Miroslav Horák
14. dubna 2024 • 14:55

Vybudoval Tygří kolos i tři arény, teď ho řeší policie. S Kellnerem ho pojí...

Vstoupit do diskuse
6
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pod Ještědem začalo nepříjemně pofukovat. Příští týdny a měsíce napoví, zda se dole pod kopcem v domově Bílých Tygrů přežene vichřice a nezakymácí s dílem, které tu během minulých třiceti let vybudoval Petr Syrovátko. Kdo je 56letý muž, jenž extralize postavil tři fungl nové arény za zhruba 2,5 miliardy, na své hřiště dotáhl Boston Bruins a nyní má být policií stíhaný kvůli zakázce od liberecké radnice, byť sám mluví o nedorozumění?



Do nejvyšší soutěže vstoupil jako tygr. Psal se rok 2002, Liberec coby vítěz první ligy v baráži přemohl extraligové Kladno a slavně vstoupil mezi tuzemskou smetánku. Na zdvořilostní návštěvu? Kdepak. Plány v Syrovátkově hlavě byly obrovské, šlo jen o to získat potřebnou místenku mezi elitu. Jakmile se vyhrála, začala se budovat značka. Organizace s principy NHL, jen v menším provedení.

Od vstupu Syrovátka a jeho stavební firmy Syner do klubu až k extraligovému postupu uběhlo osm let, z druhé ligy se tehdejší Stadion okamžitě vyšplhal o patro výše, bílé šelmy se dostaly do názvu v roce 2000. Dva roky poté propukla nefalšovaná hokejová horečka.

Liberec dal rychle najevo své ambice a postupně prokazoval, že na sever se pro body bude jezdit těžko. Jakmile v sezoně 2004/05 spadla NHL do výluky, Syrovátko najal Milana Hniličku, Jiřího Fischera, Radima Vrbatu, Aleše Kotalíka, Václava Nedorosta a Jaroslava Modrého. Tygři si bronzovou medailí opatřili definitivní razítko na vstup do společenství mocných.

Tehdy byl Petr Syrovátko mediálně dobře dostupný, bavilo jej

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
6
Finále
Články odjinud


Články odjinud