky, dostali domácí příležitost hrát celé dvě minuty v pěti proti třem.

Nejenže touto výhodou zcela pohrdli, ale hned po jejím skončení dvojice vyloučených dostal do trháku, který opět jen za cenu faulu hasil Plutnar faulem na Tomana. Následně již druhé trestné střílení v utkání Koláček nevyužil. Karlovy Vary v závěru druhé třetiny ještě zahrozily tutovkou Grígera a zaujalo rovněž postrkování Bindulise a Pulpána, za které Bindulis obdržel dvě minuty.

Ve 42. minutě nabídnutou přesilovku po ideální přihrávce Grígera do předbrankového prostoru využil připravený Hladonik a vrátil Energii vedení. Domácí povzbuzeni třetí brankou zvýšili svou aktivitu, z čehož pramenil čtvrtá trefa. Po ideální nahrávce Redlicha skóroval mladík Jiskra.

České Budějovice se nehodlaly s nepříznivým vývojem smířit, ale střely Doležala a Šenkeříka dokázal Habal ještě zlikvidovat. Při power play kapituloval karlovarský brankář potřetí po střele Hanzla. To však ze strany Jihočechů bylo vše.

Ohlasy trenérů

Vojtěch Šik (Karlovy Vary): „Jsme rádi, že jsme zápas vládli. Věděli jsme, že to bude těžké utkání, jelikož Motor měl nějakou sérii porážek a my jsme to poprvé chtěli také zvládnout i doma. Konečně se to povedlo a jsme za to strašně rádi.“

Jaroslav Modrý (České Budějovice): „Není to jednoduché, prohráli jsme. Musíme být disciplinovaní. Každá maličkost nás sráží. Jak nám trošku utíká sebevědomí, tak nás to stojí zápasy.“

SESTŘIH: Karlovy Vary - České Budějovice 4:3. Osmá prohra Motoru v řadě, rozhodl Hladonik
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 18:48. Koblasa, 21:04. Černoch, 41:59. Hladonik, 45:56. Jiskra

Hosté: 15:16. Koláček, 25:34. Pech, 58:49. Hanzl

Sestavy

Domácí: Habal (Hamalčík) – Bartejs, Plutnar, Bernad, Dlapa, Havlín, Pulpán (A), Rohan – Rachůnek (A), Gríger, Hladonik – Koblasa, Černoch, O. Beránek – Redlich, Jiskra, Vondráček (C) – Kohout, J. Baláž, Kružík.

Hosté: Hrachovina (Strmeň) – Štencel (A), Vráblík, Bindulis, Hovorka, Šenkeřík, L. Doudera, Kachyňa – Dzierkals, Hanzl, Tomeček – Valský, Pech (A), Gulaš (C) – Koláček, Vopelka, Doležal – Strnad, M. Toman, Karabáček.

Rozhodčí

Sýkora, Šindel – Ondráček, Svoboda

Stadion

KV aréna Karlovy Vary

Návštěva

2479 diváků

Koch srazil Rytíře za minutu a 13 vteřin

Rytíři i bez potrestaného Klepiše začali utkání aktivně, pozorně chytajícího Stezku ale v úvodu překonat nedokázali. Bowa v kladenské brance poprvé prověřil v 5. minutě Chlán, ani on ale po individuální akci nedokázal změnit skóre.

Stezka měl výrazně více zákroků než jeho protějšek, poradil si ale i s akcí Filipa ve 12. minutě a následnou dorážkou Indráka. Na vítkovické straně poté zahrozili útočníci z elitní formace Bukarts a Mueller, gól však Ostravané nedali ani v první přesilové hře.

Ve druhé třetině si dvě početní výhody zahráli i hosté, Stezku ale výrazněji neohrozili a názorně tak dokumentovali, proč se jim aktuálně střelecky nedaří. Rytíři ve třech z posledních čtyřech utkání neskórovali.

Naopak Vítkovice byly před dnešním kolem týmem s nejvyšším počtem vstřelených branek v soutěži, proti Kladnu se jim ale v koncovce nedařilo. V polovině utkání sice zvýšily frekvenci střeleckých pokusů, Bow ale bez větších problémů držel čisté konto.

Bezbrankový stav se tak změnil až po 81 sekundách třetí třetiny, kdy se prosadil sváteční střelec Koch. Vítkovický bek se trefil poprvé v sezoně a počtvrté v extraligové kariéře. Slovenský reprezentant se navíc trefil ve 43. minutě podruhé a zažil premiérový dvougólový večer v kariéře.

Hosté už následně nedokázali utkání zdramatizovat i kvůli nedisciplinovanosti a vyloučením. V samotném závěru mohl výhru Vítkovic potvrdit Bukarts, trefil ale jen tyč.

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň (Vítkovice): „Čekali jsme urputného soupeře, těžký zápas. Vyplnilo se to hned na začátku, kdy jsme asi měli těžké nohy z těžké cesty z Karlových Varů, kde nás to utkání stálo spoustu sil. Nabádali jsme hráče k velké trpělivosti, čekat na chybu a možná rozhodnout až v poslední minutě zápasu. Za to bych chtěl hráčům poděkovat, že takhle přemýšleli i oni v zápase. Výborně dnes zachytal Stezka, který nás podržel. Pomaličku jsme to překlápěli na svoji stranu. Rozhodl začátek třetí třetiny, kdy jsme v první a ve třetí minutě, nezvykle obráncem, zápas uhráli na svou stranu.“

Otakar Vejvoda (Kladno): „Jednoduše bych to shrnul tak, že vyhrál ten, kdo dál první gól. Myslím si, že jsme hráli v první třetině mnohem aktivněji než Vítkovice, vytvořili jsme si několik velkých šancí. Vítkovice pak měly jedno nebo dvě dobrá střídání ke konci první třetiny. Ve druhé měli více větších šancí oni. Ve třetí třetině přišla individuální chyba, když tam sjel obránce a dal gól. To rozhodlo zápas.“

SESTŘIH: Vítkovice - Kladno 2:0. Dlouho bezgólový zápas rozhodl ve třetí třetině dvougólový Koch
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 41:21. Koch, 42:44. Koch

Hosté:

Sestavy

Domácí: Stezka (Klimeš) – Mikuš (A), Grman, Koch, Raskob, Gewiese, L. Kovář, J. Stehlík – Bukarts, Krieger, Mueller (C) – Dej, Marosz, Lakatoš (A) – Berisha, Lindberg, Kalus – Fridrich, Chlán, Lednický.

Hosté: Bow (Stahl) – Dotchin (A), Slováček, Ticháček, Sotnieks, Cibulskis, Kehar – Brodecki, Plekanec (C), Bláha – Beran, Zikmund (A), Melka – M. Procházka, Filip, Indrák – Machač, Jáchym, Babka.

Rozhodčí

Jeřábek, Šír – Lederer, Rožánek

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

7 025 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Pardubice 52 29 8 5 10 159:110 108
2. Vítkovice 52 28 4 10 10 159:122 102
3. Sparta 52 28 6 3 15 155:122 99
4. Mountfield 52 23 7 5 17 141:124 88
5. Liberec 52 19 10 10 13 156:129 87
6. Třinec 52 21 5 7 19 149:121 80
7. Brno 52 19 6 3 24 134:150 72
8. Olomouc 52 19 6 2 25 121:141 71
9. K. Vary 52 19 4 3 26 129:163 68
10. M. Boleslav 52 15 7 8 22 116:128 67
11. Litvínov 52 15 7 8 22 137:144 67
12. Plzeň 52 15 6 8 23 127:146 65
13. Č. Budějovice 52 15 5 6 26 132:158 61
14. Kladno 52 15 3 6 28 122:179 57
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud