9. srpna 2017 • 22:00

Havlát se v Brně rozloučil s kariérou. Petr Čech dostal za třetinu čtyři góly

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozlučka s hokejem ve velkém stylu! Někdejší reprezentant českého národního týmu Martin Havlát se uspořádal velkolepé rozloučení se svojí bohatou kariérou. Na akci v Brně vedle legendárního útočníka Jaromíra Jágra a dalších českých hokejových hvězd pozval mistr světa z roku 2000 i fotbalového brankáře Petra Čecha. Gólman Arsenalu odchytal první třetinu a podílel se na vítězství týmu osobností 10:5 nad hráči brněnské Komety.



Povedenou exhibicí s gólovou tečkou uzavřel svou bohatou kariéru šestatřicetiletý hokejový útočník Martin Havlát. Se svým hvězdným týmem si mohl vychutnat vítězství nad úřadujícím mistrem extraligy Kometou Brno 10:5. Exhibiční nájezdy vyhrála Kometa.

Havlát se velkolepě rozloučil s kariérou. Těší se na více času s rodinou
Video se připravuje ...

Havlát se společně s Jaromírem Jágrem dočkal obrovského aplausu již při nástupu před rozbruslením. A ten ještě zesílil během představování jednotlivých hráčů před zápasem. Ten největší si vedle Havláta s Jágrem mohli vychutnat i hrdina úřadujících extraligových šampionů brankář Marek Čiliak, Patrik Eliáš , který rovněž ukončil kariéru, nebo gólman fotbalistů Arsenalu Petr Čech .

Ten po slavnostním buly Havlátova otce Miloslava hájil v úvodní třetině branku hvězdného Havlátova výběru. Dlouho držel čisté konto, po dvou úvodních trefách Zdeňka Blatného ho ale v utkání s obvyklou délkou dvacetiminutových třetin poprvé překonal Martin Dočekal a nakonec inkasoval ještě třikrát, než ho od druhého dějství nahradil gólman newyorských Rangers Ondřej Pavelec .

Ráno v Anglii, odpoledne v Brně! Petr Čech nechyběl na rozlučce Martina Havláta
Video se připravuje ...

Havlát se na druhou část naopak oděl do dresu Brna, ale kanonáda probíhala na druhé straně. Odstartoval ji nejproduktivnější Evropan historie NHL Jágr a v 39. minutě dovršil obrat na 8:4 Eliáš. "S Martinem se mi vždy dobře hrálo, ať už v klubu nebo v reprezentaci. Hrozně jsme si to užívali," připomněl Eliáš, jenž hrál spolu s Havlátem za New Jersey.

Na třetí část se Havlát vrátil k Jágrovi a spol., zatímco opačným směrem zamířil Martin Erat , tahoun mistrovského týmu. A Havlát si vybral správně, neboť byl po dvou prohraných třetinách ze svého pohledu konečně na straně vítězné - Tomáš Hertl přidal další gól a v 58. přišla i velká Havlátova chvíle, když završil výsledek na konečných 10:5.

"Nebylo po dvou letech úplně jednoduché se zase navléct do výstroje, ale tohle je pro Martina speciální chvíle a já jsem moc rád, že tady s ním a všemi ostatními mohu být," prohlásil Václav Varaďa, dvojnásobný mistr světa a od nadcházející sezony hlavní kouč extraligového Třince.

"Bylo to naprosto super. Brno má asi nejlepší fanoušky v celé extralize a vždycky je zážitek si před takovým publikem zahrát. Je to trochu něco jiného než v Severní Americe. Byl jsem rád, že jsem byl od Martina pozvaný," uvedl útočník Michael Frolík.

"Paráda. Moc jsme si to užili a věřím, že fanoušci taky. Hrozně rád jsem viděl tu spoustu kluků, kteří se tady sešli, jak z hokejového řemesla, tak i dalších sportů. Ta společnost tady byla hrozně fajn, parádně jsme se propotili a teď si s chutí dáme pivo," doplnil Eliáš.

Celá akce měla charitativní podtext. Výtěžek poputuje z poloviny na podporu mládežnických hokejových klubů formou zakoupení výstroje, druhá polovina půjde na Nadační fond Kometa, který podporuje rodiny s dětmi s poruchou autistického spektra.

Hokejista Martin Havlát se loučí s kariérou! Kdo nastoupil v jeho týmu?
Video se připravuje ...

Hokejová exhibice - rozlučka útočníka Martina Havláta v Brně:

Martin Havlát Team - HC Kometa Brno 10:5 (3:4, 5:1, 2:0)

Branky: 3. a 11. Blatný, 35. a 52. Hertl, 18. Palát , 23. Jágr, 31. Varaďa, 32. Výborný , 39. Eliáš, 58. Havlát - 11. a 20. Dočekal, 13. a 17. Vincour , 39. F. Král.

Sestavy:

Havlát Team: Čech (21. Pavelec, 41. Mrázek ) - M. Židlický , Chára , Gudas , Kempný , Z. Michálek , Zbořil - Havlát, Výborný, Eliáš - Jágr, Palát, Prospal - Vrbata, M. Erat, Blatný - Varaďa, Hertl, Michael Frolík . Trenéři: F. Hossa, Marián Hossa, P. Sýkora, Ručinský , R. Štěpánek .

Kometa: Čiliak (30. Vejmelka) - O. Němec, J. Krejčík, F. Král, Gulaši, Bartejs, Malec, Štencel, Mikyska - Vincour, J. Hruška, T. Svoboda - R. Zohorna, V. Němec, Zaťovič - H. Zohorna, Nahodil, Dočekal - Havránek, Nečas. Trenéři: Zábranský, Pokorný a Haken.

Góly

Domácí: 02:09. Blatný, 10:14. Blatný, 17:47. Palát, 22:21. Jágr, 30:52. Varaďa, 31:09. Výborný, 34:12. Hertl, 38:06. Eliáš, 51:26. Hertl, 57:19. Havlát

Hosté: 10:27. Dočekal, 12:41. Vincour, 16:22. Vincour, 19:04. Dočekal, 38:51. Král, 60:01. Svoboda

Sestavy

Domácí: Pavelec, Mrázek, Čech – Židlický, Chára, Michálek, Gudas, Zbořil, Blatný, Kempný – Havlát, Jágr, Prospal, Výborný, Hertl, Frolík, Varaďa, Vrbata, Palát, Eliáš, Erat.

Hosté: Čiliak, Vejmelka – Krejčík, O. Němec, Štencel, Král, Bartejs, Gulaši, Malec, Mikyska – H. Zohorna, R. Zohorna, V. Němec, Nahodil, Dočekal, Hruška, Havránek, Nečas, Zaťovič, Svoboda, Vincour

Rozhodčí

Jeřábek, Čech – Musil, Měkýš

Stadion

DRFG Arena, Brno

 

Jaromír Jágr a Martin Havlát
Jaromír Jágr a Martin Havlát

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud