Květoslav Šimek
4. ledna 2015 • 10:28

Fair play! Třinecký gólman opravil rozhodčí a přiznal gól Spartě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho starší kolega Miroslav Svoboda zazářil na mistrovství světa do 20 let. Teprve čtrnáctiletý Radek Ochman, brankář třineckých Ocelářů, pro změnu sklidil potlesk na turnaji mladších dorostenců O pohár Jana Gusty Havla v Praze. Ve finále proti Spartě přiznal za bezbrankového stavu gól soupeři, který rozhodčí neviděli.



„To, co se mi v tu chvíli honilo hlavou, je nepopsatelné,“ líčil Radek Ochman pro klubové stránky. „Za stavu 0:0, ve finále proti Spartě! Bylo hrozně težké se správně rozhodnout, ale udělal jsem dobře a tým mě podržel.“

Nepřehledná situace nastala hned v první třetině. Sparťané se po dorážce radovali, rozhodčí ale puk v bráně neviděl a rozpažil. Opravil je až třinecký gólman. „Hráč to bekhendem vystřelil, puk vypadl za mě a on si jel pro dorážku,“ popisoval Ochman. „Viděl jsem, že to netrefil ideálně, tak jsem po puku ještě skočil a vyhodil ho z brány. Věděl jsem, že to gól byl, ale rozhodčí rozpažili.“

Gólman rozhodčí opravil, Sparta šla do vedení 1:0. „Vyhecovalo nás to ještě k lepšímu výkonu, semkli jsme se,“ popisoval třinecký obránce Filip Rufer. „Ještě v první třetině se nám podařilo srovnat a ve druhé jsme na ně vletěli,“ dodal brankář Ochman.

Oceláři nakonec ve finále vyhráli suverénně 8:2, pět gólů nasázel Patrik Hrehorčák. Brankář Radek Ochman si kromě ceny pro nejlepšího brankáře turnaje odvezl i speciální cenu fair play.

Výsledky Ocelářů na turnaji: Slovan Bratislava 9:1, Kometa Brno 5:2, Slavia Praha 4:0, Sparta Praha 8:2.

Sestava: Radek Ochman, Oskar Prokop - Jakub Michálek, Jakub Adámek, Timotej Marguš, Filip Krzak, Filip Rufer, David Horák - Patrik Hrehorčák, Miloš Roman, Michal Kvasnica, Michal Papaj, Dan Przybyla, René Najsar, Jan Hladonik, Adam Raška, Filip Indrst, Jiří Plandor, Ivan Korčák, Ondřej Tománek. Trenér: Vlastimil Wojnar.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud