15. srpna 2018 • 09:28

Jágr podporuje Hniličku: Agentura má smysl, je to krok správným směrem

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když někdejší brankář Milan Hnilička, nový vládní zmocněnec pro sport, přišel s tím, jak by měla fungovat národní agentura pro sport, vyvolalo to ve sportovním prostředí velkou diskuzi. A co na to říká Jaromír Jágr, sportovní ikona?



„Milana znám dlouho, vychází ze sportovního prostředí, jeho snahu vítám. Národní agentura má smysl, sport potřebuje mít samostatný řídící orgán, který se bude sportovnímu prostředí zpovídat. Sami jsme viděli, že pod ministerstvem školství to ne vždycky fungovalo. Byly kolem toho různé kauzy,“ reaguje kladenský majitel.

„Takže tohle nové malé ministerstvo sportu určitě potřebujeme. Bude to transparentní, je to krok správným směrem, sport musí mít jasně nastavená pravidla, jednotlivé kluby musejí mít jistotu, že budou mít finanční prostředky pro svoji činnost a provoz sportovišť vypláceny včas. Potřebují také znát dopředu, jak je stát podpoří v následujícím roce. Vycházím z vlastní zkušenosti majitele klubu,“ tvrdí Hniličkův spoluhráč ze zlatého Nagana.

Jágr  kvituje i snahu nastavit sportovní prostředí v Česku tak, aby mládež více podporovalo. „Milan chce rozpohybovat děti ve školách, vrátit trenérskému řemeslu větší prestiž. A chce ocenit trenéry i v těch nejmenších klubech. Což vítám a je to hrozně důležité. Stejně jako to, aby se lépe nastavily podmínky pro sportování dětí. Aby z nich jednou vyrostli sportovci, na které budeme pyšní, hrdí, budeme je sledovat a fandit jim. Hnilda chce prostě podpořit děti a v tom mu držím palce,“ dodává Jágr.

Jágr opět na ledě! Jak si legenda vedla při přípravě na ledě v Ústí?
Video se připravuje ...

Jágr: Proč stále hraju? Mám zodpovědnost k lidem a dětem v klubu
Video se připravuje ...

Kladenský matador Jaromír Jágr byl při prvním tréninku Rytířů v dobré náladě
Kladenský matador Jaromír Jágr byl při prvním tréninku Rytířů v dobré náladě

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud