9. května 2023 • 16:30

Lákadlo v první lize! Kapitán Vítkovic (39) chtěl skončit, zájem ho přesvědčil

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lukáš Krenželok (39) se loučí s Vítkovicemi. Zkušený útočník, který byl kapitánem ostravského klubu, si hokejový život prodlouží v Chance lize v dresu Poruby. „Já jsem byl bezprostředně po sezoně rozhodnutý, že skončím s kariérou,“ komentoval útočník, který v elitní soutěži odehrál 1092 zápasů (203+223). „Už jsem řešil i věci po kariéře, ale pak jsem po dvou týdnech doma začal přemýšlet, jestli přece jenom nepokračovat. Zvlášť, když se mi začaly ozývat týmy z první ligy, že mají zájem. Tak jsem popřemýšlel a rozhodl se, že přece jenom pokračovat budu.“



„Lukáš Krenželok je pojem a jsem rád, že se rozhodl pokračovat ve své bohaté kariéře,“ těší jeho nového šéfa v Porubě. Generální manažer Pavel Hinner ho prý sledoval nejen během play off a je si jistý, že bude v první lize obřím přínosem.

„Neskutečný hráč, který na ledě nechal maximum, létal po ledě jak by měl dvacet a šel příkladem a patřil k nejlepším. Nyní se těším, že Porubě pomůže, domluvili jsme se na jednoletém kontraktu. Kabině bude přínosem, na ledě uvidíme zkušenosti, které nám možná v důležitých zápasech chyběly, a věříme, že bude i pro diváky lákadlem,“ dodal Hinner pro klubový web.

Krenželok v elitní soutěži hrával za Vítkovice (2001-10 a 2020-23), Slavii Praha (2010-14) a Bílé Tygry Liberec (2014-20). Vybojoval celkem šest medailí. S Vítkovicemi má dvě stříbra (2002 a 2010), se Slavií bronz (2013) a s Libercem zlato (2016) a dvě stříbra (2017 a 2019).

Na medaili útočil s rodným klubem i v aktuální sezoně. Ostravané byli po základní části druzí a v semifinále se proti Mountfieldu HK vyhrabali ze ztráty 0:3 na zápasy. V sedmém duelu doma padli v prodloužení 1:2.

„Konec byl pro mě hořký, protože jsme fakt byli blízko finále a mohli jsme to dát,“ líčil Krenželok. „Vítkovice už potřebovaly a potřebují nějakou medailičku a já jsem do toho šel, že to je mé poslední play off. Vlastně každý zápas s Hradcem pak mohl být můj poslední… A já se chtěl hodně moc doma rozloučit s medailí. Bohužel se to nepovedlo a je mi to líto nejen kvůli mně, ale především kvůli klubu a fanouškům, kteří byli celou sezonu vynikající.“

Vítkovice čeká hledání nového kapitána. Krenželok týmu šéfoval od návratu z Liberce. Když byl zraněný, zaskakoval za něj Dominik Lakatoš. Ten také nosil céčko i v posledním play off. Trenér Miloš Holaň ovšem naznačil, že o Lakatoše je zájem v ruské KHL.

„Já si to doma užil,“ děkoval Krenželok, jemuž ve Vítkovicích skončila smlouva. „Fanoušci chodili, byla super atmosféra, Ostrava zase žila hokejem. Škoda, že to neskončilo medailí nebo ve finále, protože to fakt bylo kousek. Jsem rodilý Vítkovičák, tady jsem se narodil, tady jsem začal hrát hokej. Vždycky jsem klubu fandil, a i když teď budu hrát jinde, tak si pořád budu přát, ať se Vítkovicím daří. A úspěch, který jsme měli letos nadosah, udělají v další sezoně.“

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud