Pavel Ryšavý
23. prosince 2022 • 04:55

Sedlákovy momenty: přímočarost i souhra v lajně. Co role v přesilovce?

Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Pardubice nachystaly pro svoji nejnovější posilu velkou roli. Lukáš Sedlák při premiéře proti Mladé Boleslavi odehrál téměř 20 minut a vedle sebe měl oblíbeného parťáka. Vedle Tomáše Hyky nastupoval tři roky v Čeljabinsku, teď se potkali v extralize. David Cienciala má vysoké hokejové IQ, pasuje k nim. V článku iSport.cz si přečtěte o zásadních momentech ze Sedlákovy extraligové premiéry.

  • Divoký začátek

    Při prvním střídání přes něj prošel Fořt, při druhém pobytu na ledě si hned připsal asistenci. Náramně převzal puk za brankou do pohybu, udělal otočku a nabil Dvořákovi. Za chvíli byl u inkasovaného gólu, když Lintnuniemi nádherně našel díru v postavení Dynama a našel najíždějícího Eberleho.

    Pardubice - Mladá Boleslav: Sedlák má první bod! Nabil Dvořákovi na úvodní trefu Dynama, 1:0
    Video se připravuje ...

  • Pozice na přesilovce

    Trenéři nevytvořili jednu superformaci, ale Pardubice by měly mít na přesilovku dvě „první“ lajny. Sedlák v té své operuje na pozici hráče v blízkosti branky, kolem něj jsou rozestaveni Říčka, Cienciala, Košťálek a Hyka. K žádné teči nebo nebezpečné dorážce se při dvou početních výhodách nedostal.

  • Čím by měl vynikat

    Určitě přímočarostí. Kdyby se v extralize počítali hity jako za mořem, za první třetinu byste mu napočítali čtyři, tady skončil na dvou. Má taky velmi rychlé první tři kroky, dovede nakopnout motor. Se střelou nečeká, pálí rychle a stejně i přistupuje k mezihře. Nepotřebuje míchat kotoučem.

  • Souhra v lajně

    Tři společné roky s Hykou v Čeljabinsku musí být někde vidět. Ve druhé třetině se Sedlákovi málem povedlo mu nahrát před prázdnou bránu, ale nahrávku skvěle zachytil Pláněk. David Cienciala by k nim se svým chytrým hokejem pasovat mohl. Hned si se Sedlákem vyměňoval zadovky.

  • Nejlepší akce

    Ve 44. minutě Dvořák zrovna házel na pardubickou lavičku Beránka. Sedlák v tu chvíli rozjel akci dva na dva. Podržel puk, gólmana Krošelje zmátl, že vystřelí. Místo toho nahrál ze středu doleva na Ciencialu, který měl odkrytou branku. V rychlosti ale nezamířil přesně, ve velké šanci vypálil nad.

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud