Michal Kvasnica
27. dubna 2023 • 09:00

Změny v Olomouci: Tomajka doplní Slovák, Žabka k Pešánovi. Co Hrňa?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouho klid a na konci dubna v „plecharéně“ zajímavé změny. Tou hlavní je nový kouč k Janu Tomajkovi. Stává se jím Slovák Róbert Petrovický, jenž nahradí krajana Borise Žabku. Ten před pár dny v Olomouci skončil po vzájemné dohodě a měl by mít namířeno k Filipu Pešánovi do Liberce. Mora dále loví posily v Třinci, naopak končí dva hráči z Ostravy.



Róbert Petrovický naposledy působil ve švýcarském Lausanne, kde mu posledního dubna skončí smlouva. Dřív sbíral zkušenosti u slovenské áčkové i mládežnické reprezentace. Coby hráč nastupoval v NHL, v Česku oblékal dres Vítkovic či Komety.

„Jsme rádi, že po odchodu asistenta Žabky přichází do našeho klubu právě Róbert Petrovický, legenda slovenského hokeje, která má bohaté hráčské i trenérské zkušenosti. Jsme přesvědčeni, že do týmu přinese spoustu získaných poznatků z působení v různých světových soutěžích,“ říká k příchodu nového asistenta pro klubový web generální manažer klubu Erik Fürst.

Pro Petrovického půjde o první trenérské angažmá v extralize, v Moře vytvoří duo s Janem Tomajkem, hlavním koučem a zároveň jednatelem klubu.

Ten minulou sezonu kooperoval s Borisem Žabkou, jehož práci si zejména obránci pochvalovali, ale obě strany se nedávno rozešly. Žabka by měl mít namířeno do Liberce k Filipu Pešánovi.

Nejsou to jediné změny v realizačním týmu, další se budou týkat na pozicích fyzioterapeuta a maséra, ale fanoušky nejvíce zajímá kádr.

Jistý je odchod Jana Káni do Vítkovic, Tomáše Dujsíka do Plzně a Jana Lukáše do Finska.

Velmi vážně se spekuluje o tom, že Rostislav Olesz v sedmatřiceti ukončí bohatou kariéru, ale je rovněž možné, že si udělá individuální letní přípravu a bude čekat, zda se někomu v průběhu dalších měsíců nebude zkušený útočník hodit. Variantou může být i prvoligová Poruba.

V Olomouci nebude pokračovat ani Petr Strapáč.

Hanáci jednají s třineckým Erikem Hrňou, díky výborné střele jej vidí v první přesilovce místo Káni. Hrňa již na Hané dřív působil a dařilo se mu, očekává se, že po finále play off dojde k dohodě.

Naopak fanoušky vysněný příchod Petra Vrány, rodáka ze Šternberka, se kvůli platnému kontraktu u Ocelářů neuskuteční. Stejně tak nepřijde ani Jan Buchtele, ani Daniel Přibyl ze Sparty.

Nové smlouvy prodloužili Alex Rašner, Pavel Musil, Matouš Menšík, Jakub Orsava, David Škůrek, Jakub Navrátil, Michal Kunc.

HC Olomouc Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud