24. května 2020 • 15:12

Réway nechal hlasovat o konci kariéry. Poslední roky? Cesta do pekel, přiznal

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kariéra kdysi velkého talentu slovenského hokeje se možná pomalu chýlí ke konci. Slovenský útočník Martin Réway na svém instagramovém účtu veřejně přiznal, že uvažuje nad koncem s aktivním hokejem. Pětadvacetiletý rebel, který se v posledních letech marně pokoušel naplno vrátit mezi profesionály, dokonce vytvořil anketu pro fanoušky s dotazem, zda má skončit či neskončit. 



Není to tak, že by rozhodnutí postavil vyloženě jen na anketě ze sociální sítě, rád by ale poznal názor lidí. Martin Réway, bývalý forvard Sparty a reprezentant Slovenska reálně přemýšlí, že svojí hokejovou kapitolu uzavře. Od sezony 2016/17, kterou úplně vynechal kvůli vážnému srdečnímu onemocnění, se několikrát pokoušel restartovat kariéru. Neúspěšně. Do ideální pohody na hřišti se nikdy nevrátil a ke zdravotním problémům přibyly i ty psychické.

„Hokej mi přinesl hodně radosti, ale i utrpení. Posledních pár roků byly cestou peklem, tolik lží se o mně navyprávělo a každý přidal něco extra, aby to byla ještě pikantnější story,“ napsal hráč pověstný divokým životním stylem a nedodržováním životosprávy na Instagram k již zmíněné anketě.

Převážná většina sledujících hlasovala pro pokračování v kariéře, Réway ale již má vlastní představu. Milovanou hrou se podle svých slov bavil i v době, kdy se mu nedařilo podle vlastních představ. „Stále víc a víc mám však pocit, že už je čas kapitolu uzavřít,“ dodal na závěr příspěvku. 

Někdejší velký talent slovenského hokeje Martin Réway na svém instagramovém účtu přiznal, že přemýšlí o konci kariéry. Pro své fanoušky dokonce vytvořil anketu s dotazem, zda má skončit či pokračovat. Převážná většina hlasovala pro druhou možnostFoto instagram.com/@martinreway10

V předčasně ukončené minulé sezoně měl rodák z Prahy velkou šanci na comeback v Kladně, kde si ho pod ochranná křídla vzal samotný Jaromír Jágr . Legenda českého hokeje s Réwayem podepsala roční kontrakt a dala mu prostor na získání ztracené pohody. Mezi Rytíři se však také trápil. V 17 odehraných zápasech se střelecky nedokázal prosadit, připsal si jen šest asistencí. Během února dal týmu a celé Tipsport extralize sbohem. Odešel na Slovensko. 

V dresu Popradu stihl bronzový medailista z mistrovství světa juniorů 2015 nastoupit pouze do sedmi zápasů, ve kterých se třikrát trefil a jednou asistoval. Kvůli pandemii koronaviru více prostoru nedostal, nicméně po brzkém konci ročníků prozradil, že se ve slovenském klubu cítil šťastně jako už dlouho ne.

„Po velmi dlouhé době v životě jsem si připadal, že někam opravdu hokejově patřím, a to jsem se stále jen do toho dostával. Děkuji, bylo fajn hrát před tak skvělou kulisou po letech trápení a neúspěchu. Věřím, že se naše cesty ještě spojí,“ zveřejnil Réway ještě před úvahami nad koncem kariéry. S Popradem se zatím na novém kontraktu nedohodl. Vinu na tom bezpochyby nese i koronavirová krize, kterou slovenský sport těžce nese.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud