7. července 2017 • 12:42

NHL na Red Bull Urban Buly. Kromě Hertla dorazí i Sedlák s Chlapíkem

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po čtyřech zastávkách napříč celou republikou je čas na velké finále. Hokejový turnaj Red Bull Urban Buly vyvrcholí finálovými střetnutími 8. července v Kasárnách Karlín v Praze. Ti nejlepší pouliční hráči se sjedou, aby se mezi sebou utkali o titul i možnost zahrát si proti hvězdě NHL Tomáši Hertlovi.



Již za necelý týden se v Praze ukáže, kdo je nejlepší v hokeji na ulici a vyslouží si titul šampiona Red Bull Urban Buly. Z lokálních turnajů v Českých Budějovicích, Liberci, Ostravě a Pardubicích postoupilo do národního finále 16 mužstev. Nejen vítězství v unikátním turnaji žene hokejisty za výhrou. Ti nejlepší se totiž postaví hvězdnému Tomáši Hertlovi, který v NHL válí za San Jose Sharks.

„Byl jsem se podívat v Pardubicích, takže už jsem pá zápasů viděl. I když se hraje prakticky bez výstroje, očekávám, že to bude boj. Všechny týmy budou chtít vyhrát. Já to znám u sebe, prohry nesnáším. Ale hlavní je, aby si to hráči i fanoušci užili,“ prozradil třiadvacetiletý centr.

To, že Hertl musí počítat se silnou konkurencí dokazuje i fakt, že v jednom z týmů, který do Prahy přicestuje, bude Lukáš Sedlák. Další česká zámořská naděje v letošním ročníku zazářila v dresu Columbusu. „Bylo to super. Potkal jsem se tu s kamarády, se kterými jsem hrával kdysi za domem. Přesně jako tady. Na malé branky, tři na tři. To je pro radost,“ pochvaloval si Sedlák.

„S Lukášem se známe, hráli jsme proti sobě i za národní tým. Už proběhlo i nějaké hecování, těším se, že bychom si proti sobě mohli zahrát. Navíc já budu mít v týmu Filipa Chlapíka hrajícího na farmě Ottawy Senators a bratra mojí přítelkyně, co hraje za Slavii. Bude to velké,“ slibuje věčně usměvavý Hertl.

Kromě hokejových hvězd bude 8. července v karlínských kasárnách k vidění parádní sportovní zážitek. Myšlenka vrátit hokej na ulice, kde s ním většina hráčů začínala, od začátku zaujala nejen hokejisty, ale také florbalisty a hokejbalisty.

„Doufám, že se přijde podívat co nejvíc lidí. Myslím, že tahle akce je zajímavá i na koukání. Hráčům bych vzkázal ať si turnaj hlavně užijí. Nic podobného tady dlouho nebylo. Navíc potřebujete jen hokejku, botasky a tenisák,“ těší se na sobotu ambasador Tomáš Hertl.

Celý turnaj se navíc bude konat pod taktovkou opravdového profesionála. Mikrofonu a komentování se totiž ujal známý expert České televize Michal Dusík. Ten si kromě nezbytných hokejových hlášek chystá i speciální rozbor s elektronickou tužkou.

Pravidla

Tak jako hraní na plácku, ani zápasy Red Bull Urban Buly nebudou zatíženy záplavou pravidel. Na hřišti velikosti 20 x 10 metrů se proti sobě postaví dva týmy. Ty mohou mít až pět členů, přičemž v jednu chvíli na hřišti mohou být pouze tři hráči. Žádné chrániče, výstroj ani rukavice, každý hráč bude mít jen hokejku.

Během dvou pětiminutových poločasů hraných na klasický hrubý čas se účastníci budou snažit dopravit tenisový míček do soupeřovy branky, kterou na rozdíl od klasického hokeje nestráží žádný gólman.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud