27. září 2023 • 20:45

Kometa slaví první výhru! Sparta dál bez prohry, Radil řádil hattrickem

Autor: iSport.cz, ČTK, inf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bídný start do sezony je u konce. Brněnští hokejisté po úvodních čtyřech prohrách za sebou ukončili v 5. kole Tipsport extraligy čekání na výhru, když doma porazili České Budějovice 4:0. Sparta vyhrála 3:2 v Plzni a jako jediný neporažený tým si připsala pátou výhru v řadě. Indiáni naopak padli potřetí za sebou. Stejně bodů jako Pražané mají ovšem i Pardubice, které rozstřílely Vítkovice 7:3. Mladá Boleslav hubeným vítězstvím 1:0 nad Karlovými Vary přidala třetí triumf v řadě. Liberec porazil Kladno 3:2. Třinečtí Oceláři vyhráli 4:3 v Olomouci. Litvínov sice v Hradci Králové ztratil dvoubrankový náskok, i tak si ale odvezl výhru 3:2 po nájezdech.



Indiány srazili Řepík a trenérská výzva

Domácí na začátku ubránili oslabení a ve čtvrté minutě mohl otevřít skóre Zámorský, jehož rána bez přípravy od modré čáry zazvonila na levou tyčku. Hosté prohrávali osobní souboje a gólman Kovář musel zlikvidovat nebezpečnou dorážku Indráka. Ve 13. minutě se už po po předchozím tlaku čtvrtého útoku Indiánů prosadil ranou z pravého kruhu Lev.

Sparťané poté přidali, v 18. minutě nahození Hausera usměrnil do sítě úspěšně tečující Buchtele a vyrovnal na 1:1. Ještě před pauzou z přečíslení dvou na jednoho řádně protáhl gólmana domácích Pavláta střelou z pravého kruhu Kempný.

Ve 22. minutě Horák sice z dobré pozice pálil nad, sparťané však udeřili o dvě minuty později ve vlastním oslabení, když Forman přesnou střelou z pravého kruhu dokonal obrat na 2:1. Domácí zareagovali zjednodušením hry, dobře kombinující hosté je však do šancí nepouštěli.

Až po polovině utkání mezi kruhy volný kapitán Indiánů Schleiss zakončil při svém 500. extraligovém startu mimo. Poté převzal znovu iniciativu soupeř díky nedisciplinovanosti domácích, během krátké přesilovky pět na tři však průnik Krejčíka zastavil pohotovým rozklekem Pavlát, který svůj tým podržel i při dvou dalších oslabeních.

Ve 44. minutě z ojedinělé akce vyrovnal pohotovou dorážkou na hraně brankoviště Mertl na 2:2. Rychle mohl odpovědět Horák, jenže proti jeho střele do odkryté branky se stihl přemístit Pavlát. Střelecky aktivnější hosté udeřili ve 49. minutě, kdy po přihrávce Chlapíka od zadního mantinelu skóroval pokusem z voleje Řepík.

Indiáni následně ještě nezužitkovali početní výhodu, ale při vyloučení Moravčíka se v 58. minutě trefil nahozením od modré čáry Zámorský. Pro předchozí hru Schleisse vysokou holí však sudí po shlédnutí videa gól neuznali. Sparťané poté přečkali i plzeňskou hru bez brankáře a dnešní výhrou ukončili čtyřzápasovou sérii porážek na západě Čech.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (Plzeň): „Vstup byl od nás slušný, vstřelili jsme branku. Soupeři se podařilo vyrovnat po buly, kdy jsme si neobsadili hráče. Ve druhé třetině jsme inkasovali ve vlastní přesilovce a následná oslabení nám sebrala síly. Bylo jich moc. To nás zabrzdilo. Ve třetí třetině kluci bojovali a podařilo se nám srovnat. Na konci jsme to po dalším odskočení soupeře hekticky honili. Přes další porážku musíme pracovat dál. Opět jsme prohráli o jeden gól, to je pro nás těžké. Situaci před naším odvolaným vyrovnáním na 3:3 jsem neviděl. Doba pro výzvu je časově omezená, ale i podle předsezonního semináře za účasti rozhodčích ta doba byla dnes překročena.“

Pavel Gross (Sparta): „Viděli jsme velmi zajímavý zápas se vším, co k tomu patří. Byli jsme dobře připravení, Plzeň jsme sledovali. Podle plánu jsme byli aktivní a vytvořili jsme si šance. Dlouho jsme ale nebyli na zakončení připraveni. Kompliment patří klukům za vyrovnání a za důležitý gól na 2:1 v oslabení. K našemu týmu patří i všichni členové realizačního týmu a to se dnes ukázalo. Náš videokouč tam před vyrovnáním Plzně na 3:3 postřehl hraniční vysokou hůl a výzva nám vyšla. I to vedlo k dnešnímu výsledku. Porazili jsme dnes velmi silný tým.“

Góly

Domácí: 12:13. Lev, 43:33. Mertl

Hosté: 17:19. Buchtele, 23:54. Forman, 48:08. Řepík

Sestavy

Domácí: Pavlát (Hlavaj) – Kvasnička, Zámorský, Houdek, Dujsík, Piskáček (A), Jiříček – Schleiss (C), Lev (A), Holešinský – Hrabík, Adam, Pour – Benák, Mertl, Rekonen – Straka, Jansa, Matýs – Indrák.

Hosté: J. Kovář (Cichoň) – Němeček, Mozík, Kempný, Irving, Krejčík, Moravčík, Mikliš – P. Kousal (A), Horák, Kestner – Chlapík, O. Najman, Řepík (C) – Buchtele, Lajunen, Hauser – Forman (A), Vitouch, Konečný.

Rozhodčí

Pražák, Květoň – Brejcha, Zíka

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna

Návštěva

5523 diváků

Radil hattrickem sestřelil Ostravany

V brance Dynama se poprvé v sezoně objevil od začátku Klouček, první vážnější situaci ale musel řešit jeho protějšek Machovský. Střelu Hyky ale zlikvidoval. Kloučka prověřil po přečíslení Chlán, skóre se ale měnilo až v první přesilové hře. Sedlákův faul v útočném pásmu potrestal kapitán Vítkovic Lakatoš.

Východočeši sice úvodní početní výhodu nevyužili, tři sekundy po návratu vyloučeného Gewieseho na led ale srovnal Poulíček a připsal si čtvrtý gól v sezoně. O dvě minuty později hosté otočili stav, když se po Kousalově přihrávce a přečíslení dva na jednoho prosadil Radil. I on si připsal čtvrtou branku v ročníku.

Vítkovice ale přidaly a ještě v první třetiny vyrovnaly, v čase 19:29 se o to postaral Raskob, jehož střela se za brankovou čáru odrazila od brusle obránce Dvořáka. Ve 27. minutě se domácí dostali zpět do vedení, když svůj návrat do sestavy gólově oslavil Dej.

Dynamo ale poté opět dokázalo vývoj zápasu otočit ve svůj prospěch. Sedlák v polovině utkání ještě Machovského nepřekonal, o pár sekund později však kombinaci elitního útoku Pardubic zakončil přesně Cienciala. O dvě minuty později těžil z dobré poziční hry obránce Musila na útočné modré čáře Radil, jenž vrátil hostům vedení.

Domácí se mohli dostat do kontaktu v další přesilovce na přelomu druhé a třetí třetiny, místo vyrovnání ale sami inkasovali. Deset sekund před plánovaným návratem Zohorny se z brejku prosadil Mandát. Vítkovičtí v předešlém kole dokázali v závěru duelu v Třinci smazat dvougólové manko, tentokráte se jim ale nic podobného nepodařilo.

Naopak Pardubice ještě přidaly dvě branky. Nejprve se prosadil pohotovou tečí Vondráček, v 59. minutě uzavřel skóre Radil. Třiatřicetiletý útočník si připsal druhý hattrick v extraligové kariéře a s šesti góly je nejlepším střelcem soutěže. Dynamo vyhrálo na ostravském ledě potřetí za sebou.

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň (Vítkovice): „Výsledek vypadá strašidelně, ale myslím si, že dvě třetiny jsme byli vyrovnaným soupeřem. Škoda gólu na 4:3, pak samozřejmě na 5:3, pak už se to s námi valilo. Za dvě třetiny nemám hráčům až tak co vytknout, hráli jsme dobře a bojovali. Na co ale soupeř sáhl, to skončilo v naší bráně. Proto nemáme ani bod.“

Václav Varaďa (Pardubice): „Chtěl bych poděkovat klukům, že přes špatný začátek - hlavně v první třetině, kdy jsme měli ještě nohy v autobuse - jsme to dotáhli na stav 2:2. Ve druhé třetině jsme zabrali, hráli jsme lépe hlavně v útočné třetině, vyhrávali jsme souboje a přišly góly, které průběh otočily. Dneska nám to tam napadalo, v podstatě z každé příležitosti byla branka a my si toho ceníme. Věříme, že hra se nám taky zlepší, aby to ke gólům pasovalo. Jsme rádi za tři body a těšíme se na utkání doma.“

Góly

Domácí: 07:55. Lakatoš, 19:29. Raskob, 26:20. Dej

Hosté: 11:56. Poulíček, 13:55. Radil, 30:53. Cienciala, 32:45. Radil, 40:59. Mandát, 54:27. Vondráček, 58:44. Radil

Sestavy

Domácí: Machovský (Klimeš) – Percy, Raskob, Mikuš, Grman, Gewiese, Zeleňák, Stehlík – Káňa, Krieger, Mueller (A) – Fridrich, Chlán, Lakatoš (C) – Kotala, Claireaux, Kalus – Dej (A), Přibyl, Krejsa.

Hosté: Klouček (Will) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Bučko, Vála, Hrádek, Kolář – Cienciala, Sedlák (C), Hyka – R. Kousal, Zohorna (A), Radil – Říčka, Poulíček (A), Paulovič – Mandát, Rákos, Vondráček.

Rozhodčí

A. Jeřábek, T. Cabák – V. Lederer, V. Rožánek

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

5 126 diváků

Na Energii stačil Lantošiho úder

První třetina sice vstřelený gól nepřinesla, zajímavé situace byly ale k vidění na obou stranách. Dvě gólové šance musel řešit jak karlovarský brankář Frodl, tak i mladoboleslavský Růžička, který se postavil mezi tři tyče poprvé v probíhajícím soutěžním ročníku domácí nejvyšší soutěže. V dosavadních čtyřech zápasech chytal vždy jeho kolega Novotný.

Skóre se tak poprvé měnilo až na začátku druhé třetiny. Roman vybojoval puk za brankou, nahrál jej Söderlundovi, který ještě celou akci vyšperkoval přihrávkou na volného Lantošiho a ten už uklízel kotouč do odkryté branky. Inkasovaný gól nabudil k aktivitě hosty, kteří se hnali celou druhou třetinu za vyrovnáním. Paradoxně mohli ale inkasovat podruhé, když na druhé straně trefil Roman horní tyčku.

V polovině třetí třetiny pálil v přesilovce nebezpečně Zetterberg, ale Růžičkovi pomohla stejná horní tyčka jako v předchozím případě Frodlovi. Hosté se nakonec gólu nedočkali ani v poslední minutě, kterou strávili při hře bez brankáře se šesti hráči v poli.

Ohlasy trenérů

Václav Pletka (Mladá Boleslav): „Víme, že Vary hrají dobrý bruslivý hokej a na to jsme se připravovali. Dobře nám dnes zachytal brankář Růžička, který nás v některých momentech hodně podržel. Důležité také bylo, že jsme odbránili čtyři oslabení, což bylo nakonec rozhodujícím faktorem zápasu. Předvedli jsme dobrý bojovný výkon a jsme rádi za tři body.“

David Bruk (Karlovy Vary): „Přijeli jsme sem s ambicemi odvézt nějaké body, ale bohužel po velmi slušném výkonu nemáme ani jeden. Nepovedlo se nám dnes využít žádnou šanci, i když jsme měli několik dobrých v přesilových hrách. Z mého pohledu to bylo vyrovnané a velice těžké utkání. Domácí byli střelecky o něco aktivnější a je možné, že si zasloužili o ten gól vyhrát.“

Góly

Domácí: 21:23. Lantoši

Hosté:

Sestavy

Domácí: J. Růžička (Novotný) – Pyrochta (A), Osburn, Jánošík (A), Štibingr, Čech, Pláněk, Bernad – Aaltonen, Järvinen, Skalický – Söderlund, O. Roman, Lantoši – Malát, Fořt, Šmerha – Dvořáček, Suchý, Stránský (C).

Hosté: Frodl (Habal) – Havlín, Plutnar, Dlapa, Pulpán (A), Huttula, Stříteský, Mikyska – Hladonik, Černoch (C), O. Beránek – Rachůnek (A), Gríger, Kangasniemi – Redlich, Jiskra, Zetterberg – Koffer, Kofroň, O. Procházka.

Rozhodčí

Adam Kika, Jan Jaroš – Jiří Ondráček, David Thuma

Stadion

ŠKO-ENERGO Aréna, Mladá Boleslav

Návštěva

2779 diváků

Probuzení Moses a Zaťovič ukončili trápení

Kometu po sobotním odstoupení Patrika Martince vedl podruhé jako hlavní kouč jeho asistent Jaroslav Modrý, jenž ještě v minulé sezoně vedl právě Jihočechy. Po jednozápasové pauze mohl opět počítat se zkušenými Furchem i Marcinkem.

Do utkání vstoupili domácí se zodpovědnou obranou a útočnými výpady. V koncovce však chyběl Brňanům větší klid, což se projevilo při šancích Kohouta, Fleka i Marcinka.

České Budějovice v čele s Hrachovinou dobře bránily a opticky držely s Brnem krok. Jedinou šanci Jihočechů měl Ordoš, jehož střelecký pokus z ideální pozice v 10. minutě zlikvidoval pozorný Furch.

Ve druhé třetině Brno vystupňovalo svůj tlak, ve 23. minutě neproměnil sólo Okál, o dvě minuty později se dostal do slibné střelecké pozice kapitán Zaťovič, ale oni on na jihočeského gólmana nevyzrál.

Čekání na gól ukončila první přesilová hra domácích, už po 18 sekundách početní výhody a zdařilé kombinaci se prosadil obránce Gazda. Kometa se uklidnila, bez potíží přežila oslabení a udeřila podruhé. Po přihrávce Cingeľa se vůbec poprvé trefila letní americká posila Moses. Netrvalo dlouho a krásnou kombinaci zkušeného třetího útoku Brna zakončil Flek třetí brankou.

Nejlepší třetina Brna v současném ligovém ročníku přinesla na hokejky domácích herní pohodu. V úvodu třetí třetiny mohli navýšit vedení Komety Zbořil a Okál. Prioritou Brna ale bylo nedostat gól. Šanci na první trefu Jihočechů měl v 53. minutě Doudera, ale nedal. Domácí zaslouženou výhru bez větších problémů uhájili a v samotném závěru ji potvrdil čtvrtou brankou kapitán Zaťovič.

Kometa tak zvítězila v domácích duelech s Motorem počtvrté za sebou s plným bodovým ziskem.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Modrý (Kometa Brno): „Řeknu to úplně jednoduše. Výborný výkon podal gólman Furch, to byl základ pro to, aby kluci konečně mohli věřit tomu, co jsme si připravili. Dnes jsme si ověřili, že to funguje a udělali jsme k tomu dobrý krok. Ani bych neřekl, že první body jsou velká úleva, spíš mám radost z toho, že kluci věří cestě, kterou jsme nastolili. Když v tom budeme pokračovat, budeme odměněni a body přijdou. Nedívám se na finální produkt, ale na proces, který k tomu vede. Prošli jsme si šokem, pak jsme se srovnali a podali jsme dnes fantastický výkon. Co se týče mé pozice, s Liborem Zábranským jsem o tom nemluvil. Řekl mi jen, ať pracuju, tak si dělám svoji práci a o věci, které nemůžu ovlivnit, se nestarám.“

Jiří Hanzlík (České Budějovice): „První třetinu jsme ještě nějak rozehráli, bylo to v této fázi vyrovnané utkání, ale pak už existovalo na ledě jen jedno mužstvo, a to domácí. Mám na mysli všechny aspekty hokeje: kondiční, technický, taktický, dovednostní. Když pominu výsledek, tak mě mrzí, jaký hokej jsme tady předvedli. Z našeho týmu snese přísnější měřítko jen pár hráčů.“

Góly

Domácí: 26:51. Gazda, 32:24. Moses, 34:21. Flek, 58:49. Zaťovič

Hosté:

Sestavy

Domácí: Furch (Lukeš) – Ščotka, Lintuniemi, Holland, Kučeřík (A), Gazda, Ďaloga, Kaňák – Moses, Cingel, Pospíšil – Zbořil, Marcinko (A), Kohout – Flek, Holík, Zaťovič (C) – Kratochvíl, Zembol, Okál.

Hosté: Hrachovina (Strmeň) – Pýcha, Gulaši, Hovorka, Doudera (A), Kachyňa, Štencel, Krutil – D. Simon, Harris, Gulaš (C) – Kubík, Pech (A), Ordoš – Valský, Kříž, F. Přikryl – Toman, Vopelka, Chlubna.

Rozhodčí

Mrkva, Vrba – Hlavatý, Rampír

Stadion

Winning Group Arena

Návštěva

5086 diváků

Skvělý Galvasův debut, Rytíři ale trápili

Liberec předvedl bleskový nástup do utkání a již po 44 sekundách šel do vedení. Dvořák nahodil kotouč z velkého úhlu na branku a odrazem o Bowova záda zaznamenal první extraligovou trefu v kariéře. V šesté minutě už domácí vedli o dvě branky: Faško-Rudáš našel efektní zadovkou před brankou zcela volného Filippiho a ten se střelou k tyči nemýlil.

Bílí Tygři neměli pořád dost a po další chybě v kladenské defenzívě se do samostatného nájezdu dostal novic v domácím dresu Galvas, který bekhendovým blafákem mezi Bowovy betony zvýšil již na rozdíl tří branek. Také on slavil první gól v extraligové kariéře.

Na kladenského brankáře Bowa to už bylo moc a přepustil své místo v brankovišti Brízgalovi. Značně opařené Kladno se před Hrenáka dostávalo sporadicky, výjimkou byl samostatný únik Plekance. Liberecká jednička si ale se střelou kladenského kapitána poradila.

Do druhé části vstoupili aktivněji Rytíři a pomohla jim i přesilovka, tu ale nevyužili. Následovala déle než minutu trvající dvojnásobná výhoda Severočechů, ti ji ale sehráli velmi špatně. Ke slovu se tak dostalo Kladno a po Kusého přihrávce propálil Hrenáka střelou bez přípravy Ticháček. Hosty kontaktní gól nabudil a v další přesilové hře našel Plekanec přes osu hřiště Tralmakse, který překonal přesunujícího se Hrenáka. V samém závěru třetiny měl navíc na holi vyrovnávací branku Bláha, Hrenák však svůj tým podržel.

Třetí část začala opatrněji z obou stran. Bílí Tygři poté mohli odskočit v další dvojnásobné přesilovce, Brízgala ale svou branku s vypětím všech sil uhájil od pohromy. Hra se poté přelévala z jedné strany na druhou, ani jeden z týmů si ale nedokázal vypracovat větší šanci.

S přibývajícím časem se Kladenští museli tlačit stále více dopředu, naráželi však na dobře zformovanou obranu domácích. V samém závěru ještě Rytíři sáhli ke hře bez brankáře, vyrovnat už ale nedokázali.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (Liberec): „Byly to zbytečné nervy až do konce utkání. Je to ale ukázka současného stavu a rozpoložení, ve kterém se náš tým nachází. Téměř nás popravila vlastní přesilová hra a obecně speciální týmy jsou věc, která nás hodně trápí. Musíme se v přesilovkách i oslabeních hodně zlepšit, jinak můžeme ztratit všechny zápasy.“

Otakar Vejvoda ml. (Kladno): „Zápas jsme si prohráli v první třetině, respektive v prvních deseti minutách. Hrálo se nahoru dolů, my jsme bohužel udělali naprosto školácké chyby a Liberec je potrestal. Ve druhé třetině jsme se dostali zpátky do hry a myslím si, že jsme ještě dost dalších šancí spálili. Hodně sil nás stála také častá oslabení. Na konci zápasu jsme si chtěli vytvořit závěrečný tlak, ale neměli jsme už moc energie.“

Góly

Domácí: 00:44. J. Dvořák, 05:04. Filippi, 07:38. Galvas

Hosté: 32:32. Ticháček, 37:21. Tralmaks

Sestavy

Domácí: Hrenák (D. Král) – J. Dvořák, McCoshen, Melancon, Ivan, Petrovický, Derner, Galvas – Flynn, Filippi (A), Faško-Rudáš – Rychlovský, A. Najman, Bulíř (A) – Birner (C), Pérez, Klíma – Vlach, Šír, Gajda.

Hosté: Bow (9. Brízgala) – Slováček, Veber, Ticháček, Hejda, Martenet, Babka, Klikorka – Sideroff, Plekanec (C), Tralmaks – Kusý, Klepiš, Jarůšek – Bláha, Pytlík, Frolík (A) – M. Procházka, Melka, Beran.

Rozhodčí

Úlehla, Ondráček – Klouček, Kajínek

Stadion

Home Credit Arena, Liberec

Návštěva

4776 diváků

Střídající Kiviaho vychytal pouze bod

Litvínov potvrzoval od úvodních minut dobrou formu a domácí hokejisty přehrával. Vidět byla zejména třetí formace: Kirk, Abdul i Válek měli v první třetině vyložené šance. Ospalý hradecký tým držel nad vodou gólman Bartošák, který ale v desáté minutě neviděl přesnou Gutovu teč Zileho střely. Gut přitom zaplnil mezeru v prvním útoku při absenci Sukeľa. Největší hrozbu pro Vervu představovaly paradoxně její přesilové hry, v nichž Tomek zasahoval proti únikům Perreta a Radovana Pavlíka.

V pokračující výhodě na startu druhé části ale naopak Hlava snadno projel za obranu Hradce a nadvakrát překonal Bartošáka. Severočeši hru ovládali a nervózní domácí tým stihla ve 27. minutě další pohroma: Bartošák sice fantastickým skokem vychytal Demela, ale při zákroku se zranil. Do branky šel poprvé v novém extraligovém ročníku Fin Kiviaho, jemuž pomohl alespoň pondělní start v prvoligovém Kolíně.

Tým Mountfieldu přesto zvýšil tempo a do druhé přestávky vyrovnal. Zacharova střela se po Tomkově zákroku ještě zastavila pár centimetrů před brankovou čarou, narůstající tlak však využil pak v přesilovce svým pátým gólem ročníku Okuliar. Při ponechané výhodě dorazil ve 39. minutě Pavelkovu střelu do odkryté branky Radovan Pavlík.

Jako Tomka dvakrát zachránila tyčka proti střelám Šťastného, Kiviahovi pomohla proti Zygmuntovi. Podobné štěstí měl, když mu Baránkova rána propadla těsně vedle branky. V posledních minutách sahal po rozhodnutí spíše Hradec Králové, nejméně chybělo výtečnému Okuliarovi.

Podobný obraz hry nabídlo i prodloužení, ve kterém však musel po hradecké převaze Kiviaho zachránit svůj tým při trestném střílení Ondřeje Kašeho. Ten neuspěl ani v samostatných nájezdech, zato jeho bratr David společně s rozdílovým střelcem Koblasou ano. Protože Tomek neinkasoval, hráčům Vervy to stačilo k bodu navíc.

Ohlasy trenérů

Peter Frühauf (Mountfield HK): „Začátek byl v režii soupeře, který velmi rychle využíval našich chyb a otáčel hru. Každý náš prohraný souboj zaváněl šancí Litvínova a dlouho jsme s tím bojovali. Nakonec nás nakopla přesilovka a závěr druhé třetiny jsme měli skvělý, mohli jsme jít i do vedení. Ve třetí třetině jsme mohli inkasovat, ale v závěru i strhnout vítězství na naši stranu. Nestalo se a myslím, že remíza zápasu slušela. Soupeři gratuluji k vítězství.“

Karel Mlejnek (Litvínov): „Utkání v Hradci vždycky rozhodují začátky, a ten se nám povedl. Z mého pohledu rozhodly za stavu 2:0 neproměněná tutová šance i dvě jasná přečíslení. Po ztrátě kotouče jsme inkasovali, soupeři to vlilo krev do žil a vyrovnal. Klobouk dolů, jak se hráči do třetí třetiny zmobilizovali. Oba týmy tam měly příležitosti, za daného vývoje jsme byli s bodem spokojeni a to, že máme bod navíc, je výborné. Náš gólman podal velmi dobrý výkon.“

Góly

Domácí: 33:22. Okuliar, 38:36. R. Pavlík

Hosté: 09:57. Gut, 21:09. Hlava, . Koblasa

Sestavy

Domácí: Bartošák (28. Kiviaho) – Kalina, Blain (A), Freibergs, Pavelka, Jank, F. Pavlík, Marcel – R. Pavlík, Miškář, Perret – Okuliar, Tamáši, Jergl (A) – Jasper, Lalancette, Šťastný – Zachar, Pilař, Eberle (C).

Hosté: M. Tomek (Klika) – Zile, Demel (C), Baránek, Jaks, Czuczman, Zeman, Šalda – Kudrna (A), Gut, Koblasa – Hlava, D. Kaše, O. Kaše (A) – Válek, Kirk, Abdul – Zygmunt, Jurčík, Havelka.

Rozhodčí

Hribik, Veselý – Svoboda, Bohuněk

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

3 911 diváků

Hanáci dotahovali pozdě, zazářil Voženílek

Oboustranně opatrný začátek úvodní třetiny prolomila využitá přesilová hra Třince v šesté minutě, během které Voženílek úspěšně tečoval Kundrátkovu tvrdou střelu od modré čáry. Olomouc mohla vzápětí dvakrát srovnat, ale puk za Mazancova záda její hráči nedostali.

V závěru první části byla k vidění série šancí Ocelářů, jenže Kurovský, Hudáček ani Kundrátek neuspěli. Povedlo se to až Voženílkovi, který po hezké individuální akci přidal svoji druhou branku v zápase. Domácí však ještě před pauzou snížili - úspěšnou dorážkou se o to postaral Knotek.

Hned na začátku druhého dějství mohl srovnat Chmielewski. Bývalý dlouholetý hráč Třince, od této sezony působící v Olomouci, ale po otočce zpoza branky puk do sítě nedostal. Poté se hrálo delší dobu bez větších šancí a oba brankáři předvedli několik jistých zákroků. Nejblíže vyrovnání byla Olomouc po faulu na unikajícího Orsavu, jenže Nahodil nařízené trestné střílení neproměnil.

Třinci vyšel vstup do třetí části hry, kdy usměrnil Poláškovo nahození za Konrádova záda Daňo. Hosté se poté soustředili převážně na obranu a olomoučtí hráči se kvůli tomu dostávali do šancí jen sporadicky. Slibnou šanci na dovršení hattricku měl naopak Voženílek, ale z dobré pozice minul.

Hosty to však mrzet nemuselo, krátce poté se totiž po odrazu od zadního mantinelu zblízka prosadil Vrána. Olomouc před koncem základní hrací doby dokázala dvakrát skórovat zásluhou Kucsery a Kuska, jenže vyrovnávací branku už přidat nestihla.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (Olomouc): „Nevstoupili jsme do zápasu dobře, první třetina nebyla z naší strany dobrá. Třinec nás přetlačil hlavně v soubojích u mantinelu. Hráli jsme málo s pukem a nebyli jsme dostatečně agresivní. Od druhé třetiny už to bylo lepší, ale musíme vydržet hrát takto celý zápas, dvě třetiny na dobrý výsledek nestačí. Je to pro nás poučení do dalších zápasů, musíme zlepšit začátek. Udělali jsme chyby v obraně a Třinec nás za ně potrestal. Některé inkasované góly byly z mého pohledu laciné a měli jsme při nich mít lepší postavení. Jestliže nedáváme tolik gólů, tak jich nemůžeme ani tolik dostávat.“

Zdeněk Moták (Třinec): „První třetina byla v pořádku, hráli jsme slušný hokej, dobře bruslili a vyhrávali souboje. Druhá třetina byla z naší strany velice špatná a tahali jsme v ní za kratší konec. Jen se štěstím jsme nedostali vyrovnávací branku. Z naší strany to byla možná nejhorší třetina v tomto ročníku. Ve třetí třetině jsme šli do vedení o tři branky, ale jako bychom měli špatný mustr na závěry zápasů. Ztráceli jsme kotouče v obranném pásmu, to je smrtící. Jsem rád, že jsme to udrželi, ale domácím jsme dovolili až moc šancí. Olomouc se jevila jako výborně vedený kvalitní soupeř s dobrými taktickými prvky. My jsme se na to ale připravili a věřím, že dnešní vítězství je tak zasloužené.“

Góly

Domácí: 18:00. Knotek, 55:19. Kucsera, 59:15. Kusko

Hosté: 05:49. Voženílek, 16:19. Voženílek, 42:02. Daňo, 50:20. Vrána

Sestavy

Domácí: Konrád (Sedláček) – Ondrušek (C), Černý, Sirota, Rutar, Řezníček, Rašner, Švrček – Klimek, Nahodil (A), P. Musil – Chmielewski, Kusko, Orsava – Kunc, Knotek (A), Navrátil – Menšík, Macuh, Kucsera.

Hosté: Mazanec (Švančara) – Smith, Marinčin, J. Jeřábek, Kundrátek, Nedomlel, Adámek, Polášek – Daňo, Voženílek, M. Růžička (A) – Pánik, Vrána (C), Hudáček – Nestrašil, M. Roman, Hrehorčák – Dravecký (A), Čacho, Kurovský.

Rozhodčí

Šír, Obadal – Axman, Blažek

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

4958 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Pardubice 52 33 8 6 5 203:115 121
2. Sparta 52 32 6 3 11 172:119 111
3. Třinec 52 25 9 6 12 172:132 99
4. Brno 52 21 9 5 17 160:139 86
5. Litvínov 52 23 5 4 20 163:165 83
6. Č. Budějovice 52 23 2 10 17 147:149 83
7. Liberec 52 24 3 4 21 174:165 82
8. Mountfield 52 16 8 11 17 135:137 75
9. Vítkovice 52 18 5 8 21 132:138 72
10. Olomouc 52 16 7 6 23 123:155 68
11. K. Vary 52 14 8 3 27 128:146 61
12. Plzeň 52 14 6 4 28 130:155 58
13. M. Boleslav 52 12 6 6 28 106:154 54
14. Kladno 52 7 4 10 31 120:196 39
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud