Miroslav Horák
30. července 2023 • 04:40

Sázka na bakaláře: Hrenák o NHL i LA Kings. Co rozhodlo pro Liberec?

Autor: Miroslav Horák, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Doma má vystavený bakalářský diplom z americké státní univerzity v St. Cloud, poslední rok strávil v organizaci LA Kings a teď začíná pracovat na tom, aby přesvědčil fanoušky Liberce, že je schopen nahradit reprezentanta Petra Kváču, navázat na výkony Romana Willa či Jána Lašáka. Dávid Hrenák je zajímavá osobnost. A i budoucí extraligová hvězda? „Tak jako byli výjimeční oni, věřím, že i já mám své silné stránky,“ reaguje 25letý gólman.



Posledních sedm let strávil ve Státech. Po roční zkušenosti v USHL vyrazil v devatenácti letech studovat do Minnesoty management. Pravda, prioritou byl původně hokej, jakmile se ale objevila šance propojit sport s vysokou školou, šel do toho. U Hrenákových doma rozhodně nebyli proti, brankářova mamka je totiž učitelkou.

Talentovaný juniorský slovenský reprezentant navíc získal plné stipendium, což řadě spoluhráčů nedopadlo. Ze svého si platil pouze náklady na letenky do Minnesoty, a tak i jemu samotnému došlo, že tuhle příležitost je třeba proměnit, byť excelentním studentem na střední škole nebyl. Jenže tehdy se plně oddával hokeji, dotáhl to až na juniorský šampionát osmnáctky.

Kings z blízka

Následně vsadil na univerzitní cestu, z níž do NHL proudí slušné počty hráčů. Třeba i díky vynikajícímu zázemí na univerzitách napříč USA, kde fungují špičkoví trenéři s propracovanou skautskou sítí. Evropské talenty mají v merku. A na radaru se jednoho dne ocitl i rodák z Povážské Bystrice.

„Než jsem tam šel, byl to jen hokej, hokej a zase hokej, pro mě byl tím nejdůležitějším na světě. Ale

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud