Patrik Czepiec
3. srpna 2023 • 21:20

Pešán zvládl návrat. O místo bojuje syn legendy: Hrát pod tátou? Ne...

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velký comeback ve skromné kulise. Na Filipa Pešána při premiérovém návratu na libereckou střídačku nečekaly fanfáry ani zdobné stuhy. Svou tygří flotilu vypustil před 1667 fanoušky do prvního přípravného utkání proti Mladé Boleslavi, které odšpuntovalo předsezonní zápasový program pro celou extraligu. V horkých letních teplotách Liberec upekl pohodové vítězství 4:0.



Tak tady to začalo. Filip Pešán se coby stvořitel historicky prvního titulu Severočechů opět postavil na střídačku, z níž vystoupal ke štaci u národního týmu nebo k angažmá ve Švýcarsku. Minulost. Nyní už se liberecký lodivod, který dostal plnou odpovědnost za skladbu kádru, soustředí na to, aby ve staronovém prostředí uspěl. Na nostalgii není čas.

Se sestavou při první zkoušce zcela logicky experimentovaly oba týmy. Modrobílí v obraně poskytli prostor Rayenu Petrovickému, synovi slavnějšího otce Róberta a také vnukovi někdejšího trenéra české i slovenské reprezentace Vladimíra Vůjtka . Jedenadvacetiletý zadák si chce v průběhu měsíční zkoušky vybojovat smlouvu a pod Ještědem začal rázně. Už v průběhu první třetiny u modré čáry tvrdě srazil soupeře a vyvolal odplatu urostlého Radka Jeřábka.

„To jsem asi nemusel,“ šklebil se rodák ze švýcarské Bellinzony. „Chci ukázat, že jsem dobrý hokejista a doufám, že to zvládnu. Mám zájem, ale je to na trenérech. Věděl jsem, že Liberec je top mužstvo,“ komentoval novou štaci.

Jeho otec momentálně působí jako asistent trenéra v Olomouci, spolupráce se synem se ovšem nenabízela. „Ne, to by mohlo dopadnout všelijak,“ rozesmál se bek s ofenzivním přesahem. Ukázal se v polovině zápasu, když podpořil útok a pohotově zavěsil.

To už Liberec vedl 3:0, když se předtím prosadil tradiční ostrostřelec Oscar Flynn a Jaromír Pérez, český útočník se španělským občanstvím. Chopil se příležitosti na centru a nejen na přesilovce nahradil Tomáše Filippiho , který sledoval výkon svého možného budoucího nástupce v hledišti.

Kromě několika oáz s hokejovou krásou však premiérový přípravný duel nabídnul spíše šermířskou přehlídku. Hráči se potýkali s nepřesnostmi, často podráželi nebo si neohlídali hru vysokou holí. A nouze nebyla ani o osobní souboje, šlo znát, že někteří borci se uchází o stálé místo v sestavě.

Své by měl mít jisté Dávid Hrenák. Slovenský gólman se dosud zkoušel prosadit v zámoří, ale poté, co odešel Petr Kváča, otevřela se mu možnost v brankovišti Severočechů.

„Nechci se s Petrem porovnávat, oba jsme jedineční. Vím, že výsledky měl super a očekávání sám od sebe mám nejvyšší, ale mým cílem je hlavně dělat dobře svou práci,“ uvažoval Hrenák střídmě. „Nejdůležitější jsou výkony, takže je jedno, co se řekne před sezonou.“

Slovenský obránce Rayen Petrovický, syn mistra světa Róberta Petrovického, bojuje o místo v Liberci
Slovenský obránce Rayen Petrovický, syn mistra světa Róberta Petrovického, bojuje o místo v Liberci

Bílí Tygři Liberec Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud