31. července 2023 • 15:45

Jan Nezmar mění sport. Zpátky v Liberci, bude pomáhat Bílým Tygrům

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Funkcionář Jan Nezmar se oficiálně vrací do českého prostředí, ale překvapivě ne do fotbalu. Někdejší manažer fotbalové Slavie a liberecká ikona, která se v dresu Slovanu stala dvojnásobným mistrem i členem klubu ligových kanonýrů, posiluje manažerský tým akademie hokejových Bílých Tygrů, kde se má věnovat rozvoji tréninkových procesů a novým projektům.



„Honza Nezmar je respektovanou osobou v mnoha oblastech sportu. I přesto, že působil mnoho let zejména ve fotbalovém prostředí, jsme přesvědčeni, že v jeho osobě získáváme top manažera, který nám může velmi pomoci s dalším vývojem a směřováním akademie tak, abychom byli i nadále úspěšní,“ řekl klubovému webu viceprezident Bílých Tygrů Lukáš Přinda.

Do českého prostředí se zkušený manažer oficiálně vrací po třech letech. V létě 2020 totiž postupně odešel z manažerských funkcí ve Slavii, následně své zkušenosti zúročoval v poradenské roli v Polsku.

Podle informací Sportu ale s Bílými Tygry, v jejich mládeži hraje jeho syn, neoficiálně spolupracuje už delší dobu, stejně tak s fotbalovým Slovanem.

Během slávistické funkcionářské kariéry byl jedním z klíčových mužů při opětovném vzestupu týmu zpět mezi českou elitu, zároveň se ale jeho jméno objevilo v odposleších týkajících se korupční kauzy okolo Romana Berbra .

„Lidé mají kolikrát pocit, že ten, kdo se s ním kdy potkal, musel jet nutně na červenou, ale tak to není. Možná někdo řekne, že jsem jel na oranžovou. Pohyboval jsem se v šedé zóně, ve které se v českém fotbale funguje,“ vysvětloval před lety.

Jeho aktuální pracovní úvazek je v organizaci, která vychovává mladé naděje. „Toto postavení si chceme udržet a naši líheň talentů dále rozvíjet. I proto do akademie přichází Honza Nezmar, který má v tomto ohledu zkušenosti z předních českých i zahraničních klubů,“ dodal Lukáš Přinda.

Bílí Tygři Liberec Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
7
Finále
Články odjinud


Články odjinud