Marie Sehnálková
26. listopadu 2022 • 17:30

Kundrátkova kanadská žena o Česku: Šokovaly mě reklamy. Co jí chybí?

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Alannah Kundrátek (32) žije v Česku zhruba čtyři roky. Společně se svým manželem, hokejovým obráncem Tomášem Kundrátkem, a dvěma syny se sem přistěhovala poté, co její muž získal angažmá u třineckých Ocelářů. „Skrze jazykovou bariéru to pro mě nebylo úplně jednoduché. Čeština je extrémně náročná, “ říká Kanaďanka o svých začátcích pro Sport Magazín, který zkoumal, jak se žije v Česku zahraničním partnerům úspěšných českých sportovců.



Mohla byste popsat místo, z něhož pocházíte?
„Z Alberty, což je jedna z kanadských provincií. Táta byl členem Královské jízdní policie, takže jsme se docela často stěhovali. Proto jsem v dětství bydlela hned na šesti místech. Alberta je opravdu velká a jednotlivá města se od sebe hodně liší. Když jsem byla malá, žili jsme v severní části, kde je spousta hor, lesů a samozřejmě také prérie. Mnohokrát jsem tu viděla i polární záři. Žije tam také velká komunita původních obyvatel. S rodinou jsme se několikrát účastnili Pow Wow, což jsou slavnosti, na které se sjíždí příslušníci různých kmenů z celé Ameriky. Mí rodiče aktuálně žijí v městě Medicine Hat, což je naopak jižní část téže provincie se spoustou zemědělské půdy. Jednu věc má ale celá provincie společnou - zažíváme tam daleko chladnější zimy než tady v Čechách.“

Jak jste s manželem seznámili?
„Zhruba před čtrnácti lety v klasické kanadské kavárně, která se jmenovala Tim Hortons. Tomáš tenkrát bydlel v Medicine Hat, kde hrál ve WHL za juniorský tým Medicine Hat Tigers. Pamatuju si, že jsem tehdy do kavárny přišla s tátou. Pracovala v ní totiž moje sestra, kterou jsme chtěli pozdravit. Tomáš tam seděl pro změnu se svým tátou a dávali si kávu. Setkali jsme se pohledem, a jak to dopadlo, už každý ví.“ (smích)

Alannah Kundrátek, manželka obránce Třince Tomáše Kundrátka
Alannah Kundrátek, manželka obránce Třince Tomáše Kundrátka

Slyšela jste někdy předtím, než jste se s manželem seznámila, o České republice?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud