29. listopadu 2022 • 21:20

SESTŘIHY: Pardubice přišly o vítěznou sérii! Kladno padlo, Sparta - Třinec 1:0

Autor: ČTK, iSport.cz, inf
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Pardubic ve 24. kole Tipsport extraligy přišli o vítěznou sérii 13 zápasů, když doma podlehli Liberci 1:3. Vítkovice uspěly na ledě Kladna 3:2, rozhodly gólem z poslední minuty. Karlovy Vary vynulovaly Motor a z Českých Budějovic si vezou výhru 3:0. Litvínov nestačil na Plzeň 2:4. Kometa přetlačila Olomouc 1:0 až po nájezdech. Mladá Boleslav zvítězila v Hradci Králové 2:0 a Sparta trefou v závěru skolila Třinec 1:0.



Vítkovice rozhodly v poslední minutě

Vítkovice vyhrály ve 24. kole extraligy na ledě posledního Kladna 3:2 a potřetí za sebou naplno bodovaly. V čase 59:12 rozhodl v přesilové hře americký útočník Peter Krieger. Rytíři před nejnižší návštěvou této extraligové sezony 1552 diváků vyšli podruhé za sebou naprázdno.

Jako první zahrozil ve 3. minutě domácí Ondřej Bláha, jehož střelu z levého kruhu zneškodnil Stezka. Na druhé straně neměl po přečíslení po Lakatošově přihrávce přesnou mušku Fridrich. Hrálo se dlouho bez šancí a až v 11. minutě vyzkoušel kladenského brankáře Brízgalu Dej. Ostravané potom nic nevytěžili ze své převahy a naopak 93 sekund před koncem první třetiny inkasovali. Indrák našel mezi kruhy Brodeckého, který zamířil přesně k levé tyči.

V úvodu druhé části se nedostal po Plekancově střele k dorážce Procházka, vzápětí trefil Dotchin od modré čáry tyč a další možnost Rytířů měl Indrák. Ve 24. minutě hosté vyrovnali, po Mikušově přihrávce zakončil do odkryté branky Marosz.

V čase 27:41 vrátil Kladnu vedení obránce Babka, který na pravém kruhu dostal prostor k zakončení a trefil se k bližší tyči. V polovině utkání hosté opět smazali ztrátu, když Raskobovu ránu tečoval před Brízgalou Chlán. Rytíři se ubránili při Dotchinově trestu, potom si kladenský gólman poradil s Kochovou střelou.

V úvodu třetí třetiny se Ostravané snažili pojistit náskok. Rytíři dostali možnost hrát přesilovou hru po Raskobově faulu, ale do šance se nedostali. Domácí pak nevyužili ani dlouhou početní výhodu po špatném střídání Vítkovic a Gewieseho vyhození puku na trestnou lavici, při které hráli i 14 sekund v pěti proti třem.

Po Procházkově zákroku u mantinelu na Kriegera dostali hosté v závěru přesilovku a právě americký útočník ji využil. Dostal se před Brízgalu a překonal ho bekhendem. Kladno mělo ještě po Mikušově trestu na 29 sekund početní výhodu umocněnou power play, ale Stezka kryl šanci Brodeckého.

Ohlasy trenérů

Otakar Vejvoda (Kladno): „Po první třetině jsme sice vedli, ale nebyli jsme spokojení s výkonem. Ve druhé jsme začali dobře a měli jsme tam zase my několik šancí, kdy jsme mohli zvýšit na 2:0. Pak se zápas dostal do třetí třetiny, kde byla nějaká vyloučení. My jsme tam neměli nějaké velké šance a dostali jsme v poslední minutě gól.“

Miloš Holaň (Vítkovice): „Bylo těžké a vyrovnané utkání. Přijeli jsme s jasnou taktikou uhrát první třetinu na 0:0. Myslím si, že jsme tam měli daleko více jasných šancí a přečíslení dva na jednoho. Tam si myslím, že jsme měli udeřit a jít možná i do dvougólového vedení. Paradoxně jsme ještě dostali gól na 0:1. Museli jsme to trošku otevřít. Vstup do druhé třetiny nebyl moc dobrý, tam nás podržel Stezka. Nakonec se nám ji podařilo vyhrát. Ve třetí třetině musím smeknout před kluky, co dokázali ubránit. Mohli jsme si za to trošku sami - špatné prostřídání a vyhozený kotouč. Byly to takové smolné okamžiky. Ale obětavostí hráčů v oslabení jsme to zvládli. Závěrečnou přesilovku jsme využili ve svůj prospěch. Je to pro nás hrozně cenné vítězství venku.“

SESTŘIH: Kladno - Vítkovice 2:3. Třetí výhru hostů v řadě vystřelil 48 vteřin před koncem Krieger
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 18:27. Brodecki, 27:41. Babka

Hosté: 23:16. Marosz, 30:05. Chlán, 59:12. Krieger

Sestavy

Domácí: Brízgala (Bow) – Slováček, Dotchin (A), Ticháček, Sotnieks, Cibulskis, Babka – M. Procházka, Plekanec (C), Kubík – Brodecki, Klepiš, Indrák – Melka, Zikmund (A), Pytlík – Bláha, Filip, Michnáč – Beran.

Hosté: Stezka (Klimeš) – Koch, Raskob, Mikuš, Grman, J. Stehlík, Gewiese, L. Kovář – Fridrich, Chlán, Lakatoš (A) – Bukarts, Krieger, Mueller (A) – Dej, Lindberg, Kalus – L. Krenželok (C), Marosz, Bernovský.

Rozhodčí

Pražák, Sýkora – Svoboda, Gerát

Stadion

ČEZ stadion, Kladno

Návštěva

1552 diváků

Karlovy Vary vynulovaly Motor

České Budějovice podlehly ve 24. kole extraligy doma Karlovým Varům 0:3 a připsaly si čtvrtou porážku z posledních pěti zápasů. Energie naopak zabrala po dvou prohrách. Druhým čistým kontem v sezoně se na tom podílel brankář Štěpán Lukeš.

Hned při prvním střídání ohrozili domácí karlovarskou branku, jenže Strnad s Gulašem si v dobré pozici dávali přednost a nezakončili. Důrazně hrající hosté si třikrát v krátkém sledu vysloužili vyloučení, ale Jihočeši z přesilovek nic nevytěžili. Naopak při Koblasově trestu jeho spoluhráči v obranném pásmu šťastně získali puk a Redlich po úniku z levé strany překonal švihem Hrachovinu.

Plynulost hry ve zbytku úvodního dějství narušila další vyloučení na obou stranách, při nichž si lépe počínaly bránící týmy. Až krátce před sirénou se při hře čtyř proti čtyřem dostal z brejku do šance Strnad, ale skóre se nezměnilo.

Na počátku druhé části nevyužili domácí pátou početní výhodu a v pokračující hře složitě hledali recept na aktivitu a důslednost Západočechů. V jedné z mála příležitostí se ocitl Dzierkals, střelou z otočky však neuspěl. Krátce před polovinou zápasu si vzal kotouč na útočné modré čáře Bernad, protáhl se budějovickou obranou a zblízka prostřelil klečícího Hrachovinu.

Brzy nato hosté využili přesilovku, po přesné Černochově přihrávce mířil Koblasa z levého kruhu do odkryté branky. V 35. minutě mohl zvýšit Černoch, ale Hrachovina byl pozorný.

Do třetí třetiny vstoupili domácí snaživě. Neujala se však Gulašova rána z pravého kruhu a neúspěšná byla také přesilovka pět na tři, která trvala skoro minutu a půl. Při Beránkově vyloučení, devátém na karlovarské straně, si hráči Motoru vytvořili značný tlak, ale nepřekonali bezchybnou obranu. V závěru hráli přesilovku ještě hosté, ale skóre se již nezměnilo.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Modrý (České Budějovice): „Utkání se nehodnotí snadno. Na začátku jsme měli přesilovky, a místo abychom soupeři odskočili, sami jsme inkasovali. Položil nás druhý gól, ten nám vyrazil dech. Chyběla nám lehkost, jednoduchost, přímočarost, které nás vždycky zdobily. Soupeři musíme dát kredit za ubráněné přesilovky. Hosté padali obětavě do střel a ukázali větší touhu po vítězství. Vyhráli zaslouženě.“

Vojtěch Šik (Karlovy Vary): „V první řadě chci poděkovat fanouškům, kteří za námi přijeli a podpořili nás. Do zápasu jsme vstupovali se snahou neztrácet kotouče a nenechat se vylučovat. První se nám povedlo, druhé ne. Ale mančaft byl semknutý a jsme rádi za tři body. Musíme to potvrdit v příštím utkání.“

SESTŘIH: České Budějovice - Karlovy Vary 0:3. Energie vyloupila Budvar arénu, rozhodla ve druhé třetině
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 04:59. Redlich, 28:28. Bernad, 30:27. Koblasa

Sestavy

Domácí: Hrachovina (Strmeň) – Štencel (A), Vráblík, Šenkeřík, Gazda, Šedivý, Hovorka – Strnad, Pech (A), Gulaš (C) – Karabáček, Hanzl, Tomeček – Čachotský, M. Toman, Přikryl – Dzierkals, Vopelka, Valský.

Hosté: Lukeš (Habal) – Huttula, Plutnar, Dlapa, Bernad, Pulpán (A), Bartejs, Havlín – Rachůnek (A), Gríger, Kružík – Koblasa, Černoch (C), Kohout – Redlich, Jiskra, O. Beránek – Rulík, Sapoušek, Chalupa.

Rozhodčí

Hribik, Veselý – Lhotský, Hnát

Stadion

Budvar aréna, České Budějovice

Návštěva

5 173 diváků

Plzeň bodovala naplno potřetí za sebou

Plzeň vyhrála v zápase 24. kola extraligy na ledě Litvínova 4:2 a potřetí za sebou naplno bodovala. Severočeši si naopak připsali třetí porážku po sobě a doma vyšli bodově naprázdno po šesti utkáních. Gólem a asistencí se na druhé výhře Plzně nad Vervou v sezoně podíleli útočníci Kryštof Hrabík a Jan Schleiss. Domácím nepomohly ani dvě branky obránce Janise Jakse.

Verva zřejmě i s ohledem na nevydařený závěr nedělního zápasu v Mladé Boleslavi začala opatrně a úvod utkání tak patřil Plzni. Domácí se poprvé v útočném pásmu osmělili až v 6. minutě, prosadit se však nedokázali.

V polovině první třetiny Západočeši nevyužili přesilovou hru, vzápětí ale udeřili v oslabení. Godlova zaváhání při rozehrávce za brankou využil Hrabík a otevřel skóre. Severočeši ale ještě v pokračující výhodě vyrovnali. Sekundu před Bittenovým návratem na led prostřelil Svobodu v plzeňské brance Jaks.

Hosté se ještě v úvodní dvacetiminutovce dostali zpět do vedení. Hrabíkova důrazu v napadání využil kapitán Schleiss a gólem oslavil dnes zveřejněný podpis nové smlouvy. Při Berkově vyloučení se navíc po Malátově akci prosadil i Rekonen a Škoda šla do kabin s vedením 3:1.

Místo Godly se následně do litvínovské branky postavil Zajíček, více práce měl ale jeho protějšek Svoboda. Hned v 21. minutě se do brejku dostal Abdul, trefil však jen tyč. Domácí následně přečkali oslabení a v přesilovce byl blízko snížení Estephan, opět ale jen orazítkoval brankovou konstrukci. V závěru druhé části poté neuspěl ve slibné příležitosti ani Stránský.

Také ve třetí třetině byli Litvínovští aktivnější a tlačili se do útoku. Svoboda ale chytal spolehlivě a podržel svůj tým i při vyloučení Houdka a Suchého. V 55. minutě se tři tisícovky diváků na Stadionu Ivana Hlinky dočkaly snížení, když se opět tvrdou střelou prosadil obránce Jaks. Tři minuty před koncem se domácí rozhodli odvolat brankáře, i přes tlak ale nakonec sami počtvrté inkasovali.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (Litvínov): „Úmyslně jsme hráčům nepřipomínali závěr (nedělního) zápasu v Mladá Boleslavi a naopak jsme jim pozitivně říkali, že Plzeň po dvou výhrách, které dosáhla jen s jednou inkasovanou brankou, bojovala. Upozorňovali jsme je, že kdo bude více bojovat a mít větší srdce v zápase, ten si ho uhraje a vezme. Samozřejmě s dodržováním systému. To se v první třetině úplně minulo účinkem a první dvě branky, které jsme dostali, byly ostudné. Pak přišla velká snaha, dvě tyčky ve druhé třetině, tyčka ve třetí třetin, ale bohužel, když někdo v práci nepracuje osm hodin, jak má, tak zkrátka ta výplata v podobě bodů nikdy taková nemůže být.“

Petr Kořínek (Plzeň): „Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře. Věděli jsme, že Litvínov je doma na menším kluzišti velmi dobrý. Podařilo se nám vstřelit branku a i když jsme inkasovali, tak jsme znovu odskočili, což bylo velmi důležité. Ve druhé třetině byla hra rozkouskovaná, přesilovky, oslabení. Ve třetí jsme se nechali zbytečně vyloučit, soupeře jsme pustili do tlaku a on toho využil. Snížil a konec byl hektický. Jsme strašně rádi, že jsme vítězství udrželi a získali tři body.“

SESTŘIH: Litvínov - Plzeň 2:4. Ani dva góly Jakse neodvrátily třetí prohru Vervy v řadě
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 14:49. Jaks, 54:16. Jaks

Hosté: 14:02. Hrabík, 16:08. Schleiss, 19:06. Rekonen, 59:37. Holešinský

Sestavy

Domácí: Godla (21. Zajíček) – Zile, Zeman, Freibergs, Jaks, Demel (A), Wesley, Šalda – Kudrna, Sukeľ (C), Abdul – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal (A) – Straka, Gut, Hlava – Zygmunt, Berka, Havelka.

Hosté: Mi. Svoboda (Pavlát) – Kaňák, Piskáček (A), Zámorský, Baránek, Kvasnička, Houdek – Holešinský, Malát, Suchý – Hrabík, Kodýtek, Schleiss (C) – Rekonen, Mertl (A), Lang – Adamec, Bitten, A. Dvořák.

Rozhodčí

Kika, Pilný – Ondráček, Zíka

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov

Návštěva

3 011 diváků

Pardubice přišly o vítěznou sérii

Liberec vyhrál ve 24. kole extraligy v Pardubicích 3:1 a ukončil soupeřovu dlouhou vítěznou sérii, která trvala třináct zápasů a vyrovnala rekord základní části samostatné české soutěže. Bílí Tygři se radovali po dvou porážkách za sebou. Dynamo sice vedlo, ale obrat dovršili ve třetí třetině Adam Najman a Martin Faško-Rudáš.

Hosté z Liberce, do jejichž sestavy se vrátil útočník Tomáš Filippi, se radovali z gólu už ve 3. minutě, jenže předčasně. Puk za Willem skončil po zásahu libereckého hráče vysokou holí, což potvrdil videorozhodčí. Vzápětí mohl skórovat domácí Adam Musil, ale Kváča jeho střelu kryl. Liberecký brankář byl připravený i při Paulovičově pokusu zpoza branky, hosté pozorně bránili.

Nulu na průběžném stavu zrušila až pardubická kombinace v úvodu druhé třetiny. Ukázkovou souhru prvního útoku Dynama zakončil po Zohornově přihrávce Radil. Severočeši pak měli k dispozici dvě přesilové hry, ale několik slibných možností do gólového konce nedotáhli. Až při hře pět na pět se přes dva domácí obránce prodral Rychlovský a z úhlu se trefil přesně.

Bílí Tygři se na ledě lídra dostali do vedení, když v 45. minutě využili protiútok, v němž Najman v nájezdu proti Willovi nezaváhal. Ještě lepší stav hostům zajistil o pět minut později Faško-Rudáš, k němuž se odrazil puk po Flynnově střele.

Domácí mohli reagovat v početní výhodě, ale jejich střely soupeř blokoval a další zákroky předvedl Kváča. Pardubičtí začali hrát necelé tři minuty před koncem bez brankáře, ale podobný závěr jako v neděli proti Brnu se Východočechům nepovedlo zopakovat.

Ohlasy trenérů

Richard Král (Pardubice): „Liberec podal kvalitní výkon, byla tam obětavost a nasazení. Nám trochu chyběla lehkost, asi jsme měli v hlavě to, o co jsme hráli. Co se nám v minulém utkání dařilo, tak nyní šlo proti nám. Kluci se snažili a dřeli, ale bohužel to nešlo. Chci hráčům poděkovat za parádní sérii, kterou udělali. Sezona se zatím pro nás vyvíjí skvěle. Že se to nyní nepovedlo, to je sport. Odpočineme si a půjdeme dál.“

Patrik Augusta (Liberec): „Gratuluji hráčům do kabiny k výbornému zápasu. S mužstvem, které jsme tady měli, jsme podali výkon na hranici možností. Podpořil nás i výborný gólman, hráli jsme obětavě. Jak se utkání posouvalo, tak se nám dařilo uhrávat souboje a blokovat střely. Místy až heroicky jsme to proti silnému soupeři ubránili. Vážím si této výhry. Na druhou stranu to nic neznamená, musíme pracovat dál.“

SESTŘIH: Pardubice - Liberec 1:3. Dynamo na rekordní 14. výhru nedosáhlo, další obrat v závěru se nekonal
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 22:54. Radil

Hosté: 33:28. Rychlovský, 44:04. A. Najman, 49:11. Faško-Rudáš

Sestavy

Domácí: Will (Frodl) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, Bučko, Hrádek – R. Kousal (A), Zohorna (A), Radil – Říčka, A. Musil, Cienciala – Paulovič, Poulíček (C), Matýs – Rouha, Rákos, Koffer.

Hosté: Kváča (Neužil) – Balinskis, Nedomlel, Ivan, Melancon, Kolmann, J. Dvořák, Aubrecht – Birner (A), Filippi, Ordoš – A. Najman, Bulíř (C), Frolík – Flynn, Šír (A), Faško-Rudáš – Jiruš, Dlouhý, Rychlovský.

Rozhodčí

Mrkva, Cabák – Lučan, Kis

Stadion

Enteria arena

Návštěva

8252 diváků

Výhru Komety trefil Koblížek

Brno zvítězilo ve 24. kole extraligy nad Olomoucí 1:0 po samostatných nájezdech. Z deseti hráčů uspěl až jako poslední Radek Koblížek. Brankáři Dominik Furch a Jan Lukáš udrželi po 65 minutách hry čisté konto, brněnský gólman podruhé v sezoně, hanácký podruhé za sebou a celkově počtvrté.

Brno tak vyhrálo po sérii čtyř porážek a v tabulce zůstalo páté. Hanáci jsou po zisku bodu dál třetí.

První třetina byla herně vyrovnaná, ale značně nesourodá. Převahu na své hokejky získali hosté, do jejich největší šance se dostal ve 12. minutě Nahodil, avšak trefil jen Furcha.

Kometa měla v úvodním dějství výhodu dvou přesilových her, ani jednu z nich nevyužila. Možnost otevřít skóre měl tři vteřiny před sirénou Horký, jehož bekhendové zakončení Lukáš vychytal.

Vyrovnaná partie pokračovala i ve druhém dějství, hra se přelévala od jedné branky k druhé. Oběma týmům chyběla buď lepší finální přihrávka k tomu, aby se dostaly do šance, nebo přesnost v koncovce.

Blíže k vedoucímu gólu měli přece jen domácí. V 31. minutě zachraňoval Lukáš s pomocí obránců v brankovišti před Zaťovičem a Vincourem, olomoucký brankář si pak poradil i se Ščotkovou střelou.

Ráz duelu se nezměnil ani ve třetí třetině, v níž stále dominovaly obrany a bezradnost útočníků obou týmů. Zápas tak bez jediné výraznější šance dospěl do prodloužení. V něm jel sám na Furcha Plášek, ale nedal. Nedařilo se ani devíti aktérům samostatných nájezdů, až jako desátý uspěl Koblížek a Kometa tak vyhrála čtvrtý z posledních šesti vzájemných utkání s Olomoucí.

Ohlasy trenérů

Jiří Horáček (Brno): „Jsme moc rádi, že jsme bezbrankový zápas urvali v náš prospěch v nájezdech. Bylo to pro nás těžké utkání, hráči ho ale tvrdě odpracovali a odbojovali. Vázla nám souhra v některých fázích utkání, ale ta teď jdou rychle po sobě, musíme pracovat, abychom se dostali do herní pohody. Trochu nás dnes srážela porážka po nevydařeném konci v Pardubicích, ale diváci nás hnali k bodům.“

Jan Tomajko (Olomouc): „Odehráli jsme dobrý zápas, pokračovali jsme ve výkonech z předchozích kol. Nedali jsme gól, i když jsme byli dost na puku, šance jsme měli, ale někdy to tak je. My bereme i ten bod, který jsme získali. Velký podíl na tom má gólman Lukáš, který potvrdil dobrou a stabilní formu.“

SESTŘIH: Kometa Brno - Olomouc 1:0sn. Gólovou nudu přetrhl až Koblížek v samostatných nájezdech
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: . Koblížek

Hosté:

Sestavy

Domácí: Furch (Čiliak) – Ščotka, Kundrátek (A), Hrbas, Kučeřík, Gulaši (A), Holland, Forman – Flek, Holík, Horký – Zaťovič (C), Strömberg, Koblížek – Šalé, Zbořil, Kollár – Kratochvíl, Süss, Vincour.

Hosté: Lukáš (Jak. Sedláček) – Ondrušek (C), Dujsík, Mareš, Škůrek, Rašner, T. Černý, Řezníček – J. Káňa (A), Knotek (A), Bambula – Olesz, Nahodil, P. Musil – Plášek ml., Kusko, Navrátil – Menšík, Anděl, Kucsera.

Rozhodčí

Kubičík, Stano – Rampír, Synek

Stadion

Winning Group Arena

Návštěva

5956 diváků

Mountfield HK prohrál počtvrté v řadě

Hradec Králové se v extralize dál trápí, ve 24. kole podlehl doma Mladé Boleslavi 0:2 a zaznamenal čtvrtou porážku v řadě. Podruhé za sebou nedali gól, ačkoli střelecky dominovali poměrem 50:15. Bruslařský klub podržel brankář Filip Novotný, který udržel podruhé v sezoně čisté konto.

Úvod zápasu viditelně zrcadlil formu obou týmů z posledních kol. Aktivita patřila Mladé Boleslavi, povzbuzené šestibrankovým obratem proti Litvínovu. Její elitní útok vymyslel za první čtyři střídání dvě gólové možnosti, ve kterých neuspěli Lantoši a Najman. Mountfield se zvedal postupně. Do šancí se tlačil zejména Lev, jenže v té největší během přesilové hry vystřelil metr vedle.

Brankář Novotný, jenž dochytal minulý ročník právě v Hradci, pak zachránil Bruslaře při úniku obránce McCormacka. Domácí díky rychlonohým útočníkům varovali soupeře i v jeho přesilovkách, byť sami měli největší štěstí, že Kousalovi před prázdnou brankou přeskočil puk hokejku.

Na Hradci bylo vidět, jak moc aktuálně tápe v zakončení. Když se k tomu ve 32. minutě přidal pomalý návrat nejnovější akvizice Marcela, skóre otevřel unikající Aberg.

Brankář Kiviaho byl podruhé překonaný na startu třetí části, puk však odpálil z brankoviště Blain. Zahájil tím další silnou hradeckou pasáž. Mladá Boleslav se soustředila na bránění hubeného náskoku a většinu času se hrálo před Novotným, který však měl těžkých zákroků pomálu.

Tři minuty před sirénou odvolali Východočeši brankáře, ani v power play ale nedokázali skórovat a v poslední sekundě je potrestal Stránský. Hradec prodloužil střelecké mlčení už na 134 minut a 38 sekund.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (Hradec Králové): „Začátek jsme měli pomalejší, Boleslav si vytvořila pár šancí a jenom díky výbornému výkonu Kiviaha to bylo 0:0. Od té doby jsme měli slušné pasáže, bohužel beci měli ve druhé třetině jedno dlouhé střídání a soupeř odskočil. Pokud nedáme gól, nemůžeme pomýšlet na body. Nehráli jsme špatně, ale nešli jsme tomu tolik naproti. Naše bilance je tristní.“

Ladislav Čihák (Mladá Boleslav): „Přečkali jsme první třetinu, která od nás byla asi nejvyrovnanější. Ve druhé se hra pořád přelévala, my jsme z jedné šance dali gól a potom nás Hradec vysloveně zatlačil. Snažili jsme se to odbránit, vyblokovat a jednoduše se dostávat ven z pásma. Jsem rád, že jsme to i proti tak silnému soupeři zvládli, do kabiny míří pochvala za bojovnost.“

SESTŘIH: Mountfield HK - Mladá Boleslav 0:2. Třetí výhru Bruslařů v řadě zařídil Aberg
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 31:41. Åberg, 59:59. J. Stránský

Sestavy

Domácí: Kiviaho (J. Růžička) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (C), Marcel – Lev (A), Cingel, Jergl – R. Pavlík, Zachar, Okuliar – Kev. Klíma, Lalancette, Kel. Klíma – Pajer, Štohanzl, Doležal.

Hosté: Novotný (Stuchlík) – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, R. Jeřábek, Stříteský, Štich – Lantoši, O. Najman (A), Åberg – Kantner, Závora, P. Kousal – M. Beránek, Fořt, J. Stránský (C) – Kotala, Bičevskis, Šťastný.

Rozhodčí

Jeřábek, Úlehla – Frodl, Komárek.

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

2715 diváků

Sparta doma skolila Třinec

Sparta porazila v utkání 24. kola extraligy Třinec 1:0. K prodloužení vítězné série po nástupu kouče Miloslava Hořavy na střídačku na čtyři utkání bez ztráty bodu stačil domácím gól útočníka Romana Horáka 92 sekund před vypršením základní hrací doby. Druhé čisté konto v sezoně uhájil brankář Jakub Kovář. Pražané porazili Oceláře poprvé v sezoně. Hosté ve třetím z posledních čtyř vystoupení nedosáhli na body.

Úvodní desetiminutovka třetí reprízy posledního finále extraligového play off nabídla především souboj zajištěných obran a jen pramálo šancí. Dost možná i proto, že oba celky měly dnešního soupeře dobře načteného z posledního vzájemného souboje, jenž se odehrál před necelými dvěma týdny.

První větší příležitost měl v 11. minutě Jandus, gólmana Kacetla však překonat nedokázal. Až teprve v 19. minutě mohli pohnout skórem Třinečtí, Hrňa však se svým zakončením dopadl stejně jako Jandus a ztroskotal na Kovářovi.

V podobném duchu se odvíjelo i druhé dějství, v jehož úvodu sice hráli hosté první přesilovku zápasu po špatném střídání sparťanů, ale domácí tým zvládl oslabení bez problémů. Diváky zvedlo ze sedadel dění ve 26. minutě, kdy nejprve pálil opět Jandus a následně si v krátké bitce vyříkali názory Forman a Čukste.

Když se pak o chvilku později provinil proti pravidlům Růžička, měla Sparta k dispozici bezmála půlminutu přesilovky čtyři na tři, Kempného ránu však Kacetl kryl. V 37. minutě to zkoušel bekhendem ze slibné pozice Gustaf Thorell, Kacetl se ale nenechal překvapit ani v tomto případě.

Čekání na první změnu skóre se nakonec protáhlo až do samého závěru. V 58. minutě se už dostával do sóla na Kováře hostující kapitán Růžička, s obranným zákrokem, jenž se třineckému kanonýrovi příliš nelíbil, však přispěchal Krejčík. Jen o chvilku později na druhé straně našel Tomášek Horáka, která prokázal rychlé ruce a parádním blafákem překonal Kacetla. Poslední minutu to Slezané zkusili ještě bez gólmana, ale neúspěšně.

Ohlasy trenérů

Miloslav Hořava (Sparta): „Byl to hrozně těžký zápas. Víme, že Třinec je skvělé mužstvo. Nechci říct, že jsme byli horší, ale myslím, že Třinec byl lépe organizovaný, byl lepší na puku. My jsme to zase trošku nahradili bojovností a v závěru se k nám přiklonilo i štěstí, když jsme dali ten jeden gól. Byl to skvělý zápas s nádechem play off, bylo to o jedné dvou šancích, my jsme z toho dali ten jeden gól.“

Vladimír Országh (Třinec): „Jsme samozřejmě zklamaní, protože si myslím, že jsme odehráli dobrý venkovní zápas, v němž jsme se v první řadě soustředili na defenzivu. Byl to takový play off zápas o jednom gólu, který také nakonec rozhodl. Obě mužstva se soustředila hlavně na hru dozadu. Mrzí nás to, jak to dopadlo, protože kluci podali slušný výkon a jen minutu a půl před koncem jsme ztratili nějaké body. V takových fázích zápasu musíme být daleko silnější a jednoduše alespoň nějaký bod vydolovat. Myslím, že za ten výkon bychom si ho i zasloužili, ale bohužel jsme nezvládli závěr a odjíždíme bez bodu.“

SESTŘIH: Sparta Praha - Třinec 1:0. Čtvrtá výhra domácích v řadě. V předposlední minutě se rozhodl Horák
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 58:28. Horák

Hosté:

Sestavy

Domácí: J. Kovář (Kořenář) – Polášek (A), Kempný, Moravčík, Krejčík, Jandus, Němeček, Mikliš – Řepík (C), Sobotka (A), Forman – Tomášek, Horák, E. Thorell – Dvořáček, D. Vitouch, Buchtele – Safin, G. Thorell, Konečný.

Hosté: Kacetl (Mazanec) – M. Doudera (A), Marinčin, J. Jeřábek, Čukste, Mar. Adámek, Jaroměřský, Zahradníček – M. Růžička (C), Voženílek, Daňo – Kurovský, Hudáček, Buček – Hrehorčák, Roman, Chmielewski – Hrňa, Haas, Lyszczarczyk.

Rozhodčí

Hejduk, Šindel – Brejcha, Malý

Stadion

O2 arena, Praha

Návštěva

10 319 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Pardubice 52 29 8 5 10 159:110 108
2. Vítkovice 52 28 4 10 10 159:122 102
3. Sparta 52 28 6 3 15 155:122 99
4. Mountfield 52 23 7 5 17 141:124 88
5. Liberec 52 19 10 10 13 156:129 87
6. Třinec 52 21 5 7 19 149:121 80
7. Brno 52 19 6 3 24 134:150 72
8. Olomouc 52 19 6 2 25 121:141 71
9. K. Vary 52 19 4 3 26 129:163 68
10. M. Boleslav 52 15 7 8 22 116:128 67
11. Litvínov 52 15 7 8 22 137:144 67
12. Plzeň 52 15 6 8 23 127:146 65
13. Č. Budějovice 52 15 5 6 26 132:158 61
14. Kladno 52 15 3 6 28 122:179 57
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud