27. října 2017 • 10:46

3826 diváků na univerzitním hokeji! Brno sledovalo výhru Karlovy univerzity

Autor: zuc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brněnská DRFG Arena opět otevřela brány hokeji, místo extraligového souboje však tentokrát došlo na duel Masarykovy a Karlovy univerzity v rámci Evropské univerzitní hokejové ligy. Zatímco v hledišti měli jasnou převahu domácí fanoušci, kteří bezmála čtyřtisícovou návštěvou vytvořili výbornou atmosféru, na ledě vládli Pražané, kteří si z Brna odvezli jednoznačnou výhru 8:3.



Slavnostní nástup, státní hymna, čestné buly a návštěva, za jakou by se nemusely stydět ani leckteré extraligové celky. Právě atmosféra duelu však domácím spíše uškodila, s nervozitou se lépe vypořádali obhájci titulu z Prahy a po trefách Pulkraba, Nováka a Kasaly odcházeli do šaten s tříbrankovým náskokem.

„Nebyla to přemotivovanost, spíše nervozita, většina z nás hrála před podobnou návštěvou poprvé. Dělali jsme chyby v obraně, čehož soupeř dokázal využít,“ glosoval po utkání domácí útočník Čtvrtníček.

V pohodě hrající výběr Karlovy univerzity navázal na své výkony i ve druhé třetině a svému soupeři nasázel další tři góly, čímž definitivně zlomil utkání ve svůj prospěch. „Nečekali jsme, že to bude tak snadné. Gólman nás podržel, využili jsme přesilovky, napadalo nám to tam samo,“ komentoval průběh utkání hostující Pulkrab.

Brněnské publikum, které navzdory nepříznivému výsledku dál hnalo své borce do boje, se tak vytoužené gólové radosti dočkalo až v závěrečné části hry. Dvěma brankami zvedl diváky ze sedaček útočník Čtvrtníček, který byl po zásluze vyhlášen nejlepším hráčem domácích.

„Karlovka měla kvalitu týmů druhé ligy, odehráli dobrý zápas,“ vyzdvihl po utkání soupeřovy kvality domácí střelec. „Výsledek odpovídá předvedené hře, ale jsem přesvědčený, že kdybychom hráli, jak umíme, nedostali bychom osm gólů.“

Na opačné straně naopak vládla spokojenost, hosté litovali pouze závěru zápasu, v němž přišli o čisté konto. „Pokřiky na Prahu si nebereme osobně, jsme na to zvyklí. Pražáci tady nejsou moc oblíbení, ale atmosféra byla výborná. Líbilo se nám to,“ pochvaloval si dvougólový Pulkrab.

Radost tak mohli mít domácí pouze z návštěvy 3 826 diváků, kterou překonali dosavadní rekord EUHL, který dosud drželi plzeňští Akademici. Atmosféra, kterou většina hráčů zažila poprvé v kariéře, však brněnským vysokoškolákům příliš nepomohla. „Je dobrý pocit, že nám fandilo tolik lidí, ale spíš nám to uškodilo. Ale každopádně jsme rádi za jejich podporu,“ děkoval po utkání na dálku Čtvrtníček.

HC Masaryk University - UK Praha 3:8
Branky: 48. a 59. Čtvrtníček, 54. Račický - 12 a 37. Pulkrab, 18. a 41. Novák, 25. a 30. Hyršl, 19. Kasala, 53. Svoboda. Rozhodčí: Pilný, Vrba - Mikšík, Otáhal. Návštěva: 3826.

Domácí: Golasowski (25. Holub) – Šidák, Vlček, Kosorin, Klíma, Kučera, Grygera, Maršálek, Grman – Bustin, Pěška, Čtvrtníček – Račický, Vlašín, Urban – Heža, Brzobohatý, Vaverka – Biolek, Matov, Florek.

Hosté: Oliva (41. Karda) – Slavíček, Klinger, Bartoš, Baláž, Březák, Knobloch, Pastier, Černý – Krudenc, Pulkrab, Novák – Svoboda, Kasala, Hyršl – Špičan, Veselý, Kukačka – Matějka, Steklík, Malý.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud