Michal Koštuřík
27. března 2023 • 09:55

Gólmani ze Zlína září na Slovensku. Jeden nepodepsal a míří do extraligy

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva čeští hokejoví brankáři a odchovanci zlínských Beranů během rozjeté sezony oslnili slovenskou extraligu a vysloužili si nabídku nové smlouvy. Jen jeden ji ale podepsal. V Nitře bude pokračovat pod trenérem Antonínem Stavjaňou jeho bývalý svěřenec ze Zlína Libor Kašík (30). Dohodl se na spolupráci i na příští ročník. Jeho krajan Jakub Sedláček (32) naopak v Banské Bystrici končí a podle informací webu iSport.cz se vrací do Olomouce!



Na Hané mají gólmanskou dvojici pro další období vyřešenou. Nebude v ní Jan Lukáš (29), jenž ve finále odmítl laso Liberce (k nelibosti Bílých Tygrů) a odchází do finské Liigy. Obleče dres SaiPa Lappeenranta, nejslabšího týmu této sezony. O místo v bráně má zabojovat s Niclasem Westerholmem (25), jenž má ve svém CV i dva starty za finský seniorský nároďák.

V Olomouci nahradí Lukáše osvědčený Jakub Sedláček, který vypomáhal Moře v tomto i v minulém ročníku. Až nyní ovšem dostane plnohodnotný kontrakt na celý rok a vytvoří pár s dlouhodobou oporou Branislavem Konrádem.

Do staronového týmu se přesune ze Slovenska, kde má se spoluhráči rozjetou čtvrtfinálovou sérii se Spišskou Novou Vsí. V pondělí je na programu rozhodující sedmý duel v Banské Bystrici. Zlínský odchovanec však do něj možná nezasáhne. Předchozí střet totiž vynechal kvůli lehčímu zranění, nahradil ho Filip Belányi.

Libor Kašík, někdejší brankář Zlína, zůstává na Slovensku
Libor Kašík, někdejší brankář Zlína, zůstává na Slovensku

Ačkoliv Banská Bystrica podle zdrojů iSport.cz nabízela Sedláčkovi na poměry slovenské ligy lukrativní plat (v přepočtu kolem 200 tisíc korun měsíčně), kývl na nabídku z Hané. V případě potřeby ho prý můžou využít na střídavé starty prvoligoví Berani, kde si vybojoval pozici jasné jedničky Daniel Huf.   

Sedláčkův kolega Kašík naopak v Nitře zůstává. Udělal si tam po příchodu ze Zlína skvělé jméno. Společně s populárním koučem Stavjaňou pomohli vytáhnout Corgoně ze dna tabulky a v předkole play off dokonce přejeli Poprad 3:0 na zápasy. Následně už na Košice neměli.

Kašík se dostal v základní části na úspěšnost zákroků 92,8 % a v play off dokonce na 92,9 %. Celkem odchytal 29 zápasů a na podzim přidá další. „Hlavně zásluhou výborného Kašíka jsme závěr zvládli,“ chválil Stavjaňa, jenž se klubu upsal na další sezonu. Na českém duu bude Nitra dál stavět. „Klíčový byl příchod trenéra Stavjani a také Kašíka. Mužstvo si začalo věřit,“ připojil kapitán Branislav Mezei, borec ošlehaný bitvami v NHL a na mezinárodní scéně.

PSG Berani Zlín Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud