Zdeněk Janda
28. prosince 2023 • 23:00

Šílená věc! smutní v Plzni o zranění Jiříčka. Podle kouče to nevypadá dobře

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak moc toužil pomoct hokejové dvacítce k úspěchu na šampionátu. Inspiroval ho brácha David, který loni slavil stříbro. Obránce Adam Jiříček (17) místo toho už je zpátky doma, absolvoval vyšetření na magnetické rezonanci. A trne, co s ním bude dál. „Je to ošklivé zranění, bohužel to nevypadá dobře,“ uvedl po čtvrtečním zápase se Spartou (2:4) plzeňský kouč Petr Kořínek. Právě škodovce talentovaný bek patří. Je ale otázka, kdy se vrátí do akce…



Nejenom o juniorském šampionátu oba bráchové, obránci s pravým držením hole, nadšeně vykládali ve dvojrozhovoru pro Sport Magazín. Jak se těší, jak neradi čtou, že je na tom český hokej špatně.

Jenže v době, kdy už byl speciál o dvacítkách v tiskárně, se mladší ze sourozenecké dvojice zranil. Hned v prvním utkání.

A kvůli bolavému kolenu musel odletět domů. „Je to pro nás oslabení, po mistrovství se k nám měl vrátit. Přejeme mu, aby se dal brzo do pořádku,“ reagoval kouč Kořínek. Ale i z jeho slov je patrné, že je to ve hvězdách.

„Za mě to je šílená věc, když se takové zranění stane někomu, kdo je mladý,“ reagoval i kapitán Jan Schleiss. „Máte před sebou celou kariéru, jste talentovaný, ale pak přijde tohle. Je to velká škoda a brzda,“ dodal lídr škodovky.

Potom mu stejně jako trenér popřál brzké uzdravení. „Můžu si jenom přát, aby to dopadlo dobře a vrátil se zpátky ještě silnější,“ dodává Schleiss.

Jiříček se měl během čtvrtka podrobit vyšetření na magnetické rezonanci. Je otázka, jak dlouho bude kvůli bolavému kolenu absentovat. Za extraligovou Plzeň odehrál zatím 19 utkání, ve kterých potvrdil, jaký potenciál v něm dřímá. Má našlápnuto k podobné kariéře, kterou má starší brácha David (20).

Ten se na šampionátu dvacítek představil celkem třikrát, loni slavným vyrovnávacím gólem v semifinále se Švédy pomohl k postupu do finále.

Adam zatím bohužel podobný příběh nenapíše. A nejenom hokejová Plzeň mu drží palce, aby se dal do pořádku co nejrychleji.

Ze zámoří ho povzbuzuje i David, obránce Columbusu. Jsou v neustálém spojení. Také on mu posílá hodně sil. Hlavně těch psychických.

S podobným zraněním má zkušenosti, teď sedla smůla na mladšího sourozence. David pochopitelně věří, že i Adam se z toho rychle dostane.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud